Ostrzeżenie przed wirusem !

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, Gagu, rozella

Ostrzeżenie przed wirusem !

Postprzez rozella » Czw Wrz 22, 2011 10:24 pm

Takie ogłoszenie otrzymałam na Facebooku

OSTRZEŻENIE!!! >> >> >> Proszę, prześlij każdemu, kto ma dostęp do internetu! >> Możesz dostać /na pierwszy rzut oka nieszkodliwy/ e-mail z prezentacją w Power Point pod tytułem "Życie jest piękne" ("Life is beautiful"). "La vida es bella.pps". >> Jeśli go otrzymasz, za żadne skarby nie otwieraj prezentacji i Natychmiast ją usuń!!! >> Jeśli ją otworzysz na twoim monitorze ukaże się wiadomość: "It is too late now, your life is no longer beautiful." /Już jest za późno, teraz twoje życie już nie jest piękne/. "Ahora es tarde, su vida no es mas bella" >> Później stracisz wszystkie dane ze swojego komputera, a osoba która ci To przysłała zyska dostęp do twoich danych, poczty mailowej i hasła. >> To najnowszy wirus, który dostał się do obiegu w sobotę wieczorem. Żaden antywirusowy program nie jest w stanie go zniszczyć.Ă Stworzył go haker, który nazywa siebie "life owner" i chce zniszczyć jak najwięcej domowych komputerów. >> Proszę, prześlij tę wiadomość wszystkim swoim znajomym i poproś aby jak najszybciej posłali ją dalej!! >> >> Pozdrawiam >> Sławek Łapuchowski >
„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele, o dziele mówi mało, o laiku wiele..."

http://toitam.blogspot.com/[/color]
Awatar użytkownika
rozella
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 6:29 pm
Miejscowość: Poznań

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Re: Ostrzeżenie przed wirusem !

Postprzez Faeriana » Sob Wrz 24, 2011 12:14 pm

Całe szczęście jeszcze taki mail z załącznikiem może wzbudzać podejrzenia.
A ja w tym tygodniu musiałam przeprowadzać walkę z rootkitem, który wgrał mi się chyba przy przypadkowym kliknięciu w jakąś jeżdżącą mi po ekranie reklamę. Straszszsny potwór, objawem jest zablokowanie wszystkich firewalli i zniszczenie antywirusów- jakoś wbudowuje się w te programy :( Mój komp wygląda jak po bitwie, ale się udało- zwracajcie uwagę, co jest napisane przy łączeniu się z witrynami (wszystkimi, nie tylko niezaufanymi). Nazywało się toto chyba Zeroaccces Rootkit, dużo gorsze od wirusa. Sorry za offtop, ale im więcej osób się dowie, tym dla ich kompków lepiej :)
Awatar użytkownika
Faeriana
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Mar 11, 2011 7:57 pm
Miejscowość: Gdynia

Postprzez basisko » Pon Wrz 26, 2011 8:51 pm

klęłam na mojego linuxa, ale w takich momentach zaczynam go doceniać.
dziękuję za informację - przekażę dalej
"każdy ma prawo do szczęścia, ale nie każdy ma szczęście do prawa"
Awatar użytkownika
basisko
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Wto Lis 16, 2010 12:38 pm
Miejscowość: Bytom

Postprzez Wilga » Śro Paź 05, 2011 9:38 am

Łańcuszek. I z tego linku: http://atrapa.net/chains/lavitabella.htm wynika że ośmioletni :o
Awatar użytkownika
Wilga

Dołączenie: Pią Paź 23, 2009 2:17 pm
Miejscowość: Warszawa

Powróć do Ważne!!!!

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości