. Chyba spróbuję, bo cichcem sie przyznam, że ostatnio druty po babci wyjełam, żeby sobie przypomnieć te lewe - prawe. Teraz tylko nauczyć sie oczka dobierać......
Forum Rękodzieło, decoupage, szydełkiem, filcowanie, na drutach, craft, sutasz, biżuteria, ręcznie, DIY, tutorial, reklama
Moderatorzy: sasilla, zebrzyca, Doti80
Chyba... No i tak:
ostatnio na drutach robiłam szalik dla Badyla jakieś siedem lat temu... Nic absolutnie już nie pamiętam, ale nie przeszkadza mi to, żeby podnieść rękawicę i spróbować swych sił w tej materii. Co z tego wyjdzie?- nie wiem. Jeśli jeszcze nie straciłyście do mnie cierpliwości to napiszcie mi jakim ściegiem mam tego dokonać (przyswoję
), nr drutów, którymi mam dokonać i to chyba tyle
Wiem, brzmi przerażająco, ale trudno- od czegoś trzeba zacząć... No i jeszcze jedno- to się w kółku przerabia, prawda?
)

Mam kolejne pytanie z półki najgłupszych dla mających pojęcie o drutowaniu: skoro zaczynam od czoła to jak mam to przerabiać? (jak prostokąt i jak na końcu połączyć w tubę?)
Szukam właśnie jakiegoś wytłumaczenia dotyczącego przerabiania w kółko, bo chcę to sobie wyobrazić. Pewnie będzie to za trudne, ale boję się, że łączenie przy opcji z prostokąta będzie zbyt widoczne. Jeśli dysponuijecie linkami to będę wdzięczna za podanie 

JJka napisał(a):(evriel, leć do sklepu po grubszą)
no i dziewczyny ... "do boju"... robić migiem!!!
bo w następnym sezonie już te czapki nie będa modne!!

) bo zaczynam sama nie rozumieć co piszę..
((
Spinka napisał(a):to jak mam to przerabiać? (jak prostokąt i jak na końcu połączyć w tubę?)
...
)

), więc bęc, póki co, sztuk jeden, no i druty- tutaj mój problem z techniką przerabiania zniknął- pani sama dała mi zwykłe, nie te "skakankowe"
i wyszłam usfatysfakconowana

Powróć do Wzorki, schematy, inspiracje
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości