Takie ogłoszenie otrzymałam na Facebooku
OSTRZEŻENIE!!! >> >> >> Proszę, prześlij każdemu, kto ma dostęp do internetu! >> Możesz dostać /na pierwszy rzut oka nieszkodliwy/ e-mail z prezentacją w Power Point pod tytułem "Życie jest piękne" ("Life is beautiful"). "La vida es bella.pps". >> Jeśli go otrzymasz, za żadne skarby nie otwieraj prezentacji i Natychmiast ją usuń!!! >> Jeśli ją otworzysz na twoim monitorze ukaże się wiadomość: "It is too late now, your life is no longer beautiful." /Już jest za późno, teraz twoje życie już nie jest piękne/. "Ahora es tarde, su vida no es mas bella" >> Później stracisz wszystkie dane ze swojego komputera, a osoba która ci To przysłała zyska dostęp do twoich danych, poczty mailowej i hasła. >> To najnowszy wirus, który dostał się do obiegu w sobotę wieczorem. Żaden antywirusowy program nie jest w stanie go zniszczyć.Ă Stworzył go haker, który nazywa siebie "life owner" i chce zniszczyć jak najwięcej domowych komputerów. >> Proszę, prześlij tę wiadomość wszystkim swoim znajomym i poproś aby jak najszybciej posłali ją dalej!! >> >> Pozdrawiam >> Sławek Łapuchowski >

Mój komp wygląda jak po bitwie, ale się udało- zwracajcie uwagę, co jest napisane przy łączeniu się z witrynami (wszystkimi, nie tylko niezaufanymi). Nazywało się toto chyba Zeroaccces Rootkit, dużo gorsze od wirusa. Sorry za offtop, ale im więcej osób się dowie, tym dla ich kompków lepiej 

Nowości