Zakupiłam właśnie cały zestaw kolorów i chciałabym się wziąć do pracy (biżuteria, moje wielkie hobby), jednak nie wiem nic o tej masie, o jej właściwościach. W Polskich źródłach nic nie znalazłam, a z innymi językami u mnie zbyt krucho.
Więc pozwolę sobie zadać tutaj kilka podstawowych pytań i mam nadzieję, że poratujecie mnie konkretnymi odpowiedziami
1) Po tym, jak już coś stworzę z FIMO, czy muszę to od razu tego samego dnia zapiekać, czy nie. Chodzi mi o to, czy ta masa się jakoś psuje pod wpływem powietrza, czy gotowe elementy mogą spokojnie poleżeć, by móc je piec jakiś czas później, już większym hurtem
2) Resztki... co z nimi.. j.w. - czy mogę je długo trzymać, aż się nadarzy okazja do wykorzystania, czy po jakimś czasie już do niczego się nie będą nadawały? Jeśli da się to przechowywać, to w jakich warunkach?
3) Czy tą masę trzeba urabiać przed formowaniem? (jak plastelinę) czy od razu gotowa do użycia?
To chyba tyle, tak na wstępie. Choć pewnie jeszcze jakieś wątpliwości z czasem się wyklują.
Pozdrawiam cieplutko

Spokojnie, podociskasz z każdej strony, wzór to rpzetrzyma.

Nowości