Marfka i czółenka

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca

Marfka i czółenka

Postprzez marfka74 » Sob Wrz 06, 2008 8:03 am

Przebieram nóżkami w oczekiwaniu na szkółkę frywolitek. A że nie lubię czekać bezczynnie, to "wyczółenkowałam" taką próbną serwetkę (była ze mną na urlopie i nawet popłynęła w szantowy rejs :mrgeen: )

ImageImageImageImage
Awatar użytkownika
marfka74
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pon Lut 11, 2008 10:09 pm
Miejscowość: Warszawa

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Antoinette » Sob Wrz 06, 2008 9:36 am

ale ładna!! :o jak to jest pierwsza to co będzie dalej? :P jak dla mnie rewelacyjna :>
Awatar użytkownika
Antoinette
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Paź 13, 2007 9:50 pm
Miejscowość: prawie 3miasto :)

Postprzez alveaenerle » Sob Wrz 06, 2008 10:08 am

marfka74, rewelacja! pięknie wiązane supełki, równiutko ustawione w rządki jak żołnierze armii czerwonej na paradzie! :ok: :ok: :ok:
Awatar użytkownika
alveaenerle
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lip 17, 2008 2:37 pm
Miejscowość: Kalisz
Medale: 1
 (1)

Postprzez dodzia » Sob Wrz 06, 2008 10:14 am

gdzie Tobie lekcje, toż sama możesz zostać nauczycielką. ja w szufladzie cudów mam jedynie czółenka i igłę, oraz na półce kilka gazet , ale sama nie odważyłam się , jestem za głupia.
Awatar użytkownika
dodzia
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Kwi 08, 2008 10:51 am
Miejscowość: Tczew

Postprzez krolewna » Sob Wrz 06, 2008 11:54 am

dodzia, proszę tak nie mówić o sobie bo przyjdzie zła kasia i Cię zbije! :angry:

a serwetka bardzo ładna i nie wiem czego Ty chcesz się uczyć w szkółce :o
Awatar użytkownika
krolewna
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Lis 01, 2006 11:56 pm
Miejscowość: frei stadt danzig

Postprzez marfka74 » Sob Wrz 06, 2008 2:40 pm

alveaenerle, wolałabym jednak, żeby to byli żołnierze jakiejś innej armii :D

dodzia, krolewna ma rację: o sobie mówić trzeba skromnie, ale tylko dobrze! Poza tym, wiesz: pozytywne nastawienie to połowa sukcesu (oj, to nie miało zabrzmieć jak z poradnika ;) )
krolewna, ja się chcę uczyć, jak zaczynać i zakańczać, jak czytać schematy i może jak się domyślić, jak nie ma schematu, czy to na dwóch czółenkach, czy na jednym i kłębku... I jaką włóczkę zanabyć, bo ta jest trochę cienka. Za cienka.
Awatar użytkownika
marfka74
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Postprzez krolewna » Sob Wrz 06, 2008 6:43 pm

marfka74 napisał(a):alveaenerle, wolałabym jednak, żeby to byli żołnierze jakiejś innej armii :D
mogą być napoleońskiej? :)

ok, wytłumaczyłaś się, przyjmuję do wiadomości ;) 8-)
Awatar użytkownika
krolewna
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Lis 01, 2006 11:56 pm
Miejscowość: frei stadt danzig

Postprzez jantar » Sob Wrz 06, 2008 10:49 pm

marfka74 napisał(a):alveaenerle, wolałabym jednak, żeby to byli żołnierze jakiejś innej armii :D

A chińska terakotowa może być?

