.jeśli prac będzie więcej - załóż sobie swój watek w "Naszych pracach" .
Moderatorzy: sasilla, Gagu, elenuke, zebrzyca
.
'na uprzednio pomalowaną w kolorze bazowym powierzchnię nanieść diwe warstwy aquaglass. można nakładać wałkiem, pędzlem lub natryskiem. po wyschnięciu, ale nie dłużej niż w przeciągu 6 godzin nanieśc wastwę farby nawierzchniowej. wielkość spękań można kontrolowac poprzez dodanie CLASSIC CRACKLE do warby nawierzchniowej. dodatek w ysokości 1-2% zwiększa ilość spękań dwukrotnie.'

dodanie CLASSIC CRACKLE do warby nawierzchniowej
ale bez efektów.
bo skoro "można" to nie trzeba, ale może ja za bardzo chce czytać ze zrozumieniem 

? 
Wilga napisał(a):Zrobiłam ostatnio tackę w ten sposób i mam problem z wybrzuszaniem się motywu po polakierowaniu ostatnia warstwą. Ale po kolei:
1.Pomalowałam białą farbą
2.Przykleiłam motyw
3.Pomalowałam 1 warstwą kraka
4.Pomalowałam 2 warstwą kraka
5. Jak pojawiły się spękania naniosłam na nie proporinę
6.Pomalowałam zwykłym lakierem
Po jakiś czasie pojawiły się w dwóch miejscach wybrzuszenia. Co zrobiłam źle?
I drugi problem mam w kilku miejscach tak jakby brak lakieru (to znaczy takie nierówności jakbym to pomacała przed wyschnięciem ale nie robiłam tego) ale wydawało mi się że malowałam tam.
Czy może tak być że za wcześnie lub za późno dałam np. druga warstwę, czy też jedyna możliwość to to że byłam niestaranna (nawet wygląda fajnie - jakby się farba odprysnęła - ale wolałabym kontrolować to co robię?
Czy powinnam użyć większego pędzla żeby malować dokładniej i jakiego typu (skośny, falisty, wachlarzyk, płaski, jęzor kota
Czy można krak nakładać gąbką?
Co zrobić żeby po nałożeniu lakieru gąbką nie powstawała piana?
Zgodnie z regulaminem forum, nie wolno podawać linków do sklepów.

będzie suchy to nałożysz serwetkę i całość polakierujeszWarzywniak napisał(a): wybrany kolor akrylu, który ulegnie spękaniu

Powróć do Wszystko o technice decoupage
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości