Nawiasem mówiąc napisałam tylko, że nie uważam fimo za toksyczną. Oczywiste przecież jest, że narzędziami do fimo nie posługuję się dajmy na to w kuchni
A krytyka - cóż, tekst o niezadawaniu banalnych pytań...

Moderatorzy: sasilla, rozella, elenuke, zebrzyca

szajajaba napisał(a):Możesz powtórzyć pytanie? Bo nie znalazłam
Nawiasem mówiąc napisałam tylko, że nie uważam fimo za toksyczną. Oczywiste przecież jest, że narzędziami do fimo nie posługuję się dajmy na to w kuchni
A krytyka - cóż, tekst o niezadawaniu banalnych pytań...

szajajaba napisał(a):Co do dziurska, pewnie trochę wprawy też ma znaczenie, ale ja zawsze dziurki robię tak: bardzo zimna masa, prosto z lodówki, potem cieniutka igiełka, naprawdę cieniutka, potem trochę grubsza i najgrubsza - jeśli kulki dziurkuję. Jeśli tabletki, to cieniutka igła a potem obracam nią w środku nieco. Taka cienka, jak przejdzie neico krzywo, śladu raczej nie zostawi i możesz ponownie dziurkować

szajajaba napisał(a):BTW, po określeniu TŻ od razu wiadomo, skąd żeś ty![]()
Szkoda, że nie ma podanej wagi takiego wałeczka. Ciekawe jak wielkość tego ma się do kostki, 1/3? 1/4?blackberry napisał(a):W poszukiwaniu filcu odnalazłam gotowe wałeczki Fimo Millefiori.
Moim zdaniem na większą skalę to coś dla leni albo dla osób mniej zaawansowanych.
Z ich strony całkiem miło,6 cm takiego czegoś kosztuje 5 zł więc dla mnie to na pograniczu "opłacania się".

a może będziesz ją kontynuować? Polepiłabym trochę pod kierunkiem pani prof
dziś wieczorem polepię to, co jest w początkowych lekcjach i pochwalę się efektami
marica napisał(a):Czy możecie mi napisać, ile Fimo kosztuje w Polsce? Bo ja płacę 2 euro za kostkę i zastanawiam się czy kupić więcej kolorów, czy poczekać do Świąt i zaopatrzyć się w Krakowie?

chococat napisał(a): nie sugeruj się tą niewielką różnicą w cenie.

Vella napisał(a):eee?

marica napisał(a):Eh, uciekam, bo spóźnię się na radę pedagogiczną i będzie wstyd ;-)

marica napisał(a):a może będziesz ją kontynuować?

Powróć do Fimo modelina i inne masy plastyczne
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości