filcowości moje

Moderatorzy: sasilla, rozella, elenuke, zebrzyca

Re: filcowości moje

Postprzez Poohata » Pon Kwi 26, 2010 11:20 pm

przecudowne jest! Królewno, możesz zdradzić ile wełenki Ci zeszło? dzięki za odpowiedź w sprawie opaski :)
Awatar użytkownika
Poohata
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lut 12, 2009 10:26 am

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez krolewna » Wto Kwi 27, 2010 5:52 am

Poohata, no właśnie nie pamiętam... :) liczyłam to ile zużywam, ale wczoraj usiłowałam sobie przypomnieć i nie wiem... coś mi świta, że 10 metrów białej, czyli około 250 g plus różowa na brzegi, ale nie pamiętam czy to było na jedną stronę czy na całość. ale było bardzo leciutkie czyli chyba raczej 250-300 g na całość.
Awatar użytkownika
krolewna
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Lis 01, 2006 11:56 pm
Miejscowość: frei stadt danzig

Postprzez Poohata » Wto Kwi 27, 2010 7:29 am

aha, dziękuję :) pytam tak z ciekawości, bo przecież mnie by wyszedł worek na kartofle zamiast wdzianka :D
Awatar użytkownika
Poohata
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lut 12, 2009 10:26 am

Postprzez AnetaA » Wto Kwi 27, 2010 11:16 am

Po prostu rewelacja!!!! :o Bardzo mi się podoba,po nocach spać nie mogę,tylko kombinuję.Już miałam gotowy plan jak spróbować zrobić kubraczek,ale teraz to już zwątpiłam,jak zobaczyłam Twoje cudo.Jest naprawdę śliczne to Twoje wdzianko,kolorki takie subtelne i te ozdoby.Bardzo interesuje mnie strona techniczna,więc gdybyś mogła trochę więcej na ten temat napisać,podpatrzyłam trochę na blogu,ale o filcowaniu to jeszcze małe mam pojęcie,choć Filcewka próbowała mnie trochę wyedukować :) ,za co wielkie dzięki.Interesuje mnie co sprawiło Ci najwiekszą trudność,o ile większy jest wzór,bo o tym nie mam pojęcia i to mnie powstrzymuje,bo albo będzie wór na ziemniaki albo wdzianko dla lalek,czy filcowałaś od razu całość,czy jakoś fragmentami oj tych watpliwości mam sporo... a tak mnie strasznie korci takie wdzianko,bo sukienka w szafie już wisi,ale nie wiem czy doczeka sie kubraczka :)

Słiczne są Twoje filcowanko Królewno :) :>
AnetaA
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Lut 17, 2010 11:06 pm

Postprzez Tobatka » Wto Kwi 27, 2010 1:20 pm

Ja wciąż siedzę oniemiała z opadniętą szczęką, bo efekt jest CUDOWNY!!! Piękne wdzianko wyszło, delikatne, misterne, ale jednocześnie z charakterem! Chciałabym zobaczyć w całości tę ślubną kreację, będzie niepowtarzalna na pewno! :)
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Sty 26, 2007 1:55 pm
Miejscowość: Tobatkowo :)

Postprzez rozella » Wto Kwi 27, 2010 1:51 pm

Bardzo piękne wdzianko, podziwiam niezmiennie filcowanie większych prac. Bardzo delikatnie wygląda biel z rózem. Trochę mi ten turkus tutaj zakłóca, ale to kwestia indywidualna. Mnie wystarczyłyby te truskawki ze śmietaną, tak mi się kojarzy, cudne i jeszcze tak pięknie faluje, co wskazuje na perfekcyjne ufilcowanie mrrrrrrrrr ... wiadomo wprawiona ręka :> :ok: :ok:
„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele, o dziele mówi mało, o laiku wiele..."

http://toitam.blogspot.com/[/color]
Awatar użytkownika
rozella
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 6:29 pm
Miejscowość: Poznań

