filcowane ciuchy

Wszystko o filcu, spilśnianiu

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, rozella

filcowane ciuchy

Postprzez zebrzyca » Wto Sty 27, 2009 7:27 pm

Killarney1, czy Rozelka negowała to czy filcujesz na mokro, bo ja widzę że się tylko zapytała, a to nie jest chyba obraźliwe, prawda? Co do praw autorskich to pisanie że nie wkleisz czegoś na forum, ale oferowanie tego komuś na pw też jest łamaniem tych praw podpadających pod rozpowszechnianie - nie sądzisz? Ja niestety odebrałam Twoją wypowiedź w ten sposób, że skoro zdarzyło się komuś niefortunnie tak a nie inaczej napisać to teraz "pokażesz" tym niegrzecznym - "a ja mam coś fajnego, ale wy tego nie dostaniecie". Jeżeli faktycznie materiały które masz są objęte prawami autorskimi należałoby napisać do Kasi od razu na pw i je przesłać a nie robić tego przez forum. Nie chodzi mi w tej wypowiedzi o to byś poczuła się zmuszona do publikacji książki na forum czy napiętnowania Cię że nie chcesz tego robić, bo to Twoja książka i tylko Twoja decyzja, ale zamiast udzielić zwięzłej odpowiedzi piszesz coś co też może być określone jako użyty przez Ciebie w wypowiedzi zwrot "nieładnie dziewczyny".
Pozdrawiam. Teresa
Image
Awatar użytkownika
zebrzyca
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 7:40 pm
Miejscowość: Lublin
Medale: 4
 (2)  (2)

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

filcowane ciuchy

Postprzez rozella » Wto Sty 27, 2009 7:41 pm

Killarney obejrzałam galerię. Tak :> widzę, ze filcujesz na mokro. Jakoś tak mi sie na trwałe skojarzyłaś z tym przyrządem na 100 igieł i stąd moje pytanie :> Bez podtekstów i bez podejrzeń, to było tylko pytanie z mojej strony :) Bardzo rzadko wchodzę na blogi i podane linki do Flickra lub Fotosika. Stąd moje niedoinformowanie w temacie. ;)

KasiuT czekamy na CIebie :)
„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele, o dziele mówi mało, o laiku wiele..."

http://toitam.blogspot.com/[/color]
Awatar użytkownika
rozella
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 6:29 pm
Miejscowość: Poznań

filcowane ciuchy

Postprzez Ezar » Sob Sty 23, 2010 9:38 pm

Ciesze się, że rozellka tak ładnie zakończyła temat. Czytając wypowiedź izuss1 i kilka poprzednich, zaczynałam mieć wrażenie, że panują tu niezdrowe klimaty :( Czasem aż strach o cos zapytać. Ale mam nadzieję, juz sie nie bać :oops:
Awatar użytkownika
Ezar
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Pią Sty 15, 2010 2:44 pm
Miejscowość: Gdańsk

filcowane ciuchy

Postprzez krolewna » Nie Sty 31, 2010 11:08 am

przed wypowiedzią izuss była tylko moja. czy ona była niegrzeczna?? ja tego tak nie odbieram. napisałam tylko, że skoro się umie filcować takie rzeczy jak torebki to większe formy nie powinny być żadnym problemem - to tylko kwestia wprawy i wyczucia wełny ale do tego trzeba niestety dojść samemu drogą ćwiczeń. jestem daleka od ukrywania swojej wiedzy (mimo, że zdobyłam ją całkowicie sama, bez żadnych kursów), jeśli jest okazja do podzielenia się z kimś swoim doświadczeniem to zawsze ją wykorzystuję, nigdy nie odmówiłam nikomu pomocy, ale niektórych rzeczy po prostu nie da się wytłumaczyć na forum, a nawet na żywo tylko trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. jeżeli to jest traktowane jako "niezdrowe klimaty" to ja tu chyba czegoś nie rozumiem... :(
Awatar użytkownika
krolewna
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Lis 01, 2006 11:56 pm
Miejscowość: frei stadt danzig

filcowane ciuchy

Postprzez alveaenerle » Nie Sty 31, 2010 12:39 pm

Podpisuję się pod wypowiedzią królewny! Nie da się wszystkiego przekazać na piśmie, a bez ćwiczeń ze strony odbiorcy nawet najlepiej przekazana wiedza będzie bezużyteczna.
Mam też podobne zdanie, jak izzus - irytują mnie prośby o porady/inspirację/gotowe wzory/linki/miejsca zakupu/itd. pisane w pierwszych postach, zaraz po zalogowaniu. Zwłaszcza, że nie są to najczęściej konkretne problemy wynikające z nieudanych prób przeprowadzonych wcześniej w oparciu o wiedzę własną czy też czerpaną z forum (a wiemy, że są i takie - wtedy aż miło odpowiedzieć, bo widać, że dana osoba nie czeka na gotowca, tylko próbuje chociaż dojść do efektu sama), tylko bardzo ogólne - czekam po porady i wskazówki dotyczące... (tu wpisz dowolny temat). I nagminnie się te same powtarzają (przykładem - gdzie kupić fimo i ile kosztuje). A tematów z poradami i inspiracjami jest na forum o groma.
I dotyczy to nie tylko filcu, ale w zasadzie każdej techniki, jaka się tutaj przewija.
Awatar użytkownika
alveaenerle
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lip 17, 2008 2:37 pm
Miejscowość: Kalisz
Medale: 1
 (1)

Re: filcowane ciuchy

Postprzez Ewanka » Śro Mar 24, 2010 1:23 am

Wasze wskazówki są bardzo przydatne i dostępnie przekazane. Dziewczyny, nie denerwujcie się. Tojest super, że takie nowicjuszki jak ja mogą korzystac z Waszej wiedzy.
Ja mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest tu ktoś z okolic Bydgoszczy?
Chętnie umówiłabym się na spotkanie i poduczenie się w technice filcowania, ale niestety nie znam nikogo w mojej okolicy, kto zajmowałby się właśnie filcem.
Ewanka
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Nie Lut 28, 2010 9:07 pm
Miejscowość: Otorowo/Solec Kujawski

Poprzednia

Powróć do Filco Filco Filcowanie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości