|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
jagusia
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Pią Mar 12, 2010 9:11 pm |
|
Dołączenie: Wto Maj 19, 2009 10:12 pm Posty: 707 Miejscowość: Warszawa
|
filcewka napisał(a): Mam nadzieję, że byłam dla Ciebie inspiracją. Filcewka, bardzo ciekawe szaliki robisz, ale to nie inspiracja tylko konieczność  Od dawna robię ażury, aby uzupełnić "braki" w materiale. Zdecydowanie łatwiej nakłada się czesankę na szyfon właściwego wymiaru; przy ażurach jest więcej pracy, bo więcej brzegów do wykończenia. Uciekam się do tego, aby wykorzystać resztki, jak mi jedwabiu zabraknie. I sprawia mi to dużo satysfakcji, wychodzą ciekawe efekty. Wielkie dzięki kochane Craftki za miłe słowa 
_________________ jagusia

http://bjaga.blogspot.com/
szczęśliwym się nie jest, sczęśliwym się bywa
|
|
| Góra |
|
 |
|
filcewka
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Sob Mar 13, 2010 8:05 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Sob Sty 02, 2010 7:03 pm Posty: 113
|
|
Najlepsze prace wychodzą mi wtedy gdy coś "skopię". Właśnie to stało się dzisiaj. Z bardzo dużej torby będzie śliczna poduszka. Wzięłam "mustro" na torebkę bez materiału a rozłożyłam czesankę na jedwabiu . Poduszka śliczna ale minę miałam minorową. Po konsultacjach miała być kamizelka (z dorobionymi dziurami) , ale kolorystyka nie odpowiadająca mi zupełnie (fiolety). Koleżanki zawsze mi coś "zastępczego " wymyślą choć nie umieją filcować.....Dusze artystyczne choć nie po profesji........ Twoje prace śliczne!!!!!! Czekam na cdn.............bransoletkę poproszę.........
|
|
| Góra |
|
 |
|
jagusia
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Sob Mar 13, 2010 9:15 pm |
|
|
filcewka napisał(a): Czekam na cdn.............bransoletkę poproszę......... No to koleżanko, dałaś mi wyzwanie  Ok, ale dopiero za jakiś czas, bo biorę sobie "kilka dni wolnego"............ A z tymi "spapranymi" filcowankami to masz rację. Gdy coś się rypnie musisz szukać rozwiązań, na które normalnie nigdy byś nie wpadła ............ oto jak wpadka może być inspirująca 

|
|
| Góra |
|
 |
|
dodzia
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Czw Mar 18, 2010 1:44 am |
|
Dołączenie: Wto Kwi 08, 2008 12:51 pm Posty: 2655 Miejscowość: Tczew
|
|
jeżeli mnie pytasz, czy mi się podoba to powiem - zabójczo, jeżeli innych -to nie masz o co, bo do podziwiania nic nie będzie, jak wyruszy dodziowa policja....a już ją wysyłam....
_________________ II tura Wędrujących Albumów Utitin-1, dodzia-2, mikaz-3, Toke-4, ggagatka-5, mely-6, krufka-7, kiga-8
|
|
| Góra |
|
 |
|
jantar
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Czw Mar 18, 2010 9:29 am |
|
 |
| Uzależniona Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 10:45 pm Posty: 1827
|
Warszawianka, a skrzętna jakby była z Poznania  Piękny szal, piękne kolory, świetny pomysł na połączenie i wykorzystanie resztek.
_________________ http://www.swiatewy.fora.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
jagusia
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Wto Mar 23, 2010 9:48 pm |
|
|
Pokażę Wam nową torebkę, której robienie sprawiło mi masę przyjemności. Właściwie, to najpierw powstał kot, bez specjalnego przeznaczenia, pomysł, że to będzie jednak torba zrodził się później. Kot nafilcowany na sucho na kawałek tkaniny wełniano-jedwabnej.  Potem kotek został naniesiony na białą czesankę. A ponieważ mocno się skurczył, wyszedł dość mały na wielkiej białej przestrzeni. Musiałam całą torbę ufarbować metodą rainbow na parze. Dołożyłam kłębek czerwonej wełny, żeby trochę ożywić i połówki kulek.  I tą samą metodą został ufarbowany dred na pasek 

|
|
| Góra |
|
 |
|
Revi
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Wto Mar 23, 2010 10:06 pm |
|
Dołączenie: Czw Kwi 17, 2008 3:18 pm Posty: 993 Miejscowość: Trzemeszno/Poznań Medale: 1
|
|
Prześliczna torba z kiciusiem! Uwielbiam kiciusie więc do torby tym bardziej zapałałam miłością i podziwem.
_________________ "Z każdym nowym dniem zaprzyjaźnij się, spróbuj widzieć świat pozytywnie!"
Odwiedź mnie na: http://szufladaroznosci.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
Tobatka
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Wto Mar 23, 2010 10:21 pm |
|
Dołączenie: Pią Sty 26, 2007 3:55 pm Posty: 2618 Miejscowość: Tobatkowo :)
|
|
Już podziwiałam na blogu cichaczem tę torbę! Piękna jest! A kot tak precyzyjnie zrobiony.. Kolorystycznie tez mi się podoba!
_________________ Mój albumik z pracami wszelakimi - frywolitka, szydełko, decoupage, filcowanie, biżuteria, pergamano, witraż.... a to nie koniec  Posadziłam drzewo - pomóż mu urosnąć, kliknij w link:)
|
|
| Góra |
|
 |
|
plastusia1
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Śro Mar 24, 2010 12:17 am |
|
Dołączenie: Pon Lip 28, 2008 10:02 pm Posty: 629 Miejscowość: 3miasto
|
|
| Góra |
|
 |
|
AnetaA
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Śro Mar 24, 2010 12:31 am |
|
 |
| Uzależniona Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Czw Lut 18, 2010 1:06 am Posty: 751
|
Ale piękna torebka,choć nie przepadam za kotami.Bardzo podobaja mi się kolory,no i te kulki,a właściwie półkulki tak ładnie odstają 
|
|
| Góra |
|
 |
|
eli
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Śro Mar 24, 2010 12:34 am |
|
 |
| Prawdziwa Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Śro Sty 13, 2010 12:45 am Posty: 411 Miejscowość: okolice Poznania
|
|
Zaglądam do kącika Jagusi i znów piękna torba...jak zwykle potrafisz zaskoczyć .
|
|
| Góra |
|
 |
|
Poohata
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Śro Mar 24, 2010 12:51 am |
|
Dołączenie: Czw Lut 12, 2009 12:26 pm Posty: 758
|
|
| Góra |
|
 |
|
malam
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Pią Mar 26, 2010 12:27 am |
|
Dołączenie: Pon Sty 19, 2009 8:57 pm Posty: 376
|
|
| Góra |
|
 |
|
dodzia
|
Temat postu: Re: filcowy kącik jagusi Wysłany: Pią Mar 26, 2010 2:54 am |
|
Dołączenie: Wto Kwi 08, 2008 12:51 pm Posty: 2655 Miejscowość: Tczew
|
|
miau, miau ...marcowe koty wypatrują kotek.....
_________________ II tura Wędrujących Albumów Utitin-1, dodzia-2, mikaz-3, Toke-4, ggagatka-5, mely-6, krufka-7, kiga-8
|
|
| Góra |
|
 |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 3 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|