Okazjonałki Anat

Moderatorzy: sasilla, zebrzyca, Doti80

Okazjonałki Anat

Postprzez Anat » Pon Kwi 06, 2009 6:53 pm

Troszkę niepewnie i z obawą, ale i nadzieją na profesjonalną ocenę, zakładam swój temat i liczę na to, ze pomoże on mi w przełamywaniu bariery przed chwaleniem się pracami (jakby też było czym...).
Jestem początkującą dziewiarką (na miano Craftlady dopiero mam zamiar zasłużyć), trochę szydełkuję, bawię się koralikami, szyję, wyszywam - wszystkiego po trochu, wciąż szukam swojej pasji. Ale entuzjazmu mi nie brak, więc pewnie niejedną technikę jeszcze wypróbuję.

Obawa bierze się stąd, że ośmielam się prezentować tu mój pierwszy sweter, w nietypowym dla mnie kolorze, ale tak mnie silnie natchnęło, że nie miałam chęci czekać na wyprawę do pasmanterii. Wełna, z maminych zapasów. Wzór z pewnego czasopisma. Całość lekko krzywa, ale wciąż jeszcze jestem z niej dumna. Powinnam już przestać?

Image
Awatar użytkownika
Anat
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Pon Mar 30, 2009 2:46 pm
Miejscowość: Toruń

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Okazjonałki Anat

Postprzez klaudynka » Pon Kwi 06, 2009 6:56 pm

ale mi się podoba...! :o
piękny sweter!
a jeszcze piękniejsza dziewczyna na zdjęciu! to Ty?
ach... śliczna...! :oops:
Awatar użytkownika
klaudynka
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Czw Gru 04, 2008 7:40 pm
Miejscowość: Ostróda / Olsztyn

Okazjonałki Anat

Postprzez Aylin » Pon Kwi 06, 2009 7:47 pm

Piękny sweter i nie łatwy dla początkującej dziewiarki. Więc chyba nas tu trochę podpuszczasz... ;)
Awatar użytkownika
Aylin
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Czw Mar 27, 2008 8:02 pm
Medale: 1
 (1)

Re: Okazjonałki Anat

Postprzez nitka » Pon Kwi 06, 2009 8:23 pm

Jest bardzo trafiony jeżeli chodzi o pasowanie modelu do figury, a to nie każdy potrafi właściwie ocenić biorąc się za pracę a poza tym wykonanie - bardzo dobre, taka początkująca to ty nie jesteś:))
Pokaż więcej swoich prac:)
nitka
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Cze 27, 2008 10:10 am
Miejscowość: Wrocław
Medale: 2
 (1)  (1)

Okazjonałki Anat

Postprzez Anat » Pon Kwi 06, 2009 8:32 pm

Złudzenie optyczne i dobry fotograf :) Sweter ma plecy zbyt szerokie i raglan krzywo pozszywany, więc jeszcze zdążę go rozpruć i pozszywać z powrotem. Cóż, tak bywa przy pierwszych pracach (i nie podpuszczam :)). Przed nim na drutach tylko szaliki metodą prawe-lewe. Dobra szkoła robienia prostych oczek. Poza tym, jaki to problem zrobić sweter, mając wzór, opis i okazjonalny nadzór doświadczonej dziewiarki, jaką jest moja mama?
Cieszę się, że się podoba. Zdjęcie też, byłam zachwycona sama swoim wyglądem ^^
Więcej prac będzie, kiedy zrobię coś nowego. Słowo harcerza :)
Awatar użytkownika
Anat
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Okazjonałki Anat

Postprzez dodzia » Pon Kwi 06, 2009 9:04 pm

Ty już jesteś Craftladies z dużą dozą skromności, uroku osobistego, kokieterią ....w pięknym sweterku, nawet jeżeli to tylko fotomontaż :D :D :D , ups miało być fachowe zdjęcie ukrywające np. zmarszczki podstarzałych aktorek, modelek....Twój fachowiec być może ukrył za duże plecy, ale i wzór ciekawy, równe wykonanie i kolor jak najbardziej pasujący do Ciebie.....
Awatar użytkownika
dodzia
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Kwi 08, 2008 10:51 am
Miejscowość: Tczew

Okazjonałki Anat

Postprzez jolam » Śro Kwi 08, 2009 8:59 am

Swterek uroczy! Też się w nim zakochałam jak go zobaczyłam w gazetce i go nawet zrobiłam tyle tylko,że mój leży w częściach,a co do nadzoru doświadczonej dziewiarki - bezcenne:)
jolam
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Śro Maj 14, 2008 10:18 am

Okazjonałki Anat

Postprzez jolam » Śro Kwi 08, 2009 9:00 am

Swterek uroczy! Też się w nim zakochałam jak go zobaczyłam w gazetce i go nawet zrobiłam tyle tylko,że mój leży w częściach,a co do nadzoru doświadczonej dziewiarki - bezcenne:)
jolam
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Śro Maj 14, 2008 10:18 am

Okazjonałki Anat

Postprzez Anat » Śro Kwi 08, 2009 9:25 am

Do kompletu miały być zarękawki, ale raczej muszą poczekać, aż wrócę do domu i wygrzebię coś czarnego. Trzeba zachować choć odrobinę siebie, nawet w czerwonym swetrze. To jedyna czerwona rzecz w mojej szafie :) Czyli... Może jeszcze dziś się za nie zabiorę ^^
Awatar użytkownika
Anat
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Okazjonałki Anat

Postprzez kryniac » Czw Kwi 09, 2009 10:53 am

Kasiu
Sweterek jest śliczny, tak jak i jego "nosicielka" :>
W jakiej gazetce go dorwałaś, bo wzór bardzo mi się spodobał.
kryniac
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Wto Lut 17, 2009 11:10 am

Okazjonałki Anat

Postprzez Anat » Pią Kwi 10, 2009 3:35 pm

Sandra dzianiny 11/2008. Miłego szukania :)

Edit, coby nie dublować postów.

Obiecałam, więc dodaję. Wciąż czerwień, tym razem prezent urodzinowy dla przyjaciółki. Zastanawiam się, czy przypadnie jej do gustu, ale nawet jeśli nie, powie, ze śliczna ^^ Szydełko, akryl i sporo radości. Dzięki stokrotce widać, jakie to olbrzymie.
Image
Image
Awatar użytkownika
Anat
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Okazjonałki Anat

Postprzez Anat » Pon Maj 18, 2009 4:10 pm

Prezent dla koleżanki na 18-te urodziny. Nie dorównuje innym przedstawionym przez Panie maskotkom, ale całość robiona z głowy i w strasznym pośpiechu. Z założenia ma to być Geralt z Rivii... Sesja zdjęciowa tu.
ImageImage
Awatar użytkownika
Anat
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Okazjonałki Anat

Postprzez AnnaB. » Pon Maj 18, 2009 8:52 pm

Geralt bosssssski, ale wpis na blogu wprost powalający. Gratuluję poczucia humoru. Zapowiada się nieźle zakręcony (i zasupłany) blog. Będę zaglądać.
AnnaB.
Kandydatka na Craftlady ;)
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Mar 21, 2009 9:02 am
Miejscowość: Gdańsk

Okazjonałki Anat

Postprzez kiga » Pią Maj 22, 2009 9:16 pm

czerwień twoich prac rozgrzała 8-) me zmysły - prace świetne !!!
Awatar użytkownika
kiga
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Nie Wrz 30, 2007 7:09 am
Miejscowość: Waw-ka:)
Medale: 1
 (1)

Okazjonałki Anat

Postprzez Anat » Sob Paź 03, 2009 1:14 pm

Ciut zaległości. Niewiele tego, bo ostatnio szydełko i druty leżą u mnie odłogiem, wyparte przez książki o obyczajowości ludności staropolskiej i przez amatorskie introligatorstwo, ale kilkoma rzeczami chciałabym się z Wami podzielić.

Szalik uszydełkowany z myślą o mało srogiej zimie. Ot tak, pałętał mi się motek ładnego błękitu w czasie letniej sesji egzaminacyjnej...
Image

Szczur, zrobiony zgodnie z instrukcją ze Szkółki. Bardzo dziękuję, Aylin bear:. Znajomy kot był wniebowzięty i z radością zabrał się do patroszenia zabawki.
Image

A teraz już nieco mroczniej: jeden ze starożytnych bogów, Pan Wszystkiego, Co Złe i Nieprzyjemne - Cthulhu! Zwany ośmiornicą i pluszakiem dla małych kosmitów.
Image Image

Na koniec mały, śliczny i wredny Kościej. Prezent dla mojego Towarzysza Życia. Uśmiechy mają podobne.
Image Image
Awatar użytkownika
Anat
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Następna

Powróć do Nasze prace

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości