Dzierganie Frasi

Moderatorzy: sasilla, zebrzyca, Doti80

Re: Dzierganie Frasi

Postprzez bebetka12 » Nie Maj 01, 2011 8:18 pm

Frasiu, czy mogłabym także dostać opis na przecudne żółwiki? Jak ty zmieniasz kolor? Robisz tak, jak na spiralę, czy każdy rząd zakańczasz i rozpoczynasz na nowo? ja tym ostatnim sposobem robiłam...hm... zaczęłam robić czapeczkę dla siostrzenicy mojej przyjaciółki, ale jakoś brzydko wychodziło i zrobiłam jednym kolorem ;) śliczne prace!
bebetka12
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Śro Kwi 20, 2011 9:22 am

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Frasia » Śro Maj 11, 2011 12:32 pm

Bardzo Wam dziękuję za tyle miłych słów :kiss:. Aż chce się dziergać dalej :)
Bebetko - opis żółwika wzięłam stąd: http://kristieskids.weebly.com/patterns1.html
Szczerze mówiąc już nie pamiętam jak zmieniałam kolory - pewnie tak, jak jest w opisie. Pamiętam tylko, że brązowo-beżowego żółwika robiłam z cieniowanego kordonka (skorupę) i nie musiałam zmieniać kolorów :)

W ostatnim czasie powstała kolejna chusta :). Tym razem jest to wzór Gail - miałyśmy robić ją razem z Poohatą (tzn. każda swoją :)). Moja jest już gotowa, ciekawe kiedy Poohata zrobi swoją :)?
POWIEKSZ
POWIEKSZ
A żeby nie było, że dziergam jedynie chusty to pochwalę się jeszcze dwoma tunikami, które powstały ostatnio:
- z bawełny
POWIEKSZ
- z ręcznie przędzionej wełny (merynos)
POWIEKSZ
Frasia
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Lip 07, 2009 6:44 pm

Postprzez Poohata » Pią Maj 13, 2011 7:03 am

Już się zachwycałam wszystkim, choć nie wszystko w naturze widziałam ;) co się będę powtarzać - bosko dziergasz i już! A Poohatka swoją Gail zacznie, jak jakiś rozdział wymodzi albo cuś ;)
Awatar użytkownika
Poohata
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lut 12, 2009 10:26 am

Poprzednia

Powróć do Nasze prace

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości