|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
jagaa
|
Temat postu: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Nie Lis 01, 2009 12:29 pm |
|
 |
| Kandydatka na Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Pon Lip 06, 2009 1:11 pm Posty: 45
|
|
| Góra |
|
 |
|
azusia
|
Temat postu: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Pon Lis 09, 2009 1:15 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Wto Wrz 08, 2009 2:10 pm Posty: 67
|
sszkoda ze nie widze  ( obrazki nie chca sie zaladowac i wyskakuje blad 404 Erorr
_________________ Dla chcącego nic trudnego
|
|
| Góra |
|
 |
|
kiya
|
Temat postu: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Śro Lis 11, 2009 6:25 pm |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Pią Lip 18, 2008 6:04 pm Posty: 62 Miejscowość: Leszno
|
Przepraszam, zmieniałam nazwy fotek i stąd ten błąd, teraz już jest ok:) Dziękuję;) no to jak się wyrobię z moimi obecnymi pracami to... może i będzie tanecznie;))  Nie ma sprawy.  Jak tylko stworzę podzielę się;)
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kolendra
|
Temat postu: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Czw Lis 19, 2009 12:15 pm |
|
Dołączenie: Czw Lis 19, 2009 11:44 am Posty: 5 Miejscowość: Czeladź
|
To mój pierwszy dzień na tym forum  mam jednak pytanie: jak używać drutów do "szkieletu" lalki? 
|
|
| Góra |
|
 |
|
sylviaaaaaaa85
|
Temat postu: Re: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Czw Lis 19, 2009 2:34 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Śro Lis 04, 2009 6:14 pm Posty: 14
|
azusia napisał(a): Eeee nasza Anleda robi ladniejsze Chociaz te meskie elfy...ehm ehm niczego sobie  kiya napisał(a): Pojawiły sie też w Polsce świetne narzędzia do pracy nad lalkami i nie tylko,tzn. shapery. Polecam! Są super! Jak się na youtube ogląda jak ktoś profesjonalnie robi (a nie narzędziami dentystycznymi, bo dla mnie to trochę dziwne) bobasy np. to widać pracę ze shaperami. W Polsce widziałam na razie na jednej www tylko. ja znalazlam na allegro . Tylko pytanie bo podaja rozne rodzaje miekie twarde i sredniotwarde-ktorych uzywac? Oczywiscie logicznie myslac pewnie najlepiej byloby miec kazdy  No ale koszt wszytkich rodzajow to wydatek rzedu 160zł wiec ktore najbardziej przydatne? No i znalazlam jeszcze ten jeden tanszy shaper-co myslicie? http://www.artequipment.nazwa.pl/allegro/foto/15072.jpgpozdrawiam:))) Ja podsylam link do prac Anledy na crafcie- mam nadzieje ze sama autorka sie nie obrazi http://www.nasze-prace-f35/figurki-z-po ... t2168.htmlJest tam zawartych bardzo duzo cennych rad z pierwszej reki od samej autorki:))
_________________ http://www.craftladies.org/nasze-prace-f35/zwierzoki-i-inne-modelinowe-stwory-t2775.html Moje malenstwa modelinowe zapraszam:)
Ostatnio edytowany przez sylviaaaaaaa85, Pon Lis 23, 2009 9:50 am, edytowano w sumie 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
sasilla
|
Temat postu: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Czw Lis 19, 2009 3:01 pm |
|
Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 11:33 am Posty: 1112 Miejscowość: Otwock Medale: 1
|
|
Bardzo prosze o niepisanie kilku postow pod soba. Jesli nasz post jest ostatni, a mamy cos do dodania nalezy uzyc przycisku "zmien" i dopisac do tego samego posta.

"Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz
|
|
| Góra |
|
 |
|
jagaa
|
Temat postu: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Czw Lis 19, 2009 3:28 pm |
|
 |
| Kandydatka na Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Pon Lip 06, 2009 1:11 pm Posty: 45
|
|
shapery, shaperami ale narzędzia denstytyczne służą do czegoś innego. Ja mam i jedno i drugie, i jeszcze kilka innych narzędzie.
_________________ Nie do wiary. Założyłam bloga! http://esef52.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
sylviaaaaaaa85
|
Temat postu: Re: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Sob Lis 21, 2009 1:12 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Śro Lis 04, 2009 6:14 pm Posty: 14
|
|
| Góra |
|
 |
|
kiya
|
Temat postu: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Nie Lis 22, 2009 2:19 pm |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Pią Lip 18, 2008 6:04 pm Posty: 62 Miejscowość: Leszno
|
|
Szkielet ? hmmm, zależy jaką lalkę chcesz robić. Jaka wielkość, grubość rąk...itp. Ja przy robieniu lalek z FIMO nie używam drutu, a normalnie do szkieletu lalek stojących drutu miedzianego. Na allegro znajdziesz je o różnej grubości.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kolendra
|
Temat postu: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Nie Lis 22, 2009 2:51 pm |
|
Dołączenie: Czw Lis 19, 2009 11:44 am Posty: 5 Miejscowość: Czeladź
|
Ok... Dzięki 
|
|
| Góra |
|
 |
|
azusia
|
Temat postu: Re: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Pią Lis 27, 2009 5:36 pm |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Wto Wrz 08, 2009 2:10 pm Posty: 67
|
Jeśli bardzo jesteś w potrzebie i nie masz dostępu do drutu na miejscu są tez w sklepach z (gwoździami i takimi różnymi rzeczami ) drut do plombowania  w miarę cienki Proszę o używanie polskich liter oraz znaków przestankowych.
_________________ Dla chcącego nic trudnego
|
|
| Góra |
|
 |
|
anleda
|
Temat postu: Re: tworzenie Figur (lalek , elfów , syren ) OOAK Wysłany: Nie Lis 29, 2009 11:07 am |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Śro Kwi 08, 2009 6:05 am Posty: 109
|
Kolendra napisał(a): To mój pierwszy dzień na tym forum  mam jednak pytanie: jak używać drutów do "szkieletu" lalki?  Kolendra-Pytasz :"jak używać drutów do "szkieletu" lalki?", na pytanie jakich drutów otrzymałaś już odpowiedź(a najlepsze druty są aluminiowe od 0,8mm do 1,5mm), a na pytanie jak to ucinasz odpowiedniej długości drut powiedzmy 1,20m zależy to od wielkości figurki jaka ma być. Drukujesz sobie szablon jakiś model na którym jest narysowany szkielet np taki jak tu  a model pobierasz sobie stąd http://anleda.pl/obrazy/schematszkieltudodruku.jpg składasz drut na połowę,przykładasz drut do rysunku , skręcasz aż do szyi i dalej do mostka , rozkładasz drut na obie strony, skręcasz teraz ręce i wracasz do mostka, skręcasz tułów i idziesz w dół do miednicy,rozkładasz drut na obie strony składasz na połowy drut i robisz z tego nogi znów podobnie jak ręce na koniec wracając do miednicy a skręcasz z jednego kawalka szkielet z drutu, odcinasz za długie odcinki i gotowe. Masz szkielet z zachowanymi proporcjami. Kiya - śliczny słodziak z tego bobaska, gratuluję udanej pracy! sylviaaaaaaa85 - Dziękuję pięknie , jesteś kochana  a pędzelki gumkowe najlepsze te najmniejsze. Azusia , syrenka bardzo mi się podoba , to naprawdę udany start , czekam na więcej figurek w Twoim wykonaniu. Dzięki też za cudne lineczki jakie podałaś w tym wątku  Szczególnie filmiki bardzo przydatne!
_________________ Galeria moich figurek http://anleda.pl/parada.htm
|
|
| Góra |
|
 |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|