Decu akcesoria- czyli czego używamy

Moderatorzy: sasilla, Gagu, elenuke, zebrzyca

Postprzez kami.mar » Sob Lip 05, 2008 11:32 pm

Witam wszystkich!
Bardzo spodobały mi się wasze arcydzieła!
Są poprostu świetne!
Można zrobić samemu tyle rzeczy.
Jestem tutaj nowa.
I jeśli ktos mialby chwilke czasu i bylby chetny na wprowadzenie mnie w ten magiczny swiat jestes wdzieczna i chetna na wspolprace. Konkretnie chodzi mi o podanie jakis linkow z ktorych moge zachwycic poczatki zeby wskoczyc w Decoupage.
W jakie narzędzia podstawowe muszę się zaopatrzyć by zaczac?
Czy są jakies zasady ktorych nalezy sie trzymac/
Proszę opiszcie mi ta technike! :)
kami.mar

Dołączenie: Sob Lip 05, 2008 9:46 pm

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez jantar » Nie Lip 06, 2008 7:11 am

Kami.mar - najlepszy sposób to po prostu przeglądać (podglądać 8-) ) i czytać.
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 8:45 pm

Postprzez marfka74 » Nie Lip 06, 2008 8:03 am

Witaj kami.mar!
Na forum w zasadzie wszystkie podstawy zostały już opisane, więc wystarczy tylko poszukać :> . A szczegółowe pytania pojawią Ci się, jak już zaczniesz decoupage'ować i wtedy odpowiedzą na nie nasz forumowe decu-fanki :yu:

Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań!
Awatar użytkownika
marfka74
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pon Lut 11, 2008 10:09 pm
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Spinka » Nie Lip 06, 2008 8:24 am

Myślę, że warto, byś rozpoczęła zabawę z decoupage'em od szkółki, którą prowadzi Gagu. Wszystko jasno, po kolei, od podstaw. A później- kursy obrazkowe :)
Powodzenia :papa:
Awatar użytkownika
Spinka
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Gru 28, 2007 11:48 pm
Miejscowość: Mysłowice/Pilica

Postprzez kami.mar » Nie Lip 06, 2008 8:59 pm

Dziekuje wam dziewczyny.
Zraz zabieram sie do czytania.
Mam jeszcze jedno pytanie czy któras z Was zamawiała kiedys akcesoria i materialy z jakiegos sklepu online? Podajcie mi nazwe sklepu online gdzie sa dobrej jakosci materialy.
kami.mar

Dołączenie: Sob Lip 05, 2008 9:46 pm

Postprzez Fairy » Śro Lis 19, 2008 8:48 pm

nie wiem czy w dobrym temacie:
gdzie w Warszawie można kupić surowe drewienka? [ale typu podkładki pod szklanki, czy bazy pod kolczyki i wisiorki]
Awatar użytkownika
Fairy
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pon Maj 19, 2008 12:01 pm

Postprzez lupus » Nie Sty 18, 2009 7:03 pm

Jeśli ktoś jest z Elbląga to przy ulicy Oboźnej jest dość fajny sklep plastyczny:)

a znacie jakiś inny w Elblągu?
Awatar użytkownika
lupus
Craftmen ;)
Craftmen ;)

Dołączenie: Sob Sty 03, 2009 12:39 pm
Miejscowość: Elbląg/Olsztyn

Postprzez my corner » Pon Sty 19, 2009 2:58 am

Ja zamawiam wszystko przez net. Jak wrzucisz w Google albo na Allegro to jest tego trochę. Jak będą jakieś problemy to pisz na priwa a wklaję Ci kilka adesów.
my corner
Początkująca Craftlady ;)
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Sty 16, 2009 2:35 am
Miejscowość: Wa-wa

Re:

Postprzez malina_raz » Śro Sty 21, 2009 10:13 am

Fairy napisał(a):nie wiem czy w dobrym temacie:
gdzie w Warszawie można kupić surowe drewienka? [ale typu podkładki pod szklanki, czy bazy pod kolczyki i wisiorki]

Ja bym się podłączyła, bo szczerze mówiąc wolę zakupy w realu, i nigdzie nie mogłam zakupić właśnie drewienek na kolczyki czy wisiory w Warszawie. Jakbyś się coś dowiedziała Fairy to daj znać na pw.
Awatar użytkownika
malina_raz
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Czw Gru 18, 2008 1:41 pm

Postprzez Ramona » Pią Mar 27, 2009 10:17 am

Dziewczyny, nie wiem jak dla Was, ale dla mnie skarbnicą materiałów są markety budowlane, surowe drewienka, korek, szło i pleksiglas. Wszystko i w rozmaitych grubościach i wielkościach. Takie np kołeczki drewniane, okrągłe, kwdratowe, czy wielokątne, mają koło metra długości, po pocięciu ich na plasterki można tonę kolczyków, czy innych przywieszek zrobić :ok:
Drewniane opakowania od serów, czy poprostu skrzyneczki po owocach z takiego cieniutkiego drewiena można bez problemu pociachać dobrym skalpelem.
Poza tym serdecznie polecam wizytę u stolarza, oni zwykle nie gryzą i pozwalają grzebać w swoich "śmieciach", tzn. resztkach odpadowych. mozna tam wyszperać całkiem przyzwoite "wzory" w sam raz do ozdabiania.

Ps. Fairy, nie potrząsamy puszki z farbą!!! Ma sobie stać spokojnie, jeśli trzeba ją zamieszać, to robimy to, ale nie przez potrząsanie jak grzechotką, tylko spokojnie. To samo z lakierem itp. Potrząsanie sprawia, że powstają te niechciane bąbelki. Farba nie ciasto, nie trzeba jej napowietrzać potrzasaniem. Jak spadnie, przewróci się, kot się nią "pobawi", to musi "odstać", żeby powietrze uciekło, im gęstsza, tym dłużej naturalnie.
Używam wyłącznie farb z marketów bud. mieszając z akrylami z tubek, dla uzyskania pożądanego koloru i sprawują się bez zarzutu :papa:
Ramona
Kandydatka na Craftlady ;)
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 12:33 pm
Miejscowość: Łódź - Hamburg

Poprzednia

Powróć do Wszystko o technice decoupage

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości