Jantarowe patchworki

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca

Jantarowe patchworki

Postprzez jantar » Pon Mar 09, 2009 9:22 pm

Pod wpływem MKatarynki i Oliku spróbowałam i ja zszywania kawałków materiałów. Po spotkaniu w Krakowie uszyłam najpopularniejszego na Craftladies kota pokazanego przez MKatarynkę.

Kocurek ma już nową właścicielkę, moją przyjaciółkę Anię.

Image

Ponieważ zszyło mi się spory kawałek paseczków to uszyłam jeszcze przybornik do szycia...

przybornik 1
Image

przybornik 2
Image

przybornik 3
Image

zostało jeszcze na kosmetyczkę

kosmetyczka 1
Image

kosmetyczka 2
Image

Wzór kosmetyczki i przybornika zaczerpnęłam z książki Lise Bergene - Patchwork dla ambitnych.

.
Ostatnio edytowany przez jantar Sob Kwi 04, 2009 7:15 am, edytowano w sumie 2 razy
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 8:45 pm

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Jantarowe patchworki

Postprzez makneta » Pon Mar 09, 2009 9:27 pm

Świetne są twoje prace, kot sympatyczny, ale przybornik na rzeczy do szycia to super pomysł i bardzo ładnie wykonany.
makneta
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Lis 02, 2007 8:23 am

Jantarowe patchworki

Postprzez dodzia » Pon Mar 09, 2009 9:32 pm

no, nie...i co ja mam napisać?...nic....po prostu nic...bo i co, że ładne, że praktyczne, że kolorowe? ...reeeweeelacja....jednak nie wytrzymałam.... :D :D :D :kiss:
Awatar użytkownika
dodzia
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Kwi 08, 2008 10:51 am
Miejscowość: Tczew

Jantarowe patchworki

Postprzez rozella » Pon Mar 09, 2009 9:38 pm

Jantar, to ten kocurek ,który ma wspierać Twoją kolezankę w trudnych chwilach ?, czy cos pokręciłam ? Bardzo ciekawie zestawione przepięknie kolorystyczne tkaniny. Przybornik też rewelacja. Bardzo pięknie uszyty z pomysłem :ok: :ok: :ok:
„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele, o dziele mówi mało, o laiku wiele..."

http://toitam.blogspot.com/[/color]
Awatar użytkownika
rozella
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 6:29 pm
Miejscowość: Poznań

Re: Jantarowe patchworki

Postprzez jantar » Pon Mar 09, 2009 9:46 pm

Dodziu, dzięki. Ty to potrafisz dodać skrzydeł :kiss:

rozella napisał(a):Jantar, to ten kocurek ,który ma wspierać Twoją kolezankę w trudnych chwilach ?, czy cos pokręciłam ? Bardzo ciekawie zestawione przepięknie kolorystyczne tkaniny. Przybornik też rewelacja. Bardzo pięknie uszyty z pomysłem :ok: :ok: :ok:

Dzięki Rozello.Tak, to ten kocurek. Jego nową właścicielką (tak samo jak etui na laptopa) jest Ania.
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Jantarowe patchworki

Postprzez zebrzyca » Pon Mar 09, 2009 10:11 pm

Jantar, Ty to potrafisz sprawić że mi żyłka na czole wyskakuje. Jak Ty takie maleństwa wykańczasz, no żesz, piękny przybornik :ok: Chyba pójdę za przykładem Dodzi i zrobię najazd.
Pozdrawiam. Teresa
Image
Awatar użytkownika
zebrzyca
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 7:40 pm
Miejscowość: Lublin
Medale: 4
 (2)  (2)

Postprzez jantar » Pon Mar 09, 2009 10:21 pm

zebrzyca napisał(a):Jantar, Ty to potrafisz sprawić że mi żyłka na czole wyskakuje. Jak Ty takie maleństwa wykańczasz, no żesz, piękny przybornik :ok: Chyba pójdę za przykładem Dodzi i zrobię najazd.

Daleko nie masz - najeżdżaj :>

Dwie igły w maszynie pooooszły. Gimnastyki przy zszywaniu trochę było. Przybornik nie jest wcale taki mały (zapięty ma 30 cm x 20 cm). Kosmetyczka - wysokość 6.5 cm, szerokość - 13 cm, długość - 22 cm.
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Jantarowe patchworki

Postprzez Rooda » Pon Mar 09, 2009 11:41 pm

o jaaaa przybornik jest GITESOWY !!!!! :) naprawdę świetny :) i bardzo ładny, i funkcjonalny... ni gicio jak się patrzy :)
Awatar użytkownika
Rooda
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Lip 03, 2007 3:48 pm
Miejscowość: prawie Warszawa ;)

Jantarowe patchworki

Postprzez MKatarynka » Wto Mar 10, 2009 7:31 am

Jantar! Ale się cieszę, ale się cieszę. Powiększa się grono zszywających z kawałków! A jakie śliczności. Dodając nowe pomysły do starych fantastycznych umiejętności stworzyłas świetny team! Tak trzymać!!!!

OT. Nie mogę znaleźc Twojego wątku torebkowego więc tu napisze, że moja-Twoja torebka robi furorę i jest najwygodniejszą torebką jaką kiedykolwiek miałam. Dzięki świetnie umiejscowionym kieszonkom :)
Ostatnio edytowany przez MKatarynka, Wto Mar 10, 2009 9:28 am, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
MKatarynka
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Sob Wrz 20, 2008 11:25 pm
Miejscowość: Kraków
Medale: 3
 (2)  (1)

Postprzez halszka » Wto Mar 10, 2009 8:02 am

Jantar
- cudne prace , przepięknie to wszystko uszyłaś - no to dołączyłaś do grona mistrzyń - gratuluję :hip hip: :hip hip: :hip hip:
Awatar użytkownika
halszka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lut 15, 2007 11:25 am
Miejscowość: Kraków

Jantarowe patchworki

Postprzez jantar » Wto Mar 10, 2009 9:14 am

Rooda, Halszko - Cała tajemnica w tym, że lubię szyć. Po Waszych komentarzach rosną skrzydła i chce mi się jeszcze bardziej. Dziękuję.

MKatarynko - Tylko tak jak Ty pozytywnie zakręceni ludzie potrafią przekazać dobrą energię. Pokazałaś piękne rzeczy, pokazałaś podstawy i już niewiele więcej trzeba było by iskierka dała ognisko. Torebka niech Ci dobrze służy :)
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Jantarowe patchworki

Postprzez oliku » Wto Mar 10, 2009 11:49 am

jantar - kociak super, przybornik i kosmetyczka rewelacyjne!!! :o

fajnie że spróbowałaś patchworku, teraz tylko możemy się cieszyć na dalsze wspaniałe prace :>
oliku
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Sie 30, 2008 7:13 pm
Miejscowość: Czeski Cieszyn
Medale: 6
 (3)  (1)  (2)

Jantarowe patchworki

Postprzez kiga » Wto Mar 10, 2009 8:40 pm

przybornik jest fantastyczny ... a co najważniejsze praktyczny !!! uwielbiam takie rzeczy :ok: :ok: :ok:
Awatar użytkownika
kiga
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Nie Wrz 30, 2007 7:09 am
Miejscowość: Waw-ka:)
Medale: 1
 (1)

Jantarowe patchworki

Postprzez jantar » Śro Mar 11, 2009 12:23 am

Oliku, to jest okrutnie wciągające zajęcie. Dziś spędziłam przy maszynie całe popołudnie (zdjęcie jutro).
Jakość moich prac to zupełnie inna bajka. Uczę się na własnych błędach i walczę z maszyną. Samo szycie nie jest dla mnie problemem. Proste układy materiałów też nie. Jednak dorównanie temu co pokazują mistrzynie patchworka to dla mnie raczej niedościgłe marzenie.

Kigo, praktyczność wzoru zadecydowała o jego realizacji. Przyda mi się podczas dłuższych wyjazdów z zespołem. Wtedy prawie zawsze w najmniej oczekiwanym momencie potrzebna jest igła z nitką i nożyczki.
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Jantarowe patchworki

Postprzez justa35 » Śro Mar 11, 2009 5:25 pm

Widzę że książki się przydały
justa35
Początkująca Craftlady ;)
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Maj 07, 2008 4:41 pm

Następna

Powróć do Nasze prace

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości