|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
abziata1
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Czw Cze 25, 2009 8:52 pm |
|
Dołączenie: Śro Cze 24, 2009 7:22 am Posty: 10 Miejscowość: Opole
|
|
A ja mam pytanie: pani w sklepie dla plastyków wcisnęła mi werniks końcowy damarowy błyszczący, twierdząc, że nada się do Fimo. Tyle, że nie bardzo wiedziała co to Fimo (chociaż mają ją w sklepie...), no i teraz mam wątpliwości czy się nada. Niestety nie ma na butelce ani instrukcji obsługo, ani składu. Wyprodukowane (albo sprowadzone?) przez kruszpol. Na stronie Internetowej tejże firmy niestety nic na ten temat nie udało mi się znaleźć. Jeśli to coś pomoże to werniks pachnie jak świerk lub inny iglak, ma żółtą nakrętkę i jest tak świetnie zabezpieczony przed otwarciem przez dziecko, że z mężem wspólnie walczyliśmy ponad 10 minut żeby się dostać do środka...
|
|
| Góra |
|
 |
|
zebrzyca
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Czw Cze 25, 2009 9:39 pm |
|
Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 6:40 pm Posty: 2932 Miejscowość: Lublin Medale: 4
|
|
Nie pozostaje Ci nic innego tylko wypróbować go na jakimś wypalonym elemencie fimo. Okaże się ile jest wart.
_________________ Pozdrawiam. Teresa
|
|
| Góra |
|
 |
|
miss venflon
|
Temat postu: Re: lakierowanie Wysłany: Pią Cze 26, 2009 6:44 am |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Czw Mar 06, 2008 8:53 am Posty: 95 Miejscowość: Bielsko-Biała Medale: 2
|
abziata1 napisał(a): A ja mam pytanie: pani w sklepie dla plastyków wcisnęła mi werniks końcowy damarowy błyszczący, twierdząc, że nada się do Fimo. Tyle, że nie bardzo wiedziała co to Fimo (chociaż mają ją w sklepie...), no i teraz mam wątpliwości czy się nada. Niestety nie ma na butelce ani instrukcji obsługo, ani składu. Wyprodukowane (albo sprowadzone?) przez kruszpol. Na stronie Internetowej tejże firmy niestety nic na ten temat nie udało mi się znaleźć. Jeśli to coś pomoże to werniks pachnie jak świerk lub inny iglak, ma żółtą nakrętkę i jest tak świetnie zabezpieczony przed otwarciem przez dziecko, że z mężem wspólnie walczyliśmy ponad 10 minut żeby się dostać do środka... moim zdaniem nadawać się nie bedzie-bo jest to raczej typowy werniks do wykańczania malarskich powłok olejnych-zostawia delikatnie żólty film i baaardzo długo schnie..
_________________ http://mvsweetness.blogspot.com -"tfurczość"
http://www.photoblog.pl/lollipopshop -moje całe życie
|
|
| Góra |
|
 |
|
basia16816
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Pią Lip 31, 2009 3:49 pm |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Sob Lip 11, 2009 11:23 am Posty: 115 Miejscowość: Olsztyn
|
Witam!  Pierwszy raz pisze na forum i mam jedno małe pytanko .Czy może wiecie w którym z Empi*** w Gdańsku dostałabym lakier do fimo oraz te noże?  Prosze o odpowiedź 
|
|
| Góra |
|
 |
|
basia16816
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 3:40 pm |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Sob Lip 11, 2009 11:23 am Posty: 115 Miejscowość: Olsztyn
|
Mam proble z lakierowanie. Na poczatku laierowałam lakierem do paznokci i nyło OK  ale szbko się kończył spróbowałam takim lakierem do decoupage ze stemperi i na początku było świetnie ale potem zaczął się strasznie lepić nie to że nie wysełch bo sechł kilka dni  i teraz nie mam czym lakierować bo ten specjalny lakier moge zamówić tylko przez internet bo niegdzie indziej nie moge dostać
_________________ Don't worry be happy ^^ Wejdź na mój blog http://filcowanki.blog.onet.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kurczak
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 4:28 pm |
|
Dołączenie: Wto Mar 17, 2009 8:26 pm Posty: 314 Miejscowość: Przylesie (Brzeg)
|
ja lakieruję lakierem do drewna i jestem bardzo zadowolona 
_________________ zapraszam na swojego bloga, gdzie prezentuję wyroby moje, mamy i babci ;D
http://qrkoko.blogspot.com/
od 26 czerwca do końca sierpnia nie ma mnie w domu 
po powrocie duuuuuuuże candy
|
|
| Góra |
|
 |
|
aleksandra987x
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 4:38 pm |
|
 |
 |
Dołączenie: Sob Sie 29, 2009 5:26 pm Posty: 117
|
|
Ja malowałam lakierem do paznokci,zeby się błyszczało, ale on...odpryskiwał przy ostrzejszych krawędziach. W dodatku kiedyś kupiłam taki lakier w do paznokci w większym opakowaniu i po pomalowaniu zdębiałam...moje wyroby błyszczały na fioletowo...A teraz nie lakieruję, tylko szlifuję pilniczkiem do paznokci i poleruję sztruksem. I też się błyszczy:)
_________________ "O tańcu nie da się pisać[...]taniec trzeba tańczyć." Paulo Coelho http://www.olenkowo.bloog.pl 28.07-2.08 nie ma mnie w domu Nad Morzem- juuupi!
|
|
| Góra |
|
 |
|
azusia
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 2:05 am |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Wto Wrz 08, 2009 2:10 pm Posty: 67
|
Hmm u mnie lakier do paznokci matowial po przecieraniu a wiadomo czy to koraliki czy to figurka jedno i drugie sie dotyka no i nie bylo to zbyt trwale. a co myslicie o tym? nazywa sie -> Werniks błyszczący do Fimo 10ml Werniks nabłyszczający - lakier w buteleczce szklanej z pędzelkiem. Można stosować do FIMO, EfaPlast, AquaSoft, plasteliny, CeramoFix oraz innych powierzchni. Wysycha po 15 minutach, a twardnieje po 24 godzinach. Pojemność buteleczki: 10ml to skoro pisze ze jest do fimo to chyba sie nadaje  ps- sory za linka 
_________________ Dla chcącego nic trudnego
| Ostatnio edytowany przez sasilla, Czw Wrz 10, 2009 8:00 am, edytowano w sumie 1 raz |
| na forum nie podajemy linkow do stron komercyjnych. |
|
|
| Góra |
|
 |
|
shere
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 10:09 am |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Sob Maj 02, 2009 10:43 am Posty: 181 Miejscowość: Olsztyn
|
|
Po raz kolejny odzywam się w sprawie lakieru: 1. Ile i w jakiej wypiekać lakier Eberharda do Fimo? Czy również wam lekko żółknie? 2. Jakiego konkretnie lakieru do drewna używacie?
I proszę - nie piszcie, że "wyszukaj" ponieważ jakoś nie potrafię wyszukać w tym morzu postów tego co mnie interesuje. Z góry bardzo, bardzo dziękuje.
_________________ Blog Kuny Domowej - o kuna ile roboty! Cute is not only an adjective - It's a way of life! Graifczna skrzynia Shere - polskie tła na blogspota
|
|
| Góra |
|
 |
|
zebrzyca
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 10:16 am |
|
|
|
Wypiekasz tylko ten wodny, ja piekę kilkanaście minut, krócej niż piekę samo fimo, w podobnej co ono temperaturze. Mi nie żółknie. Do drewna używam bondexu lakieru akrylowo poliuretanowego albo wodnego lakieru śnieżki.
|
|
| Góra |
|
 |
|
shere
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 9:35 am |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Sob Maj 02, 2009 10:43 am Posty: 181 Miejscowość: Olsztyn
|
|
Zebrzyco - gdybym mogła p...ostawiłabym Ci pomnik. Dziękuję!
_________________ Blog Kuny Domowej - o kuna ile roboty! Cute is not only an adjective - It's a way of life! Graifczna skrzynia Shere - polskie tła na blogspota
|
|
| Góra |
|
 |
|
Wiedźma
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Pią Paź 30, 2009 5:59 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Czw Wrz 03, 2009 7:15 pm Posty: 8
|
Witam. Mam pytanko odnośnie lakieru do fimo...kupiłam go 3 miesiące temu. Użyłąm parę razy. Dzisiaj chciałam pomalowac wszystkie modelinki, które zrobiłam...a on..nie maluje....nie wiem jak to wytłumaczyć. Tak jakby się skraplał. jak woda na skórze, czy olej...jestem wkurzona, bo nie mam pojęcia co się stało...może Wy mi pomożecie? Pozdrawiam 
|
|
| Góra |
|
 |
|
sylviaaaaaaa85
|
Temat postu: Re: lakierowanie Wysłany: Śro Lis 04, 2009 6:17 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Śro Lis 04, 2009 6:14 pm Posty: 14
|
|
| Góra |
|
 |
|
zebrzyca
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Śro Lis 04, 2009 6:52 pm |
|
|
|
Lakier tak, płynnego fimo nie próbowałam łączyć z modeliną.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Katiusza77
|
Temat postu: lakierowanie Wysłany: Nie Lis 22, 2009 10:48 am |
|
 |
| Nie pisząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Wto Wrz 22, 2009 5:07 pm Posty: 2
|
|
Witam! Mam pytanie . Kupiłam sobie ten lakier do fimo wodny (ten w buteleczce 10ml o mlecznym kolorze) . Po wypieczeniu fimo pomalowałam je farbą akrylową ,a potem pomalowałam je właśnie tym lakierem i wypiekałam jakieś 15 min. Po wyjęciu wydawało mi się ,że wszystko ok , bo lakier tak jakby złączył się z fimo i myślałam ,że to będzie trwałe i nie do zdarcia , a jak ostygło , i poleżało trochę to wystarczy mocniej paznokciem przejechać i lakier się zdziera. Najbardziej w tym miejscu gdzie jest pod nim jeszcze farba , i wtedy schodzi razem z farbą:( Zrobiłam sobie jeszcze spiralki do uszu i tak samo , lakier się łuszczy i brzydko to wygląda , a najbardziej miejsce w którym są w uchu. Nie wiem czy robię coś źle, może powinnam odtłuścić dokładnie fimo przed pomalowaniem , a może lepiej kupić lakier do drewna , ale nie wiem jak to się później odbije na moich uszach. Pomóżcie!
|
|
| Góra |
|
 |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|