To co pokazujesz jest już hmm... dobre? świetnie zaprojektowane i wykonane?
Zdecydowanie zwraca uwagę. Rozterki wykonawczyni tylko dobrze o niej świadczą bo dowodzą, że chce się rozwijać i nie ma zamiaru spocząć na laurach.
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 8:45 pm

Postprzez kiga » Nie Wrz 07, 2008 7:21 am

i ja podziwiam kunszt pracy koleżanki zwłaszcza, że frywolitki to dla mnie czarna magia 8-)
Awatar użytkownika
kiga
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Nie Wrz 30, 2007 7:09 am
Miejscowość: Waw-ka:)
 (1)

Postprzez marfka74 » Nie Wrz 07, 2008 4:58 pm

Może być armia i chińska terakotowa i napoleońska! Bo ta czerwona to mnie przeraziła między innymi ilością dowieszonych orderów, a serwetka miała być lekka :hihi:
A poza tym, że lekka, to jest też robiona na wariackich papierach, a w zasadzie bez papierów: tzn. ze schematu jest tylko środek i pierwsze kremowe okrążenie, a reszta z głowy wymyślana na bieżąco :yu:
Awatar użytkownika
marfka74
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Postprzez alveaenerle » Nie Wrz 07, 2008 5:26 pm

marfka74, fajnie improwizujesz :) i tak na serio, to może ci się w szkółce trochę nudzić... wydaje mi się, że będziemy zaczynać od absolutnych podstaw... to, o czym piszesz oczwiście też będzie, ale to raczej detale są. nie wiem jeszcze, jaki jest poziom zaawansowania uczennic, ale jeśli się okaże, że dziewczyny są bardzo początkujące - polecam eksterna, na każde pytanie odpowiem, a ty nie będziesz się nudzić uczeniem się czegoś, co już umiesz :)
Awatar użytkownika
alveaenerle
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lip 17, 2008 2:37 pm
Miejscowość: Kalisz
 (1)

Postprzez marfka74 » Pon Wrz 08, 2008 8:13 am

alveaenerle, chyba masz rację. Spróbuję jako uczeń pozaszkółkowy. Chociaż początki też podpatrzę, bo zawsze dobrze podejrzeć, jak się ładnie zaczyna, chowa supełki itp.
Mam też problem z tłumaczeniami z angielskich opisów, ponieważ nie jestem tak biegła, żeby z rysunku (i tych fragmentów opisu, które rozumiem) domyślić się całości.
Awatar użytkownika
marfka74
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Postprzez zebrzyca » Pon Wrz 08, 2008 6:07 pm

Marfka, zazdroszczę talentu, tak samej się nauczyć frywolitki, brawo. Dla mnie to technika nie do pojęcia. Serwetka bardzo ładna :ok:
Pozdrawiam. Teresa
Image
Awatar użytkownika
zebrzyca
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 7:40 pm
Miejscowość: Lublin
Medale: 4
 (2)  (2)

Postprzez jantar » Pon Wrz 08, 2008 6:31 pm

marfka74 napisał(a):
A poza tym, że lekka, to jest też robiona na wariackich papierach, a w zasadzie bez papierów: tzn. ze schematu jest tylko środek i pierwsze kremowe okrążenie, a reszta z głowy wymyślana na bieżąco :yu:

Daj Boże nam wszystkim takiej umiejętności improwizowania... Nie tylko w dziedzinie friwolitki :>
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 8:45 pm

Postprzez marfka74 » Pon Wrz 08, 2008 7:18 pm

Dziewczyny, ale to improwizowanie zaowocowało mnóstwem błędów, które zresztą Gagu natychmiast wyłowiła, a widziała sam początek robótki na spotkaniu u Sasilli (pod koniec lipca). Więc wyobraźcie sobie, co działo się potem w tej serwetce. Jedyna pociecha to taka, że błędy są moje własne, więc może się nauczę :hihi:
zebrzyca, do frywolitki to jest moje któreś podejście z kolei i tak naprawdę, to chyba tylko dzięki wiadomościom i linkom z forum tym razem jakoś poszło. A, no i zaczęłam od kupienia książki i czółenek, co nie jest wydatkiem całkiem groszowym, więc to już była sprawa "dobrze wydanych pieniędzy" - musiało pójść :D
Awatar użytkownika
marfka74
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Następna

Powróć do Nasze prace

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości