|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
sylviaaaaaaa85
|
Temat postu: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Nie Lis 15, 2009 6:26 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Śro Lis 04, 2009 6:14 pm Posty: 14
|
|
| Góra |
|
 |
|
margola
|
Temat postu: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Nie Lis 15, 2009 7:11 pm |
|
Dołączenie: Pią Sie 08, 2008 3:43 pm Posty: 540 Miejscowość: Łódź
|
JA bym użyła farbek do modeli. W tej chwili można kupić wodo rozpuszczalne a po wyschnięciu ładnie się trzymają. Podejrzewam, że to akrylowe są  więc może nie koniecznie muszą być konkretnie do modeli
_________________ "Nie potrzeba wcale świata zmieniać, kiedy z życia można tyle brać..."
|
|
| Góra |
|
 |
|
Mangalarga
|
Temat postu: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Nie Lis 15, 2009 7:20 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Czw Gru 11, 2008 4:09 pm Posty: 181
|
Ja używałam akrylowych. Ładnie kryją. Tylko dobrze jest odtłuścić powierzchnię, po której chcesz malować, żeby farby się lepiej trzymały 
_________________ Mniemam, że mam powody, by drogi swej nie zmieniać mangalarga.deviantart.com
|
|
| Góra |
|
 |
|
shere
|
Temat postu: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Nie Lis 15, 2009 7:26 pm |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Sob Maj 02, 2009 10:43 am Posty: 162 Miejscowość: Olsztyn
|
|
Tak jak wyżej - akryle. Ale należy się pilnować z kolorem, bo czasem wychodzi ciemniejszy niż np. sobie wymieszamy. Ale poza tym najlepsze moim zdaniem.
_________________ Blog Kuny Domowej - o kuna ile roboty! Cute is not only an adjective - It's a way of life!
|
|
| Góra |
|
 |
|
sylviaaaaaaa85
|
Temat postu: Re: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Nie Lis 15, 2009 11:07 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
|
|
| Góra |
|
 |
|
Blueberry
|
Temat postu: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Wto Gru 01, 2009 4:34 pm |
|
 |
| Kandydatka na Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Pon Lis 30, 2009 7:53 pm Posty: 39
|
|
orientujecie się może czy farby akrylowe (takie dla plastyków) trzeba rozcieńczać? Na tubkach nic nie pisze, a już zgłupiałam.
_________________ Blueberry
http://zpasjitworzenia.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
shere
|
Temat postu: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Czw Gru 03, 2009 11:58 am |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Sob Maj 02, 2009 10:43 am Posty: 162 Miejscowość: Olsztyn
|
No to zależy jak leży  Generalnie nie trzeba, ale za gęstą lepiej też nie malować. Trochę wody trzeba dodać, ale nie jakieś litry, bo wyjdzie ci woda i będziesz milion warstw robić. Lekko rozcieńczyć - ja jeśli malowałam FIMO potrzebowałam jakieś 2 warstwy farby.
_________________ Blog Kuny Domowej - o kuna ile roboty! Cute is not only an adjective - It's a way of life!
|
|
| Góra |
|
 |
|
craftkitty
|
Temat postu: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Nie Gru 06, 2009 2:49 pm |
|
 |
| Kandydatka na Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Sob Lis 28, 2009 2:31 pm Posty: 21
|
|
Jeśli masz zamiar pisać to polecam ci perlen pen. Robi wypluklenia , ale jest trawly i jest duzo kolorow... adres gdzie mozesz je zamowic na PW jakbys chciala
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kiniu
|
Temat postu: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Wto Gru 08, 2009 4:05 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Wto Gru 08, 2009 4:01 pm Posty: 8
|
A zwykła szkolna farba może być? wiem ,że niektórzy ich u żywaja np. moja kole żanka ze szkoły, ale czy to się długo trzyma 
|
|
| Góra |
|
 |
|
sylviaaaaaaa85
|
Temat postu: Re: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Wto Gru 29, 2009 1:48 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
|
|
| Góra |
|
 |
|
ginewra
|
Temat postu: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Czw Sty 28, 2010 6:11 pm |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Nie Lut 01, 2009 6:21 pm Posty: 74 Miejscowość: krakow
|
|
akryle jak najbardziej,ewentualnie są pisaki akrylowe,ponoć
|
|
| Góra |
|
 |
|
winner333
|
Temat postu: Re: jaka farba do pisania po modelinie? Wysłany: Śro Lut 17, 2010 8:37 am |
|
 |
| Nie pisząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Sob Lut 13, 2010 5:39 pm Posty: 4
|
|
A ja mam w domu tempery, nada się to do czegokolwiek? Widziajam na internecie że ktoś wyciska jakąś farbkę z tubki, trochę miesza i potem takie fajne zamazy ma. Przydadzą mi się do tego tempery?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|