Modelina schnąca na powietrzu - efekt bitej śmietany

fimo mimo

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, rozella

Modelina schnąca na powietrzu - efekt bitej śmietany

Postprzez chabersztyna » Czw Lut 09, 2012 5:46 pm

Nie podoba mi się praca z silikonem, jego trwałość, konsystencja itepe
W Polsce dostępne jest FIMO Air, czyli modelina schnąca na powietrzu. Zastanawiam się czy z tego można by uzyskać efekt bitej śmietany. Nie chciałabym dodawać do takiej modeliny żadnych klejów, ewentualnie wodę, ale czy po pracy z tą modeliną możecie stwierdzić, czy ta masa "ma potencjał" jeśli chodziłoby o uzyskanie bitej śmietany do wyrobu biżuterii. Czyli musi być to trwałe, ładne, niekruszące się, o jednolitej barwie, sztywne jak modelina po wypieczeniu.
Na Ebayu jest dostępny tzw. Whipped Cream Clay, ale drogie to trochę, choć efekt ładny jest, nie powiem. Chcę pokombinować z tańszą wersją, jeśli to możliwe ;)
Jak w ogóle oceniacie współpracę z FIMO air (najbardziej interesuje mnie FIMO Air Light)?
chabersztyna
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Śro Maj 05, 2010 1:41 pm

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Re: Modelina schnąca na powietrzu - efekt bitej śmietany

Postprzez Owca1997 » Wto Mar 06, 2012 10:41 pm

Hm... nigdy nie korzystałam z Fimo air light ale wydaje mi się że to bardziej taka glinka niż modelina... nie wiem czy nada się jako bita śmietana. Ale drogie nie jest więc możesz wypróbować to powiesz jaki efekt :)
Owca1997
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Pią Mar 02, 2012 8:55 pm

Powróć do Fimo modelina i inne masy plastyczne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości