CRAFTLADIES the most craftly ladies

Obecny czas: Pią Wrz 10, 2010 2:45 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: filcowane ciuchy
PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 1:26 am 
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Pon Sty 26, 2009 1:06 am
Dobry wieczór
Jestem nową miłosniczką filcowania z pewnym doświadczeniem :Smoke: . Ukończyłam podstawowy kurs i wiem jak filcować drobne rzeczy np: kwiatki, makaroniki, torebki. Widziałam filcowaną spódnicę - istne cudo. Zaskoczyła mnie jej waga ( 35 dkg) Chciałabym się nauczyć filcować tego typu rzeczy. Przeglądałam forum ale nie znalazłam takiego tematu, w związku z tym jeżeli ktoś chciałby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem to proszę o pomoc. :papa: Pozdrawiam Kasia

Temat postu: Reklama
Craftlady ;)
Początkująca Craftlady Craftlady ;)
PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 1:30 am 
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Lis 02, 2006 1:56 am
Miejscowość: frei stadt danzig
Kasia_T, ale przecież jeżeli umiesz robić torebki to też powinnaś wiedzieć jak się robi ubrania. bo przecież robi się je na tej samej zasadzie tylko są to większe formy i wymagają znacznie większego nakładu pracy. no i musisz też dobrze zapoznać się z wełną której używasz, tzn poznać jak się kurczy, bo o ile torebka gdy wyjdzie trochę za mała to da się przeżyć, o tyle kapelusz bądź inną część garderoby trzeba zaplanować dokładnie co do rozmiaru, inaczej pozostaje sprezentowanie jej jakiemuś niemowlakowi ;)

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 1:32 am 
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Paź 18, 2006 1:57 pm
Miejscowość: Poznań
Medale: 1
 (1)
Kasiu, witaj
cieszymy się, że do nas dołączyłaś, że szukasz wiedzy. musisz jednak mieć świadomość tego, że wchodząc na forum od razu, na starcie, prosisz o dzielenie się wiedzą, której zdobycie wymaga sporych nakładów: pracy własnej, czasu na próby, a nawet kosztów. to nie koniecznie zostanie dobrze odebrane...

może więc rozgość się najpierw, poczytaj to, co na forum jest (są tu także wątki o filcowaniu większych rzeczy, trzeba ich tylko poszukać), pokaż nam swoje prace, zasiedź się u nas :)

SEGREGATOR || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely

Temat postu: Re: filcowane ciuchy
PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 2:06 am 
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Na forum weszłam między innymi po to aby zdobyć dodatkową wiedzę. Nie jestem totalnym laikiem też posiadam pewne doświadczenie i chętnie się nim podzielę bez stawiania dodatkowych warunków. Prowadzę w szkole kursy dla dzieci w ramach akcji " Zima w mieście" (nieodpłatnie) a chciałabym się rozwijać w tym kierunku. Moje prace są zamieszczone na mojej stronie http://flickr.com/photos/30382771@N04/ i zapraszam do oglądania. Pozdrawiam Kasia

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 9:29 am 
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 12:25 pm
Miejscowość: Dublin
Medale: 5
 (2)  (2)  (1)
Kasiu szalenie podobają mi się patchworki zwłaszcza Blue sky i Watercolor.Zachwyciłam się koralowym naszyjnikiem .Torebka filcowa też do mnie przemawia, trochę mniej mi się w niej podbają rączki ( ale to pewnie dlatego że akurat takich nie lubię)albop gdyby były czarne.Na torebce jest fajny wzór i bardzo ładnie dobrane kolory.
Może załóż sobie swój wątek z poszczególnymi rodzajami prac, bo zginie w tłumie, a szkoda bo piękne rzeczy robisz.
No i zakochałam się w tych twoich szufladkach w kuchni (porcelanowe, kolorowe).
A tak w ogóle to mogłabym u Ciebie zamieszkać bo masz takie klimatyczne mieszkanie z cała masa różności do oglądania, a to ja uwielbiam :>

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 10:01 am 
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 8:29 pm
Podziwiam patchworki. Wklej kilka do działu pt. szycie. Jest na co popatrzeć. W tym temacie jesteś niesamowicie kreatywna. Mnie szalenie podoba się pokrowiec na maszynę. Pozostałe prace patchworkowe także, bo są naprawdę piękne , uszyte z dużą dozą fantazji. A tak wogóle witaj u nas :)

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 4:17 pm 
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Lip 03, 2007 5:48 pm
Miejscowość: Warszawa
oj rzeczywiście niezłe dostałaś powitanie...
ja niestety nie pomogę w temacie filcowania ubrań...ale pewnie jak będziesz w trakcie filcowania miała pytania, dziewczyny chętnie Ci pomogą :)

zdjęcia masz świetne :) rozwalił mnie kot z myszką ;)

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 5:37 pm 
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Pon Sty 26, 2009 3:09 pm
Witam Was serdecznie !
Jestem pod ogromnym wrażeniem filcu, a to co tu zobaczyłam -powala mnie na łopatki! :>
Dopiero się zalogowałam na Waszej stronce i to w sumie zupełnie przypadkiem ją znalazłam. Poszukiwałam właśnie gotowych wyrobów z filcu na necie , które mogłabym poprostu nabyć , ale z tego co przeczytałam, to filcowanie może stać się bardzo atrakcyjnym zajęciem dla mojej córeczki :ufff:
Moje hobby (wyroby z cyny) jest zupełnie inne i dalekie od Waszych zajęć , ale równie piekielnie wciągające.
Być może uda mi się zamieścić kilka zdjęć własnych prac.
Jeśli chodzi o filcowanie, to proszę o jakieś rady dla laika w tym temacie, jaki podstawowy kurs wybrać i czy znajdę go na płytach CD ? Z góry dzięki za pomoc

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 5:45 pm 
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)
Awatar użytkownika

Szachówka kliknij w dział filcowanie. Wyskoczy CI baaaardzo dużo tematów. Będą tam także informacje o kursie na płytach CD. Pozatem poczytaj o tym, ze filcowanie dzieli się na dwie metody. Na mokro i na sucho. Zapraszam do naprawdę fascynującej lektury :)

Z przyjemnością obejrzymy Twoje prace. Musisz tylko zerknąć jakie mamy tutaj tematy. No i umieścić zdjęcia we właściwym miejscu ;)

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 9:57 pm 
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Pon Sty 26, 2009 3:09 pm
Rozella- bardzo dziękuję za odpowiedź, właśnie zatapiam się w lekturze - duuuuuuuuużżżo tego :shot:
Muszę jednak nabyć jakiś kurs( już nawet zamówiłam zestaw pierwszej czesanki w netkowym sklepiku) trochę drogo, ale może nie zepsuję :oops:
Jak tylko otrzymam materiały , a i wykończę swoje cynowe świeczniki i lampy, od razu zabieram się za naukę filcowania! :ninja:

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 2:45 pm 
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Nie Lis 26, 2006 9:31 pm
kasienko jezelim masz ochote wysle ci kopie ksiazek na priva tam jest troche o filcowaniu wiekszych powierzchni (po angielsku)
naprawde dziewczyny nieladnie!

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 5:15 pm 
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)
Awatar użytkownika

KILLARNEY 1 - na naszym forum poza Galiną i Królewną i Tobą ,nikt dużych powierzchni nie filcował prawdopodobnie. Pozatem czy Ty filujesz na mokro także?
No i najważniejsze jeżeli nie sprawi TObie problemu ,to wklej na forum te skopiowane przykłady filcowania dużych powierzchni. Moze będą takie osoby, ktore także są zainteresowane i skorzystaja z tego :) :>

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 9:13 pm 

rozelko jest jeden problem copyright
nie wkleje tego na forum przykro mi.

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 9:14 pm 

no i ostatnia sprawa racz sprawdzic moja galeriie zanim zaczniesz oceniac czy filcowalam na mokro.

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 9:23 pm 
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dziękuję za wszystkie informacje. Jestem poza domem, odpoczywam. Odezwę się po powrocie. Serdecznie Was pozdrawiam Kasia

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość