Forum Rękodzieło, decoupage, szydełkiem, filcowanie, na drutach, craft, sutasz, biżuteria, ręcznie, DIY, tutorial, reklama
Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, rozella

).

Natiq_11 napisał(a):Chcę zacząć zabawę z Fimo. Chciałam tez robić biżuterię dla znajomych i na stronę internetową. Tylko nie wiem jakie i ile wybrać kolory. I jak zapiekać kolczyki żeby bigle się trzymały. Poza tym czy jest coś co powinnam wiedzieć o FIMO??

To co opisałaś ściśle dotyczy zachowania ostrożności w kontakcie z masa którą wymieniłam. Fimo jest sprzedawane bez żadnych ostrzeżeń o toksyczności. 

dopiero zaczynam zabawę z Fimo. Mam pytanie, chyba proste, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na forum. Jak z kiełbaski zrobić okrągły koralik, żeby wzór się nie zdeformował? Powinnam koralik wystrugać, czy wytoczyć z kawałka kiełbaski (ale czy wtedy wzór będzie widoczny?)? Dziękuję za odpowiedź 
ukulaj koralik w takim kolorze żeby nie przeszkadzał, ukrój plasterki z kiełbaski i nalep na koralik. Kulaj delikatnie aż się wtopią w kulkę. Innego pomysłu nie mam a przy odrobinie zręczności wzór nie powinin Ci się popsuć ( to chyba w szkółce Szajajaby było)
szajajaba napisał(a):Vella, nie zgodzę się z toksycznością fimo. Owszem, narzędzia do fimo powinny być tylko do fimo i koniec, natomiast w piekarniku nie pozostają osady, zapachy itd. żadne.
rozella napisał(a):Vella pokręciło CI sie fimo z masą ProSculpTo co opisałaś ściśle dotyczy zachowania ostrożności w kontakcie z masa którą wymieniłam. Fimo jest sprzedawane bez żadnych ostrzeżeń o toksyczności.

Jakiej krytyki? przecież o sobie pisałam.szajajaba napisał(a):Poza tym może w pierwszym poście nie zaczynać lepiej od krytyki?

Powróć do Fimo modelina i inne masy plastyczne
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości