Bazy do kolczyków - wasze doświadczenia.

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, Gagu

Bazy do kolczyków - wasze doświadczenia.

Postprzez shere » Pią Lut 12, 2010 8:17 am

Jak wiemy, w internecie możemy znaleźć multum baz do kolczyków w kształtach przelakich. Stąd szukając sobie nowych baz do kupienia zrodziło się we mnie trochę wątpliwości:
1. Co wolicie: sklejkę czy coś co nazywają "drewno bukowe" itp.?
2. Znalazłam też rzeczy do decu (zakładki, kolczyki), które nie były wycinane, ale raczej w jakiś sposób kształt został wypalony. Czy ciężej się ozdabia takie? W sensie - jak bardziej trzeba je malować, aby zniknął kolor wypalania?
Awatar użytkownika
shere
Kandydatka na Craftlady ;)
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Maj 02, 2009 11:43 am
Miejscowość: Olsztyn

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Re: Bazy do kolczyków - wasze doświadczenia.

Postprzez decodrew » Czw Mar 25, 2010 8:27 pm

1. Sklejka jest najlepsza.
2. Wypalenia to oznaka pracy lasera cnc na zwykłej sklejce. Do lepszej jakości prac używa się specjalnej sklejki do wypalania ; nie zajmuje się tym ale jest to chyba sklejka fińska.
Siostrze jakiś czas temu zrobiłem bazy pod kolczyki które sama wymyśliła http://picasaweb.google.com/decodrew/Ko ... 6243483762
Robiłem je na wycinarce włosowej , krawędzie wyszły b. gładkie , wadą tej metody jest pracochłonności i brak "powtarzalności*" elementów.

*Można wycinać po kilka naraz i wtedy do max 10 szt przy sklejce 3mm wszystkie wycinanki są takie same.
decodrew
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Czw Mar 25, 2010 12:45 am

Powróć do Wszystko o technice decoupage

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości