Ogólnie o wymianach - tematy, zasady, opinie :)

join us :)

Moderatorzy: sasilla, zebrzyca, Gagu, Doti80

Postprzez Gagu » Wto Mar 18, 2008 3:00 pm

wszystko fajnie :)
oczywiście wymiana w połowie konkursu
wysyłamy tak aby dać poczcie szansę, nastepnie adresatce- nie zawsze można odebrać tego samego czy następnego dnia, a jeszcze fotki trzeba machnąć...
Myślę, że dobrze jest mieć zdjęcie swojej przesyłki i w wypadku gdyby obdarowany nie mógł dać fotki w odpowiednim terminie - można by ja wykorzystać.
Chciałabym też bardzo konkretnie określić - kto może a kto nie brać udział w wymianie - tzn. staż, aktywność ( jak to zmierzyć?), konkursy. Wymiana jest zabawą ale tez troszkę nagrodą za grzeczne craftladiesowanie ;).
I jeszcze kto?, kiedy? jak? ustala następny temat wymiany. Rozumiem, że pomysłów jest dużo, nie musimy ich podglądać na HoA.
Muszą być to pomysły które da się realizować na wiele sposobów w różnych technikach - dlatego myślę, że woreczek zapachowy także z tego względu nie jest najszczęśliwszym - choć pięknym- pomysłem.
Na razie mamy temat kolejny - poduszka na igły, termin - tak aby wcelować w "środek" konkursu -6 kwiecień( wysyłka).
Co Wy na to?
Image
Awatar użytkownika
Gagu
Craftlady Moderatorka i Profesor ;)

Dołączenie: Sob Paź 14, 2006 5:50 pm
Miejscowość: Warszawa
Medale: 1
 (1)

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Rooda » Wto Mar 18, 2008 3:23 pm

Gagu może załóż nowy wątek o poduszkach bo z kolei tutaj będzie bałagan... ja np. się na poduszki nie piszę...
Awatar użytkownika
Rooda
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Lip 03, 2007 3:48 pm
Miejscowość: prawie Warszawa ;)

Postprzez halszka » Wto Mar 18, 2008 4:11 pm

Gagusia , dziewczyny
- a mogłybyście trochę zwolnić tempo ??? , może raz konkurs , a raz wymiana , co ???
- bo ja też co jakiś tam czas chciałabym się włączyć do tych wymian i poduszeczki bardzo mi pasują , ale ja taka szybka jak wy to nie jestem , a jeszcze do 10 kwietnia - jestem "zarżnięta " w pracy
- wiem , że straszliwie miło jest dostawać paczuszki ... :>
-a o konkursie - nawet nie wspomnę ...
( wypadnę wam całkiem z tego forum i co ? zapomnicie mnie :( )
- no dobra , będę wam kibicować jak nie dam rady :D
Awatar użytkownika
halszka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lut 15, 2007 11:25 am
Miejscowość: Kraków

Postprzez ola smith » Wto Mar 18, 2008 4:33 pm

Powiem szczerze, że ja też jestem tego zdania co halszka - pisząc o połowie terminu konkursowego nie dodałam, że jestem też za wydłużeniem tych terminów...

IMHO impreza typu konkurs /wymiana powinna wypadać najczęściej raz w miesiącu. Czyli np. w połowie kwietnia termin wymiankowy, w połowie maja termin konkursowy, a w czerwcu znowu wymiankowy... Przede wszystkim dzięki temu wymiany czy konkursy tak nam nie spowszednieją - będą większym wydarzeniem. 6 konkursów i 6 wymian w roku to i tak nie mało. Fajnie jest mieć ten spokojny czas na zaplanowanie, czasem nawet dodatkowe zakupy, wykonanie, dopieszczenie... No i jest istotna kwestia wyrabiania się - ja w kolejnej wymianie, jeśli będzie za 3 tygodnie, na pewno nie dam rady uczestniczyć... Nawet to mężowi obiecałam :)
Fakt, nie muszę brać udziału we wszystkim, ale może bym i chciała... :)

Co Wy na to?
"...in the end it is beauty that is going to save the world, now...

POWIEKSZ
http://olasmith.blogspot.com/
Awatar użytkownika
ola smith
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Wto Lut 13, 2007 7:43 pm
Miejscowość: Jelenia Góra
Medale: 2
 (1)  (1)

Postprzez Gagu » Wto Mar 18, 2008 4:44 pm

olasmith, ale nie wszyscy będą brali udział w wymiankach - jedynie "elita" a i ta tez okrojona bo np. temat nie ten czy brak czasu, humoru itp.
Poza tym wymianki to - wg. mnie- drobne, szybkie prezenciki mające raczej uradować kogoś gdzieś tam, niż być popisem staranności, dopieszczenia, kunsztu. Ja sobie to wyobrażam -jak przedmiot zrobiony w 2 wieczory w czasie oglądania np, CSI ( Izusś ;))
A najlepiej chyba będzie każdorazowo termin ustalać, że by było radośnie i spontanicznie :>
Image
Awatar użytkownika
Gagu

(1)

Postprzez ola smith » Wto Mar 18, 2008 4:50 pm

ok, też racja :)
Chociaż ja akurat lubię sobie najpierw coś spokojnie wykombinować i na wenę poczekać :) Ja jakoś nie umiem tak szybciutko - ale to już mój kłopot :)

PS. babeczkę robiłam właśnie m.in. przy CSI :)
"...in the end it is beauty that is going to save the world, now...

POWIEKSZ
http://olasmith.blogspot.com/
Awatar użytkownika
ola smith
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Wto Lut 13, 2007 7:43 pm
Miejscowość: Jelenia Góra
Medale: 2
 (1)  (1)

Postprzez Gagu » Wto Mar 18, 2008 4:54 pm

halszka, NIDY PRZENIGDY CIę NIE ZAPOMNIMY :>:>:>:>
Image
Awatar użytkownika
Gagu

(1)

Postprzez rozella » Wto Mar 18, 2008 5:10 pm

Halszka nawet nie myśl, :acute: o znikaniu z forum :kiss:
„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele, o dziele mówi mało, o laiku wiele..."

http://toitam.blogspot.com/[/color]
Awatar użytkownika
rozella
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 6:29 pm
Miejscowość: Poznań

Postprzez izuss1 » Wto Mar 18, 2008 6:35 pm

no to ja tak pośrodku - raz, że jestem za minimalnym zwolnieniem tempa, dwa, że też za tym by wymianki były takie jak napisała Gagu - spontaniczne i "na szybko", z drobiazgami, a nie drobiazgowe.

jeśli już, to proponowałabym lelikatne wydłużenie terminu konkursów - bo to na konkurs robimy dopieszczone prace.

co do tematu wymian: może np zgłaszałybyśmy dowolną ilość propozycji do moderatorki, potem szybka ankieta, autorka tematu doprecyzowuje zasady (dla ułatwienia mod umieszczałby je także w pierwszym poście wątku - ale nie jedynie tam, bo wiem też, że nie zawsze czyta się raz juz czytany temat od poczatku), określenie terminu, losowanie adesów i start. co Wy na to?
Awatar użytkownika
izuss1
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Śro Paź 18, 2006 11:57 am
 (1)

Postprzez Gagu » Wto Mar 18, 2008 7:03 pm

izuss1, myślę, że co do terminów to sie samo ułoży - teraz proponuje konkurs tak aby wyniki były PRZED długim majowym weekendem, a nawet przed tygodniem z tym weekendem z powodu ewentualnych wyjazdów.
Image
Awatar użytkownika
Gagu

(1)

Postprzez szajajaba » Wto Mar 18, 2008 7:57 pm

aglaya napisał(a):A za mną chodzi od jakiegoś czasu "pachnący woreczek", z lawendą, pot pouri czy pachnącym mydełkiem, taki do powieszenia w szafie albo wrzucenia do szuflady z bielizną np. W moim wypadku do powieszenia w samochodzie, bo mi "drzewka" i "ambipury" śmierdzą... :P. Więc może zrobić kiedyś wymiankę pachnidłową? :)

O i jeszcze pomysł drugi - torby na zakupy. Taka wymiana proekologiczna pod hasłem "precz z reklamówkami".

Brałam udział w wymianie torbowej :) Swoją tu pokazywałam, na forum, sama dostałam kwiatowo - krzyżykową - rewelacyjnie wiosenną!
Ogólna refleksja nt wymian - jeden temat, określona rzecz, a tyle wizji różnych! To jest świetne :)

Pomysły na wymianę: etui na telefon, zakładki do książek, breloczek, pudełko.
Zapraszam do DŁUBALNI www.szajajaba.blogspot.com

Image
Awatar użytkownika
szajajaba
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Sob Maj 05, 2007 1:33 pm

Postprzez halszka » Wto Mar 18, 2008 8:10 pm

wcale nie myślę z tąd znikać ( to miało zabrzmieć żartobliwie ) :D co ja bym bez was robiła ...??? :papa:
Awatar użytkownika
halszka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lut 15, 2007 11:25 am
Miejscowość: Kraków

Postprzez ggagatka » Śro Mar 19, 2008 11:28 am

Nie odrzucajcie mnie... :uuuu: Mam ostatnio taką jazdę na craftowe wymianki a nigdzie nie mogę się załapać :(
Ups, chyba strzeliłam w zły wątek, ale on wzbudził we mnie takie emocje.
Awatar użytkownika
ggagatka
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Wto Lis 27, 2007 12:48 pm

Postprzez rozella » Śro Mar 19, 2008 11:41 am

:)
Ostatnio edytowany przez rozella Śro Mar 19, 2008 5:06 pm, edytowano w sumie 2 razy
„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele, o dziele mówi mało, o laiku wiele..."

http://toitam.blogspot.com/[/color]
Awatar użytkownika
rozella
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 6:29 pm

Postprzez krolewna » Śro Mar 19, 2008 12:07 pm

a moja przyjdzie jutro :P
Awatar użytkownika
krolewna
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Lis 01, 2006 11:56 pm
Miejscowość: frei stadt danzig

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zabawy w wymianę - SWAP

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości