Co zrobić by modlina podczas lepienia się nie brudziła??

fimo mimo

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, rozella

Re: Co zrobić by modlina podczas lepienia się nie brudziła??

Postprzez VanillaSky » Śro Gru 29, 2010 2:26 am

A ja dziś zaczęłam lepić w rękawiczkach i powiem wam, że jestem na prawdę zadowolona - zero kłaczków, brudów itd.
Jak jeszcze lepiłam bez nich, to często na jasnej modelinie pojawiały mi się ciemne plamki jakby się wcześniej stykała z ciemnym kolorem :( . Starałam się to maskować, ale czasem zdarzało się tak, że praca wyglądała, jakby była normalnie brudna. :inie ja: Z rękawiczkami jestem bardzo zadowolona, bo nawet jeśli wcześniej trzymałam w rękach(z rękawiczkami) brązową modelinę, a następnie wzięłam białą, to nie ma żadnych przebarwień :)
VanillaSky

Dołączenie: Wto Gru 28, 2010 7:24 pm

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Lilith666 » Pią Sty 28, 2011 2:09 pm

najlepszym sposobem wedlug mnie jest(poza mokrymi chusteczkami) jest używnie posypki dla niemowląt.Najzwyklejszej za parę zł.;) Po tym jak wycieram ręce chusteczką,nakładam niewielka(podkreślam,bo w większej ilości modelina będzie się słabo lepić) ilość posypki(ja mam Alantan) i żaden brudek nie ma szans;)
Awatar użytkownika
Lilith666

Dołączenie: Pią Sty 28, 2011 2:05 pm

Postprzez Mee » Czw Lut 24, 2011 6:13 pm

Ja też używam posypki, ciągle przecieram blat, ręce i narzędzia którymi pracuje chusteczkami dla niemowląt. Próbowałam przez chwilę pracować w rękawiczkach gumowych, żeby jeszcze dodatkowo nie zostawiać odcisków palców, ale to nie to ;)
Mee
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Sob Lis 20, 2010 4:15 pm

Poprzednia

Powróć do Fimo modelina i inne masy plastyczne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości