|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Fairy
|
Temat postu: Re: lakierowanie Wysłany: Nie Lis 22, 2009 2:16 pm |
|
Dołączenie: Pon Maj 19, 2008 2:01 pm Posty: 773 Miejscowość: Warszawa
|
Katiusza77 napisał(a): Witam! Mam pytanie . Kupiłam sobie ten lakier do fimo wodny (ten w buteleczce 10ml o mlecznym kolorze) . Po wypieczeniu fimo pomalowałam je farbą akrylową ,a potem pomalowałam je właśnie tym lakierem i wypiekałam jakieś 15 min. Po wyjęciu wydawało mi się ,że wszystko ok , bo lakier tak jakby złączył się z fimo i myślałam ,że to będzie trwałe i nie do zdarcia , a jak ostygło , i poleżało trochę to wystarczy mocniej paznokciem przejechać i lakier się zdziera. Najbardziej w tym miejscu gdzie jest pod nim jeszcze farba , i wtedy schodzi razem z farbą:( Zrobiłam sobie jeszcze spiralki do uszu i tak samo , lakier się łuszczy i brzydko to wygląda , a najbardziej miejsce w którym są w uchu. Nie wiem czy robię coś źle, może powinnam odtłuścić dokładnie fimo przed pomalowaniem , a może lepiej kupić lakier do drewna , ale nie wiem jak to się później odbije na moich uszach. Pomóżcie! Tego mlecznego nie używałam. Ale mogę polecić przezroczysty do fimo. Malowałam już na farbie i trzyma się wspaniale. A tak myślę, że możesz spróbować odtłuścić fimo i dopiero malować farbą tak jak piszesz. Lakier do drewna nic nie powinien zaszkodzić. Może zwyczajnie ten mleczny nie może być łączony z farbą.
_________________ Mój magiczny kącik

Czarownica- jak zwykle trudna do ogarnięcia i pojęcia...
Królewna- tylko oczy podkrążone i zgubiła gdzieś koronę...
So, maybe tomorrow, I'll find my way home.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Gagu
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Nie Lis 22, 2009 2:52 pm |
|
Dołączenie: Sob Paź 14, 2006 7:50 pm Posty: 3754 Miejscowość: Warszawa Medale: 1
|
|
bo to lakier do fimo a nie do farb akrylowych. a poza tym jakich farb użyłaś - takich do wypieku?
|
 |
|
Katiusza77
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Nie Lis 22, 2009 3:23 pm |
|
 |
| Nie pisząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Wto Wrz 22, 2009 8:07 pm Posty: 2
|
|
zwykłych farb akrylowych ,takich w tubkach . Ale lakier nie schodzi tylko w tym miejscu gdzie jest farba. Może on po prostu taki jest? ale myślałam , że jak je polakieruje to będzie się trzymać mocno , albo chociaż nie zniszczy się tak szybko
|
|
| Góra |
|
 |
|
zebrzyca
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Nie Lis 22, 2009 5:21 pm |
|
Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 9:40 pm Posty: 2935 Miejscowość: Lublin Medale: 4
|
|
Lakier wszedł w reakcję z farbą. Albo po pomalowaniu nie wypiekaj drugi raz, albo niestety zrezygnuj z używania farb akrylowych.
_________________ Pozdrawiam. Teresa
|
|
| Góra |
|
 |
|
ginewra
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Czw Sty 28, 2010 9:07 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Nie Lut 01, 2009 9:21 pm Posty: 117 Miejscowość: krakow
|
ja maluję akrylami po wypieku, po wrzątku raczej, a potem lakierem do drewna, nawet do paznokci kiedyś 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Izabela N.
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Czw Sty 28, 2010 10:45 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Czw Sty 28, 2010 9:35 pm Posty: 7 Miejscowość: Wieden
|
|
hej, ja osobiscie nie przepadam za lakierem...moze dlatego ze jak raz sie spobowalo szlifowanie z polerowaniem to widac jaka jest ogromna roznica. jest to bardzo pracochlonne ale naprawde efekt jest genialny...polecam!!!
_________________ http://www.flickr.com/photos/izabelanowak/
|
|
| Góra |
|
 |
|
naturally
|
Temat postu: Re: lakierowanie Wysłany: Sob Kwi 17, 2010 9:57 pm |
|
 |
| Nie pisząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Pią Kwi 16, 2010 9:10 pm Posty: 5
|
ja osobiście lakieruję bezbarwnym lakierem do paznokci firmy SEPHORA. szybko schnie i ogólnie jest dobry. polecam 
_________________ tu na górze! ^
|
|
| Góra |
|
 |
|
Raven_23
|
Temat postu: Re: lakierowanie Wysłany: Czw Maj 27, 2010 6:37 pm |
|
 |
| Nie pisząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Czw Maj 27, 2010 6:32 pm Posty: 1
|
|
ja lakieruje varnish'em firmy Stamperia, jest trwały i nadaje śliczny połysk xD kupiłam go w pasmanterii za 15zl za 80 ml.
|
|
| Góra |
|
 |
|
mrowisko
|
Temat postu: Re: lakierowanie Wysłany: Sob Cze 05, 2010 10:46 pm |
|
 |
| Nie pisząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Nie Maj 23, 2010 7:15 pm Posty: 2
|
|
hej, przepraszam jeżeli ponawiam pytanie, ale nie chce mi się czytać 7 stron tekstu. kupiłam lakier akrylowy w sklepie z modelami papierowymi. i tak pomalowałam nim jedną parę kolczyków z modeliny... ale problem w tym że wydaje mi się on bardzo mało trwały. czy mogę mieć pewność, że będzie on taki trwały jak lakier do paznokci?
Byłabym bardzo wdzięczna gdybyście mi odpowiedziały. dzięki
|
|
| Góra |
|
 |
|
zebrzyca
|
Temat postu: Re: lakierowanie Wysłany: Sob Cze 05, 2010 10:59 pm |
|
Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 9:40 pm Posty: 2935 Miejscowość: Lublin Medale: 4
|
|
Czy to tak dużo, siedem stron tekstu? Chyba nie, prawda?
_________________ Pozdrawiam. Teresa
|
|
| Góra |
|
 |
|
rozella
|
Temat postu: Re: lakierowanie Wysłany: Nie Cze 06, 2010 8:39 am |
|
Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 8:29 pm Posty: 5225 Miejscowość: Poznań
|
|
Dla pewności po wyschnięciu możesz przeciągnąć lakierem ponownie.
_________________ " Doskonałość jest miarą nieba, dążenie do doskonałości - miarą człowieka...." Sokrates
|
|
| Góra |
|
 |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|