Postprzez TuKara » Wto Kwi 27, 2010 3:59 pm

Mistrzostwo,,,,talent nie z tej ziemi ,,,cuda tworzysz.
Awatar użytkownika
TuKara
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Paź 02, 2008 11:13 pm
Miejscowość: Tunezja
Medale: 2
 (1)  (1)

Postprzez plastusia1 » Wto Kwi 27, 2010 8:19 pm

No piękne wdzianko Ci wyszło, pani miła :). I fotki też śliczne, takie w klimacie. Ciekawa jestem, jak w całości zaprezentuje się panna młoda. Masz obiecane zdjęcia?
PS Jak ci idzie przędzenie?
Awatar użytkownika
plastusia1
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pon Lip 28, 2008 8:02 pm
Miejscowość: 3miasto

Postprzez krolewna » Śro Kwi 28, 2010 8:29 am

dziękuję :)
panna młoda będzie mieć długą, lejącą się jedwabną sukienkę w kolorze jasnoróżowym, białe buty i moją opaskę z turkusowymi kwiatami (z poprzedniej strony). myślę, że całkiem ładnie się to zakomponuje. mam tylko nadzieję, że z rozmiarem wdzianka będzie wszystko OK, choć ono ma taką formę, że dość łatwo je dopasować, tym bardziej, że dowolnie można kombinować z zapięciem dzięki dwóm broszkom.
a przędzenie jakoś idzie. kilka razy dziennie dosiadam do kołowrotka na parę minut i jak zaczyna coś się psuć to odchodzę, żeby się nie zniechęcić. ale generalnie ciągnie mnie do niego, więc chyba jestem na dobrej drodze ;)
Awatar użytkownika
krolewna
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez moniqurd » Śro Kwi 28, 2010 10:51 am

o filcowaniu nie mam bladego pojęcia , wełnę uwielbiam nosić ....a Twoje wdzianko super, bomba , rewelacja ...zresztą dziewczyny napisały już wszystko co można powiedzieć , a ja jestem pewna ,że panna młoda będzie wyglądać oryginalnie i przepięknie...:)
moniqurd
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Paź 29, 2009 8:38 pm

Postprzez Sejbi » Pon Maj 03, 2010 3:53 pm

:o :o :o Ja też z niecierpliwością czekam na ślubne zdjęcie całej kreacji,bo to co do tej pory oglądam już mnie powaliło......Podziwiam,podziwiam........
Awatar użytkownika
Sejbi
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lut 21, 2008 7:26 pm
Miejscowość: Śląsk

Postprzez filcewka » Pon Maj 03, 2010 5:45 pm

Fantastyczne wdzianko!!!!!!!!!!!!!!
Wciąż marzę żeby wreszcie sobie jakieś poncho zrobić.
Po wyschnięciu kładę pracę na wadze kuchennej i wiem ile wyszło czesanki............
Awatar użytkownika
filcewka
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Sty 02, 2010 5:03 pm

Postprzez krolewna » Wto Maj 04, 2010 4:29 pm

dziękuję :)
filcewka, też znam ten patent, ale po pierwsze wdzianko już poleciało w świat, a po drugie - mam taką malutką wagę kuchenną z 10 cm szalką :-D i próby podmienienia jej na jakąś większą np. miskę kończą się tym, że cała konstrukcja się zawala ;)
Awatar użytkownika
krolewna
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez random_forest » Wto Maj 04, 2010 4:36 pm

Och. Oniemiałam. :o Wielkie brawa dla Ciebie. Wdzianko wygląda powalająco (zwłaszcza z tymi turkusowymi kwiatuszkami). Niesamowita praca. :>
Awatar użytkownika
random_forest

Dołączenie: Pią Sty 22, 2010 11:32 pm

Postprzez fasti » Wto Maj 04, 2010 5:14 pm

no i teraz ktoś mi musi pozbierać zęby z podłogi tak mi szczęka opadła...
Awatar użytkownika
fasti
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Wto Lis 17, 2009 8:10 pm

PoprzedniaNastępna

Powróć do Nasze prace

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość