Odnośnie Floodowania i jemu podobnych czynów :)

Moderatorzy: sasilla, Gagu, elenuke, zebrzyca, rozella

Postprzez elenuke » Wto Maj 29, 2007 9:07 am

Miałam ten post napisać już wczoraj, gwoli wyjaśnienia dyskusji w shoutboxie :)
Otóż moje drogie :) Jak już na pewno zauważyliście - ja od czasu do czasu usuwam wypowiedzi typu " super" "podoba mi sie" itd. w watkach gdzie dzielimy się techniką, schematami, inspiracją itd.
Nigdy tego typu wypowiedzi nie usuwam z działów " Nasze prace".

Robię to dla lepszej przejrzystości tematu - dla tych którzy szukają konkretnej odpowiedzi i muszą kartkować czasami stronę za stroną, aby znaleźć coś na temat.

Teraz co to jest flood - powódź - czyli wysyłanie wiadomości o podobnej treści do różnych wątków, w krótkim odstępie czasowym. U nas nie ma z tym tak źle, zawsze wszystko jest mniej więcej na temat, ale... JEST.
Więc niniejszym wprowadzam nową regułę do regulaminu:

1. Zabronione jest pisanie postów nie wnoszących nic do dyskusji. Przykładowo zamiast dawać odpowiedź "super" można dać odpowiedź "super, ten pomysł bardzo mi się podoba, gdyż nigdy w życiu bym.... ", itd. Ważne jest zatem, aby poprzeć swoje zdanie, a nie ograniczyć się do pojedynczego słówka i emotów określających emocje.

Dlatego też od tej chwili będziemy czyścić forum z tego typu wypowiedzi.
Ostatnio edytowany przez elenuke, Wto Maj 29, 2007 10:04 am, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
elenuke
ZŁY ADMIN ;)
ZŁY ADMIN ;)

Dołączenie: Sob Wrz 02, 2006 11:12 am
Miejscowość: Kraków

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez elenuke » Sob Kwi 05, 2008 3:07 pm

Znowu apeluję o nie floodowanie!!!!
Wszystkie wypowiedzi składające się z jednego słowa wyrażającego zachwyt czy uznania będą KASOWANE. ( w ogolę powinnam skasować wszytsko co się składa tylko z 1 słowa)
Jeżeli nie możecie napisać bardziej rozbudowanej wypowiedzi to....

Proszę pamiętać że w regulaminie mamy
"zabranie się pisania postów nie wnoszących nic do dyskusji. Przykładowo zamiast dawać odpowiedź "super" można dać odpowiedź "super, ten pomysł bardzo mi się podoba, gdyż nigdy w zyciu bym.... ", itd. Ważne jest zatem, aby poprzeć swoje zdanie, a nie ograniczyć się do pojedyńczego słówka i emotów określających emocje."

Za nie przystosowanie się będę karać ostrzeżeniami!!! 3 ostrzeżenia = ban na forum.
Awatar użytkownika
elenuke
ZŁY ADMIN ;)
ZŁY ADMIN ;)

Dołączenie: Sob Wrz 02, 2006 11:12 am
Miejscowość: Kraków

Postprzez zebrzyca » Wto Sty 20, 2009 12:53 pm

Mam prośbę do nowych użytkowniczek. Proszę zapoznajcie się z regulaminem forum i stosujcie się do niego. Niestety w ostatnim czasie pojawia się wiele zdublowanych wypowiedzi zamieszczanych w różnych tematach co jest niezgodne z następującym punktem regulaminu:
j) Umieszczania tej samej informacji wielokrotnie.
Do tej pory powtarzające sie wypowiedzi były poprostu usuwane, nie chciałabym przyznawać nikomu ostrzeżeń, ale w wypadku gdy dany post wstawiacie po raz kolejny i po raz kolejny widzicie że został on usunięty warto zajrzeć do regulaminu i zastanowić się czy nie stało się tak dlatego że jest niezgodny z którymś z jego punktów, a nie zamieszczać go ponownie na forum. Bardzo proszę o przemyślane działania.
Pozdrawiam. Teresa
Image
Awatar użytkownika
zebrzyca
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 7:40 pm
Miejscowość: Lublin
Medale: 4
 (2)  (2)

Powróć do Ważne!!!!

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości