Podstaw tkania gobelinów nauczyłam się na obozie feministycznym. Tak mnie to wciągnęło, że po powrocie kupiłam dwie książki o technikach tkackich, ale zapału starczyło mi tylko na jeden gobelinek, który w zasadzie jest tylko wprawką. Ale ramę mam, więc może jeszcze kiedyś ...
Reniu no jestem pod wrażeniem , czy jest jeszcze technika której nie potrafisz ? Mam nadzieję , ze podzielisz sie z nami wiedzą w zakresie tkania. Ten gobelin bardzo mi sie podoba.
_________________ " Doskonałość jest miarą nieba, dążenie do doskonałości - miarą człowieka...." Sokrates
Dziękuję Rozelka. Na zdjęciu chyba wygląda lepiej niż w rzeczywistości. Próbowałam mu znaleźć jakieś miejsce na ścianie, ale nigdzie nie pasuje, więc na razie leży zwinięty w szafie.
Oczywiście podzielę się wszystkim co wiem o tkaniu, jeżeli ktosia będzie miała chęć spróbować. A w razie gdybym sama czegoś nie wiedziała mam książkę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum