|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
rozella
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Pon Mar 08, 2010 1:56 pm |
|
Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 5:29 pm Posty: 5142 Miejscowość: Poznań
|
|
Każdy z komplecików w swoim rodzaju i taki przepiękny. I niech ktos powie, ze szycie, to taka zwykła czynność, jednakże w "natchnionych" łapkach.... widac, co może wyniknąć z takiego połączenia.
_________________ " Doskonałość jest miarą nieba, dążenie do doskonałości - miarą człowieka...." Sokrates
|
|
| Góra |
|
 |
|
TuKara
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Pon Mar 08, 2010 2:59 pm |
|
Dołączenie: Czw Paź 02, 2008 10:13 pm Posty: 1175 Miejscowość: Tunezja Medale: 2
|
|
| Góra |
|
 |
|
halszka
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Pon Mar 08, 2010 5:49 pm |
|
Dołączenie: Czw Lut 15, 2007 10:25 am Posty: 2182 Miejscowość: Kraków
|
Jantar-ko - i znów koszyczek i podkładki ... ale mnie do nich oczy się śmieją za każdym razem , gdy tylko widzę twój nowy " stołowy" komplecik  każdy z nich wart jest wielkiego "chciejstwa " , chęci posiadania i - " nie używania " takiego zestawu - bo się może zniszczyć .... więc twórz je nadal bez żadnych ograniczeń ilościowych .... 
|
|
| Góra |
|
 |
|
jantar
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Pon Mar 08, 2010 7:37 pm |
|
 |
| Uzależniona Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 7:45 pm Posty: 1827
|
|
Dziękuję dziewczyny.
Rozello, taką samą, a może i większą przyjemność sprawia mi moment wyboru tkaniny jak samo szycie. Czasem "widzę" co będzie z trzymanego w rękach kawałka materiału.
Halszko, tworzę je bez żadnych ograniczeń ilościowych... Tylko w domu robi się ciut ciasno...
Kareno, ja też szepnę, że "serdeczne" bardziej.
_________________ http://www.swiatewy.fora.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
lid
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Pon Mar 08, 2010 7:54 pm |
|
Dołączenie: Śro Wrz 24, 2008 6:57 am Posty: 899 Miejscowość: Szczecin Medale: 1
|
|
| Góra |
|
 |
|
Frasia
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Wto Mar 09, 2010 5:25 am |
|
 |
| Prawdziwa Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Wto Lip 07, 2009 5:44 pm Posty: 386
|
Kolejne cudne komplety! Tym razem najbardziej oczarował mnie komplet dla dwojga (chociaż u mnie bardziej sprawdziłby się taki dla trojga  ). Ta krata jest śliczna, a mnie chyba zaczyna brakować w otoczeniu zdecydowanych kolorów  .
|
|
| Góra |
|
 |
|
jantar
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Wto Mar 09, 2010 7:28 am |
|
 |
 |
|
Frasia napisał(a): Kolejne cudne komplety! Tym razem najbardziej oczarował mnie komplet dla dwojga (chociaż u mnie bardziej sprawdziłby się taki dla trojga  ). Ta krata jest śliczna, a mnie chyba zaczyna brakować w otoczeniu zdecydowanych kolorów  . Frasiu, to czy komplet jest dla dwojga, trojga lub więcej osób zależy bardzo często od ilości materiału, którym dysponuję. W przypadku tej kraty nic nie stoi na przeszkodzie by komplet był dla trojga, bo jeszcze jest jej kawałek.
|
|
| Góra |
|
 |
|
moniqurd
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Wto Mar 09, 2010 10:36 pm |
|
 |
 |
Dołączenie: Czw Paź 29, 2009 7:38 pm Posty: 401 Miejscowość: Chełm
|
coraz bardziej podobają mi się Twoje komplety, a najbardziej koszyczki ....aż narobiłaś mi smaczku ,żeby spróbować coś takiego uszyć samej ...chyba zacznę szukać jakiegoś fajnego materiału  co by ładnie wyszło...
|
|
| Góra |
|
 |
|
friendzel
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Wto Mar 16, 2010 4:04 pm |
|
Dołączenie: Czw Sty 14, 2010 6:59 am Posty: 361
|
no to ja się pochwalę że zostałam nową właścicielką tych ostatnich komplecików  :) zapewniam Was, ze zdjecia są tylko namiastką końcowego efektu  :)
_________________ moja rękodzielnia www.annakowal.blogspot.com
|
|
| Góra |
|
 |
|
Tobatka
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Wto Mar 16, 2010 4:18 pm |
|
Dołączenie: Pią Sty 26, 2007 12:55 pm Posty: 2520 Miejscowość: Tobatkowo :)
|
Śliczne są te Twoje komplety.. Ach jak mi się zamarzył taki w wiosennej kolorystyce! Ja już po prostu tę wiosnę zaklinam na wszelkie sposoby! 
_________________ Mój albumik z pracami wszelakimi - frywolitka, szydełko, decoupage, filcowanie, biżuteria, pergamano, witraż.... a to nie koniec  Posadziłam drzewo - pomóż mu urosnąć, kliknij w link:)
|
|
| Góra |
|
 |
|
jantar
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Wto Mar 16, 2010 7:33 pm |
|
 |
 |
|
|
Aniu, cieszę się, że się podobają. Jestem też ciekawa reakcji mamy.
Tobatko, jutro będzie wiosenny komplet (i nie tylko).
|
|
| Góra |
|
 |
|
Tobatka
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Wto Mar 16, 2010 7:37 pm |
|
Dołączenie: Pią Sty 26, 2007 12:55 pm Posty: 2520 Miejscowość: Tobatkowo :)
|
O, ciekawa jestem, ciekawa! 
_________________ Mój albumik z pracami wszelakimi - frywolitka, szydełko, decoupage, filcowanie, biżuteria, pergamano, witraż.... a to nie koniec  Posadziłam drzewo - pomóż mu urosnąć, kliknij w link:)
|
|
| Góra |
|
 |
|
jantar
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Czw Mar 18, 2010 12:02 pm |
|
 |
 |
|
Tobatko, z niewielkim poślizgiem bo dopadła mnie choroba pokazuję wiosenny (i nie tylko) komplet . Futerał na nóż uszyłam z obawy przed pokaleczeniem paluszków.   Ten komplet dla dwojga powstał jako wywoływacz wiosny. Błękit nieba, tulipany i żółte tasiemki... może w końcu się uda...  Komplet - koszyczek, podkładki duże i małe Zachwycił mnie sam haft na niepozornej tkaninie. Powstał komplet dla dwojga, bo tyle było haftów. Tasiemki przy koszyczku wydają się być brązowe ale to tylko przekłamanie koloru przez aparat. Są ciut ciemniejsze niż haft ale w tym samym odcieniu.  Komplet - koszyczek, podkładki duże i małe Więcej fotografii zobaczysz tutaj: http://www.swiatewy.fora.pl/b-bazaar-b, ... 8.html#248
|
|
| Góra |
|
 |
|
friendzel
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Czw Mar 18, 2010 12:13 pm |
|
Dołączenie: Czw Sty 14, 2010 6:59 am Posty: 361
|
|
| Góra |
|
 |
|
Frasia
|
Temat postu: Re: Jantarowe różności Wysłany: Czw Mar 18, 2010 5:28 pm |
|
 |
 |
Dołączenie: Wto Lip 07, 2009 5:44 pm Posty: 386
|
Bardzo fajny pomysł z futerałem na nóż - jeśli pozwolisz wykorzystam pomysł (jak tylko "zdradzę" na jakiś czas druty na rzecz maszyny do szycia  ). Komplety jak zwykle cudne. Ten "wywoływacz wiosny" bardzo dobrze spełnił zadanie, bo u mnie dzisiaj było bardzo ciepło i wiosennie (i mam nadzieję, że tak już zostanie  ).
|
|
| Góra |
|
 |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|