|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Maraia
|
Temat postu: Lalka z masy samoutwardzalnej Wysłany: Pią Mar 12, 2010 10:21 am |
|
Dołączenie: Pon Paź 12, 2009 10:01 am Posty: 14 Miejscowość: Łódź / Skierniewice
|
|
| Góra |
|
 |
|
rozella
|
Temat postu: Re: Lalka z masy samoutwardzalnej Wysłany: Pią Mar 12, 2010 2:07 pm |
|
Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 8:29 pm Posty: 5231 Miejscowość: Poznań
|
|
Podziwiam, bo artykułując stawy, postawiłaś sobie wysoko poprzeczkę. Tym bardziej wyrazy uznania. Wyraz artystyczny nie podlega ocenie, to indywidualna wizja twórcy. Jak dla mnie ok. nie wszystko musi być słodziutkie.
_________________ " Doskonałość jest miarą nieba, dążenie do doskonałości - miarą człowieka...." Sokrates
|
|
| Góra |
|
 |
|
Maraia
|
Temat postu: Re: Lalka z masy samoutwardzalnej Wysłany: Sob Mar 13, 2010 11:36 pm |
|
Dołączenie: Pon Paź 12, 2009 10:01 am Posty: 14 Miejscowość: Łódź / Skierniewice
|
Dziękuje za wszystkie miłe słowa ;] Masa, której użyłam to glina samoutwardzalna, ma taka sama konsystencje co zwykła glina, jest bardzo mokra i trudna jeśli chodzi o zrobienie szczegółów. Nie należy się spieszyć, warto dorabiać jakieś szczegóły, gdy część naszej pracy jest już przyschnięta. Warto tez zrobić np. szkielet z drucika ( w przypadku np. rąk, nóg i dłoni) lub formę ze styropianu lub folii aluminiowej (tułów, i głowa), którą można obkleić masą, a po wyschnięciu wygrzebać ze środka styropian lub folię. Najlepsza do takich form jest taka dziwna gąbka, której się używa do robienia stroików, wbija się w nie sztuczne kwiatki, może wiecie jak to się nazywa 
_________________ mój blog http://maraia.blox.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
Poohata
|
Temat postu: Re: Lalka z masy samoutwardzalnej Wysłany: Nie Mar 14, 2010 10:17 pm |
|
Dołączenie: Czw Lut 12, 2009 12:26 pm Posty: 758
|
Maraia, ona jest genialna! Te ogromne, zielone (wg mojego komputera) oczy bardzo mi się podobają, nawiasem mówiąc - jak się je robi?? Dziwna gąbka do robienia stroików to po prostu gąbka florystyczna 
_________________ próbuję blogować...  http://chatka-poohatki.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
kiga
|
Temat postu: Re: Lalka z masy samoutwardzalnej Wysłany: Sob Maj 08, 2010 10:54 am |
|
Dołączenie: Nie Wrz 30, 2007 9:09 am Posty: 2674 Miejscowość: Waw-ka:) Medale: 1
|
|
ma w sobie coś takiego ponadczasowego ... wykonałaś kawał dobrej roboty - zresztą nie tylko lalka zachwyca także oprawa zdjęć ...
_________________ Boże, daj mi pogodę ducha, bym mógł zaakceptować rzeczy, których
nie mogę zmienić, odwagę, by zmienić rzeczy, które mogę zmienić...
i mądrość, by umieć je rozróżnić...
http://kigabet.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
jagaa
|
Temat postu: Re: Lalka z masy samoutwardzalnej Wysłany: Nie Lip 18, 2010 10:16 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Pon Lip 06, 2009 4:11 pm Posty: 66
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|