Art clay...

Lepienie z masy solnej, modeliny, Fimo, papier mache

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, rozella

Art clay...

Postprzez basia16816 » Pon Sie 10, 2009 9:21 pm

Co sądzicie o artclay? Czy może , któraś zwas tworzy z tego bizuterię i czy jest to wydajne? Strasznie mnie to kreci a troche kosztuje :( i nie chcę wydać nie potrzebnie pieniędzy
Awatar użytkownika
basia16816
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Lip 11, 2009 12:23 pm
Miejscowość: Olsztyn

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Art clay...

Postprzez ciasteczkowapotfora » Pon Sie 10, 2009 9:58 pm

Nigdy nie próbowałam (a miałabym ogrooomną ochotę 8-) ), lecz widziałam w wątku Arctii, dokładnie tutaj o tym mowa: nasze-prace-f35/niesmiale-i-te-smielsze-pr-by-arctii-t1836-180.html
Awatar użytkownika
ciasteczkowapotfora

Dołączenie: Pią Cze 12, 2009 1:41 pm
Miejscowość: Mysłowice

Art clay...

Postprzez basia16816 » Wto Sie 11, 2009 3:19 pm

Dzięki już to kiedyś czytałam :P Ale chodzi mi o to czy któraś z was lepi z tego tak na codzień jak z fimo :help:
Awatar użytkownika
basia16816

Dołączenie: Sob Lip 11, 2009 12:23 pm
Miejscowość: Olsztyn

Re: Art clay...

Postprzez arctia » Czw Paź 01, 2009 9:50 am

Wielkiego doświadczenia nie mam (i tym bardziej osiągnięć), ale od czasu do czasu zdarza mi się bawić AC. Jeśli chodzi o blok - używałam wolno schnącego, a i tak jak na moje możliwości wysychał zbyt szybko - już po chwili powstawała wyschnięta warstwa. Aby spowolnić ten proces należy często zmaczać wodą za pomocą pędzelka. Kiedy pierwszy raz kupiłam blok 20g byłam rozczarowana jego wielkością. Kosteczka jest naprawdę malutka w przeciwieństwie do ceny. Ciekawe efekty można uzyskać dzięki paście i strzykawce.
Mimo wielu wad glinka daje ogromne możliwości, czego akurat po moich pracach nie widać. Wystarczy jednak poszukać prac Drakonarii czy Clayo - to się nazywa mistrzostwo!
Awatar użytkownika
arctia

Dołączenie: Czw Sie 28, 2008 2:48 pm
Miejscowość: Mysłowice
Medale: 1
 (1)

Art clay...

Postprzez tuome » Nie Paź 11, 2009 6:44 am

ech, Draki cuda robi :D
ja też się próbowałam bawić, ale narazie ograniczyłam się do malowania liści :P - trochę z przymusu, bo okazało się, że miałam uszkodzone opakowanie i mi masa zaschła ><" ale jak będę miała więcej kasy, to spróbuję jeszcze raz :P
Awatar użytkownika
tuome
Początkująca Craftlady ;)
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Sie 06, 2009 4:39 pm

Powróć do Lep Lep Zlep

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości