|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
my corner
|
Temat postu: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 12:53 pm |
|
 |
| Prawdziwa Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Pią Sty 16, 2009 1:35 am Posty: 306 Miejscowość: Wa-wa
|
|
To przyszła pora i na mnie Tak za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać, trzeba zasiąść i poddać siebie jak i otoczenie analizie. Raczej nie będzie to poukładane bo do takowych osób nie należę.
Z pobieżnych obserwacji wynika, że zarówna ja jak i moje otoczenie (mój dom)kształtujemy się podobnie jeśli chodzi o zastosowanie form, wzorów i kolorów.
Może zacznę od KOLORÓW: ogólnie to wszystkie „kolory ziemi” – gównie brązy i beże i do tego zielenie, pomarańcze, fiolety, turkusy . Czasami pojawia się czerń ale wtedy w zestawieniu z czerwienią Oddziaływuję trochę zgodnie z porami roku. Zimą kolory trochę bardziej szarzeją i otulają się w warstwy, aby na wiosnę wybuchnąć intensywnością i wielością tonacji, latem za to trochę płowieją od słońca i nabierają pastelowości . Jesień natomiast to powrót do podstaw – wyszło na to ,że ja taki typ jesienny.
Jeśli chodzi o materiały to uwielbiam dzianinę, len, bawełnę, filc, koronki. Drewo z jego widocznym rysunkiem, szkło, kamień,ceramika.
Styl trochę trudny do określenia dla domu to zdecydowany eklektyzm – trochę rustykalno , prowansalsko , śródziemnomorski, a wszystko z mnóstwem staroci po dziadkach. Zdecydowanie wiejsko-sielski Mój styl to tymczasowy praktycyzm i konformizm (jestem mamą dwóch małych dziewczynek) . Więc może opiszę jaką bym siebie chciała widzieć, a nie do końca jestem
Bardzo lubię wszelkie szale, apaszki, paski, torby, ozdoby do włosów, broszki, naszyjniki, jeśli kolczyki to delikatne, bransolety. Motywy – bardzo lubię wszelkie esy- floresy, zawijasy i ornamentu, koronki, wszystko co związane z fauną i florą, świece, Lubię też różne cosie wywołujące uśmiech typu breloczki,zawieszki do komórek jak i różne przytulaki (przeszło z dzieciaków)
|
 |
|
terceps
|
Temat postu: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Pon Maj 11, 2009 6:01 pm |
|
 |
| Uzależniona Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Śro Gru 03, 2008 6:43 pm Posty: 751 Miejscowość: Suchy Las/k Poznania
|
bardzo przydatny wątek;) już sie w sumie zastanawiałam jak Wy trafiacie w gusta niektórych np. w temacie komódek;) a więc żeby komuś ułatwić może kiedyś życie pisze o sobie: (wspomagając się tym co pisała sasilla i inne;) Zdecydowanie stawiam na minimalizm;) klasyka - nie zawsze, ważne, żeby przedmiot miał duszę;) Jeśli chodzi o kolory to jestem zdecydowanie kolorowym stworzeniem, co odzwierciedla mój pokój na przykład (trzy kolory na ścianach). uwielbiam zieleń i czerwień. także, ale nie tak bardzo lubię fiolet, niebieski, zółty, pomarańcze i wszystkie inne kolory teczy;) poza różem który w ilościach większych niż jako akcent mnie odrzuca, chyba że jest to kolor tak zwany malinowy - jego toleruje;) i...zdecydowanie nie lubię złotego (ewentualnie jako dodatek do czegoś, głównie świątecznego;) ) z biżuterii zdecydowanie najbardziej lubię kolczyki. chocham srebrne - dziwne (np. czajniczki). tutaj też rządzą jednak prawa koloru. naszyjniki noszę rzadko i to zwykle te średniej długości. bransoletki - raczej "wygodne" i oryginalne - nic na siłę na ręke nie wcisnę;) moim ulubionym zwierzęciem jest....hmm ciężko mi tutaj powiedzieć, ponieważ lubię wszystkie. kocham przyrodę więc jakieś dzikie zwierze z naszych lasów lub tropikalnych są mile widziane. lubie też koty oraz owady. ale jeśli o nie chodzi (owady) to raczej nie meszki, czy komary, ale biedronki i motyle i pszczółki  o! i ptaszory i ryby lubię. ogólnie wodę uwielbiam. i łąkę;) od zawsze śni mi się mały domek na wsi z MAKAMI! i NIEZAPOMINAJKAMI! i innymi kwiatkami malo kwiaciarnianymi  . kocham je! kocham! tulipany też lubię;) te czerwone i fioletowo - różowe! (tutaj to kolorystyka w zasadzie dowolna - kwiaty mogą być nawet złoto różowe)  książki czytuję niezbyt często ostatnio - szkoła i lektury..., ale jak juz to muszę przyznać że ambitnych to a wiele w bibliotece nie mam;) lubię zmierz i inne części, książki cobena (głównie, ale ogolnie taki kryminalik lekki mnie kręci), oraz Zafona czytuję czasem, a ostatnio spodobał mi się dom duchów I. Allende oraz "Ptasiek" autora, gtórego nazwiska nie napisze bo nie chcę tu przekrecic  No i oczywiście obowiązkowo 'Mały książe' i kubusia puchatka kocham jeszcze (czytany dawno ale jeszcze kocham  ). Moim hobby jest niezmiennie od ośmiu lat gitara! Gram i z dumą zauważam postępy;) kocham głównie tą hiszpańską. mimo, iż palce mam okropnie powgniatane czasami i nadgarstek boli to ćwiczę, i ćwiczę;) na szczęscie nie w szkole muzycznej, bo tam bym chyba zwariowała;) jak z mojej wypowiedzi można wywnioskować - kocham klimaty wiejskie;) tak więc moja ulubioną pościelą jest ta zielona w drobniusienkie białe kwiatki;) a wiosnę kocham najbardziej;) i nawet praca na działce mi nie straszna  jeśli chodzi o staroświeckie i nowoczesne klimaty to troche mi tu trudno.... niby staroswieckie zgodnie z tym co wyżej, ale nowoczesność niektora nie jest taka zła;) byle kolorowa i w miarę prosta;) nie wiem co mogę jeszcze dopisać..... jestem meeeeeega bałaganiarą;) lubię poduchy;) nie przepadam za dużymi, postarzanymi meblami - u mnie króluje sosna;) ale drobiazgi są zawsze mile widziane - gadzeciara ze mnie z modą to ja jestem raczej na bakier;) poza dzinsami i t-shirtami z dziwnymi aplikacjami to u mnie w pokoju wiele się nie znajdzie;) najbardziej kultowym ciuchem jest czerwony płaszczyk;) lubie też duże torby z kieszeniami wieloma;) moja garderoba musi być raczej funkcjonalna, nie ładna ponieważ bardzo lubię dzieci i mam z nimi częsty kontakt, a wiadomo, że czystym sie nigdy z zabawy nie wyjdzie;) no i podobnie jak moja sąsiadka - lubię anioły;) jestem dość religijnym stworzeniem więc mają dla mnie podwójną wartość od zawsze chyba mam też cichego fioła na punkcie piór do pisania, najlepiej takich piór z piór  , pieczęci lakowych itp. od kilku lat planuję nawet kupić pióro  jeszczę może króciutko czego nie lubię: koralików - wyplatania z tych malutkich misternych wzorów - podziwiam, ale nie za bardzo mi to odpowiada tym brdziej w ramach biżu. Sama się czasem koralikami posługuję, ale są one w mniejszości;) nie przepadam też za szydełkowymi pracami.... nie umiem i szczególnie się nie zachwycam...z całym szacunkiem, ale jakoś tak mam.... no...wszystko chyba;)
Ostatnio edytowany przez terceps, Nie Cze 28, 2009 1:08 pm, edytowano w sumie 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
J.BiN
|
Temat postu: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Nie Maj 24, 2009 6:47 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Wto Gru 09, 2008 10:25 pm Posty: 213 Miejscowość: Legnica
|
To ja też krótko o sobie. Młoda (bardzo młoda) szatynka. Dosyć wysoka. Styl? Zalezy od humoru. Jednego dnia wskocze w dres, następnego w dżinsy, a potem w sukienkę z ozdobnym haftem... Kocham japonki, baleriny, trampki, nienawidze glanów. Toleruję obcasy. Wolę "małą czarną" od totalnej ekstrawagancji rodem z Hollywood. Biżuterię noszę. Kolczyki wszelkiego rodzaju byle nie złote. Nie toleruję zlota!!! Na szyję to albo tuż przy szyi albo jakieś długie korale. Nie lubie czegoś "pomiędzy". Bransoletkę ma jedną i noszę ją tylko od święta, a chętnie nosiłabym coś na codzień. Broszek nie noszę. Muzyka, film, książka to moje pasję. W torbie zawsze mam telefon na maxa załadowany muzyką (i nie jest to techniawka! Nie pogardzę Grechutą, Bajorem, a ponad wszystko umiłówałam Soundtracki z filmu "Amelia") albo jakieś czytadło.Jeśli chodzi o torby - muszą być duże. Szkoła i przyjemności musza się gdzies pomieścić. Kolory? Brąz we wszelkich odcieniach. Granat. Butelkowa zieleń, khaki. Bordo. Biel i czerń (razem i osobno). Żółć, ale nie taka jasna. Fiolet i sliwka. Nienawidzę: Wściekłych oraz cukierkowych odcieni. Pomarańcz mój wróg! Wzory? Groszki, prążki, a najbardziej wszelkie zawijaski. Bez przesadyzmu! Chyba wystarczy 
_________________ No to zaczynamy: http://jbin-stworzyla.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
inga
|
Temat postu: Re: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Pon Maj 25, 2009 8:28 am |
|
Dołączenie: Sob Sie 16, 2008 8:16 am Posty: 473 Miejscowość: Jastrzębie Zdrój Medale: 1
|
Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr? minimalny barok, romantyzm  Ubrania wygodne,ale nie stronie od zakietów ,spódnic i szpilek Ulubiony kolory czerń,biel,czerwień,fiolet,bordo, granat,błękit,ostatnio seledyn Nielubiany kolor nie lubię jaskrawego żołtego i pomarańczowy Czy nosisz biżuterię i jaką? Bardzo lubię kolczyki i bransoletki, wisiory ale średniej wielkości Ulubione zwierzę, roślina, film, książka psy,róża i inne kwiatki  , Dirty dancing, Top gun, autorka K. Grochola Hobby decu, biżu,witraż,haft wstążeczkowy Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne? mieszkając na małym osiedlu w bloku bez balkonu tęsknie za wylegiwaniem się na łące, bo tam idealnie odpoczywam. Nowoczesne czy staroświeckie? pół na pół  Ulubiony styl, epoka, lata. Zdecydowanie lata 80-te. Głównie za muzykę i moje nastoletnie czasy. ale podoba mi się również styl 19 wieku(damy, dżentelmeni) Inne Mam słabość do torebek,kosmetyczek,kosmetyków,biżuterii,pudełek i koszyków wiklinowych na moje "badziewia"(jak mawia mój mąż),aniołków wszelkiej maści  jestem zodiakalnym bliźniakiem ze wszelkimi jego dobrodziejstwami 
_________________ inga
http://picasaweb.google.com/InusiaM http://inusiam.blogspot.com/
zapraszam na mój wątek hafty-hafciki-f13/haft-wstazkowy-inusi-moje-pierwsze-prace-t1638.html
|
|
| Góra |
|
 |
|
Fairy
|
Temat postu: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Pon Maj 25, 2009 5:05 pm |
|
Dołączenie: Pon Maj 19, 2008 11:01 am Posty: 769 Miejscowość: Warszawa
|
1. Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr? Hmm... to zależy kiedy, do czego i gdzie. Czasem tak, czasem inaczej- wiadomo, kobieta zmienną jest. 2. Ulubiony kolor(y)? W sumie chyba wszystkie, byle nie "oczotrzepne żarówy" ani świnkowy róż, ew taki przydymiony, brudny, zgaszony róż. Ciemny, śliwkowy fiolet, ciemny turkusowy, ale wpadający bardziej w zieleń. Czarny, biały i ostry czerwony. Beżowe, brązowe, pomidorowe i groszkowe- takie hippie. Pastelowe, delikatne... hmm... więc wychodzi, że chyba wszystkie. 3. Nielubiany kolor? Te ostre walące po oczach-jaskrawe. 4. Czy nosisz biżuterię i jaką? Kocham kolczyki [długie, sztyfty mniej, musi coś dyndać i żeby było widać] i pierścionki. ubóstwiam coś w stylu czarodziejki, wróżki, królowej- taki gotyk, albo barok, celtyckie. Byle nie proste i nowoczesne. Im ciekawsze tym lepsze. Mam ukochany wisior pomander- otwierane jajo, i malutką wróżkę z bursztynkiem. Zegarka i bransoletki narazie brak. 5. Ulubione zwierzę, roślina, film, książka? Zwierzę- małpy, koty, konie. Roślina- wszystkie drzewa w lesie naraz. A tak szczegółowiej bez, bez i jeszcze raz bez. Aha... i jaśmin Film- 2 dni w Paryżu, Mr. and Mrs. Smith, filmy Quentina Tarantino  , serial Kasia i Tomek Książka- zdecydowanie najlepsza z najlepszych "Saga o Wiedźminie" 6. Hobby? Czasem wszystko po trochu, chociaż mimo, że rysowanie zapowiadało się najlepiej to jednak trochę dziergania, szydełka, fimo, nawet były próby wire wrapingu i decoupage. Czyli ogólnie- robótki ręczne.  ... i spanie i czytanie "Wiedźmina" 7. Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne? wiejsko-sielskie, raczej hippie, boho niż cepelia 8. Nowoczesne czy staroświeckie? Zdecydowanie staroświeckie. Tam gdzie sukienki z gorsetami i wielkimi "pup...mi", gdzie pełno koronek i wstążek, albo coś w stylu Dumy i uprzedzenia, Ani z zielonego wzgórza... aj, kobieco, romantycznie i bardzo zmysłowo. 9. Ulubiony styl, epoka, lata... tak jak wyżej, przyznaję się nie wiem jaka to epoka... 10. Inne... Cicha, nieśmiała, spokojna, zawsze w kąciku, ale za to wiecznie obserwująca... podobno słowiańska i wróżkowa. Czasem wredna, ale zawsze trudna do ogarnięcia i pojęcia. Zamknięta we własnym świecie. Szaleję za koronkami, tasiemkami, gorsetami, starymi sukniami [narazie to wszystko tylko przejawia się w zachwytach nad przypadkowo obejrzanymi zdjęciami czy filmami], ciekawymi ozdobami do włosów [np. delikatny, biały kwiat]... ogólnie: im bardziej magicznie, kobieco i zmysłowo tym lepiej. Uwielbiam dodatkowo: dmuchawce, maki, ważki, sowy, bańki mydlane, karty, motywy czarownicy, małpki... To by było tak skromnie o sobie...
_________________ Mój magiczny kącik

Czarownica- jak zwykle trudna do ogarnięcia i pojęcia...
Królewna- tylko oczy podkrążone i zgubiła gdzieś koronę...
So, maybe tomorrow, I'll find my way home.
Ostatnio edytowany przez Fairy, Nie Gru 06, 2009 11:21 am, edytowano w sumie 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
Panna Wig
|
Temat postu: Re: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Nie Lip 19, 2009 4:26 pm |
|
 |
 |
Dołączenie: Pią Maj 15, 2009 5:30 pm Posty: 55
|
CiuchyRaczej wygodnie, ale lubię od czasu do czasu ubrać się bardziej modnie czy elegancko. Nie mam żadnego stylu, czerpie ze wszystkiego po trochu. Po prostu musi mi się coś spodobać. Lubię mocne kolory (ale nie żarówiaste) , w pastelach wyglądam jak trup. Kocham duże chusty. Kocham niesztampowe ciuchy - ogólnie lubię być inna niż reszta świata. BiżuteriaNie noszę. Żadnej. Po prostu nie lubię (chyba jestem tu wyjątkiem  ) DodatkiKocham torby. Średniej wielkości, ale muszą być oryginalne, mieć jakiś swój styl albo mocny akcent. I muszą być pojemne - jestem typem chomika i wszystko muszę mieć przy sobie. I oczywiście torby mogę mieć w każdej ilości. Kocham chusty i szale. I czapki, najlepiej w komplecie z rękawicami. Paski też, ale nie wszystkie, w tej kwestii jestem dość wybredna. Lubię wszelkie naszywki - zawsze można naszyć na torbę KoloryLubię wszelkie mocne, żywe kolory - turkus, czerwień, granat, zieleń. Nie przepadam za różem, pomarańczem i żółtym - ale jako dodatek są spoko. Nie lubię też kolorów żarówiastych, ale mogą pojawić się jako dodatek do całości, mała ich część. Ostatnio kocham połączenie turkusu z brązem, brązu z "brudnym" różem. WzoryNie przepadam za kwiatami, ogólnie takimi folkowymi klimatami. Reszta, jeżeli tworzy jakąś całość mi nie przeszkadza. Lubię asymetrię, szalone połączenia ale nie przy wszystkim. Spokój i harmonia też do mnie przemawia i mi się podoba. GadżetyLubię ładne zeszyty - nie notesy. Zeszyty. Tylko takie z bardziej "płaskim" wzorem. żeby od noszenia w torbie, z innymi rzeczami nic nie odpadło. Breloczki, zawieszki lubię,ale tylko na nie patrzę - nie mam do czego ich nosić. Lubię zakładki do książek. I wszelkie szkolne gadżety. Ogólnie lubię rzeczy użyteczne - zbieraczy kurzu nie znoszę. Ogólnie jestem osobą, której styl jest trudno określić. Często podobają mi się rzeczy, które są swoim i przeciwieństwami. Kocham mieś rzeczy niepowtarzalne, nawet odrobinę ekscentryczne.
|
|
| Góra |
|
 |
|
weraph
|
Temat postu: Re: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 10:47 am |
|
Dołączenie: Nie Lip 26, 2009 12:54 pm Posty: 355
|
|
Jeszczem na wymiankę się nie załapała, jednak wolę zawczasu cos tutaj skrobnąc.
Kolorystycznie jestem uboga - czarny i biały, czasami khaki, srebro i szarosci. Żadnych innych kolorów nie przywdziewam, chyba ze to blue jeans. A serdeczną nienawiscią darzę róz (który kocha moja mama). Ostatnio miłością pałam do ciemnej morskiej zieleni.
Styl posiadam raczej przemroczny ale nie przesadzam, klasyczny, z nuta elegancji przełamaną punkowsko-hippisowskim klimatem. Lubię proste kroje, bez cekinów i tym podobnych. Uwielbiam długie falbaniaste spodnice oraz szerokie rękawy i koszule. Buty - byle wygodne.
Motywy kwieciste i lisciaste oraz krata królują. Nie lubię groszków i szerokich pasów.
Bizuterię lubię drewnianą i szklaną, od niedawna misternie koralikuję drobnicą. Proste wzory, bez większych udziwnien, tak aby było uniwersalnie. Raczej naszyjnik i bransoletka lub kolczyki, rzadko w komplecie, zwykle noszę jeden element bizu.
Dodatki - zwykle to apaszka badź szal w tonacji pasującej oraz torba - czesto wojskowy chlebak lub malutka skórkowa portmonetka. Czasem worek w kwiaty czy inna moro torba. Do toreb mam przywiązanie, lubię miec jedną do wszystkiego.
Lubię kiczowate kontrasty jesli mieszczą się w "mojej" kolorystyce.
_________________ http://koralikowaweraph.blogspot.com/
Ostatnio edytowany przez weraph Pon Cze 21, 2010 8:39 am, edytowano w sumie 2 razy
|
|
| Góra |
|
 |
|
sznurka
|
Temat postu: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 11:38 am |
|
 |
 |
 |
Dołączenie: Nie Cze 28, 2009 4:24 pm Posty: 111
|
W sumie na wyrost trochę tu 1. Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr? miszmasz taki, czyli klasyka np plus dodatek pełen przepychu, lubię łączyć, mieszać, tworzyć ekstrawaganckie połączenia, jak np. łózko w łazience czy żyrandol na drzewie 2. Ulubiony kolor(y)? wszystkie w sumie, zieleń żabkowa bardzo, róż rownież w dodatkach, pastele, kolory nasycone, choć lubię i bardzo stonowane barwy w połączeniu z akcentami mocnymi 3. Nielubiany kolor? nie mam;] 4. Czy nosisz biżuterię i jaką? wszystką, więc tez nie ma problemu 5. Ulubione zwierzę, roślina, film, książka? - lubię wszystkie zwierzęta, marzę o krowie i owieczkach, mam dwa konie, świnkę wietnamską, dwie fretki, psa, nie przepadam jedynie za Yorkami i Pudlami za to uwielbiam takie maszkarony jak buldogi;] -roślinki wszystkie, no może pomijając paprotki, w ogóle lubię zieleń, kwiaty - uwielbiam czytać Millera, babskie odmóżdzacze, literaturę skandynawską 6. Hobby? Konie - naturalne metody pracy z nimi, wszelkie rękodzieło - tkam, lepię, decoupaguję, filcuję, maluję, odnawiam meble, szyję na maszynie, uwielbiam pchle targi, złomowiska, wycieczki offroadowe quadem i terenowką, lubię dłubać również w ziemi 7. Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne? wiejsko-sielsko-anielskie, nie lubię mebli venga i surowych wnętrz, lubię kicz ale musi miec to "coś", rustykalne klimaty, klimaty skandynawskie 8.Ciuchy i dodatki Wygodnie, podoba mi się stylistyka Numph'a, lubię bufki a kalosze uwielbiam uwielbiam torby - mam strasznie dużo i ciągle mi mało, ale nie koniecznie takie noszone w dłoni, najlepsze są przez ramię, niekoniecznie zapinane i z przegródkami, i tak mam bałagan, lubię szaliki i chustki ale na tyle duże by się wielokrotnie okręcić przy szyi i wyglądać jak w kołnierzu lekarskim 9. gadżety Lubię narzuty, poduchy, kuchenne akcesoria szmaciane, nie koniecznie coś do postawienia - lubię ale mam tak zastawiony dom ze teraz "stójki" wybieram sama dość przemyślanie a czego nie lubię? ulepianek w kształcie jakis fantazyjnych cudaków, rzeczy szydełkowanych w ramach biżuterii - nicie i biżu mi jakoś nie idą w parze, nie obsługuję szydełka ani drutów  , motywów "fantastycznych", nie koniecznie wypalane rzeczy w drewnie zawieszka do komorki mi sie nie przyda - komórka nie ma dziurki na takową, futerał rowniez - mam komunikator który ma dosc duzy rozmiar
_________________ księżniczka w kaloszach http://www.folkmyself.blogspot.com/
Ostatnio edytowany przez sznurka, Pon Lis 02, 2009 7:20 am, edytowano w sumie 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
noodle
|
Temat postu: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 8:10 pm |
|
Dołączenie: Wto Lip 10, 2007 2:08 pm Posty: 535 Miejscowość: Bielsko-Biała
|
Koloryna tak: barwy ziemi, ciepłe kolory, mogą być wszystkie odcienie brązu, naturalne odcienie na nie: kolory żarówiaste i cukierkowe Połączenia kolorystycznelubię połączenia różnych odcieni tego samego koloru, oprócz tego beże z brązem, zieleń z fioletem... nie przepadam za klasycznym połączeniem czerni i bieli Wzorykwiaty, krata mile widziane, mogą być zarówno duże jak i małe. co do wzorów nie jestem wybredna, ale raczej nie przepadam za bardzo zgeometryzowanymi wzorami, najbardziej nie lubię pasków... Stylklasyka absolutnie na nie! podoba mi się styl folk, hippie, boho, etno, safari, lubię przepych, minimalizm i skromność nie są dla mnie Materiałyabsolutnie naturalne, nie znoszę syntetycznych, takich jak plastik czy coś w tym rodzaju... mile widziane są pióra, drewno, kamienie, natomiast takie rzeczy jak koronki i kokardy odpadają
_________________ http://www.natalia-kiwibird.blogspot.com życzę miłego oglądania
|
|
| Góra |
|
 |
|
Ramona
|
Temat postu: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 10:38 am |
|
 |
 |
Dołączenie: Pią Lut 16, 2007 11:33 am Posty: 174 Miejscowość: Łódź - Hamburg
|
Przede mna pierwsza wymianka, wiec nadeszlapora by dokonac wpisu i w tym watku  1. Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr? Minimalistyczny przepych  2. Ulubiony kolor(y)? "Ulubione" kolory to nade wszystko fiolet, poza tym soczysta zielen, mam raczej ulubione zestawienia kolorow: dosc ciemny, intensywny turkus+ciemny braz, blekit+biel(ew, bez, kremowy, waniliowy, jasno szary), wszelkie pastele, ale rowniez kolory nasycone. Ogolnie chyba nie ma kolorow ktorych nie trawie. 3. Nielubiany kolor Zarowiaste, fosoryzujace barwy 4. Czy nosisz biżuterię i jaką? Nosze, praktycznie kazda, od minimalistycznych drobiazgow po duze geometryczne fomy. Wszelkie pierscionki, kolczki, bransolety, wisiorki, koraliki uwielbiam pasjami. 5. Ulubione zwierzę, roślina, film, książka? Banalnie  Kot jako wkurzajka, pies jako przytulanka, szczury wszelkiej masci jako towarzysz  poza tym wszelkie gadziny  i owady, przede wszystkim wazki. Frezje, konwalie, sloneczniki... "Przeminelo z wiatrem" od "zawsze" ogladam pasjami, poza tym i w filme i w ksiazkach tematyka lagrowa. Trylogia S. Grzesiuka to moje najukochansze ksiazki, czytam praktycznie wszystko co ma literki (ostatnio "Pan samochodzik.." na tapecie). Skrycie wyznaje, ze uwielbiam Harrego Pottera  6. Hobby? Robotki wszelakie, ksiazki, dobre kino, troszke muzyczki i nieustajace remonty  7. Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne? wiejsko-sielsko-anielskie, rustykalne, klimaty skandynawskie. Minimalistyczne blaszano-kamienne wnetrza bez duszy (okreslane przez pewna znajoma jako "typowa kuchnia dla geja" - mam nadzieje, ze nikogo to nie urazi, chodzi raczej o filmowe skojarzenie) podobaja mi sie... Na zdjeciach w czasopismie, ale nie sa do mieszkania, mozna popatrzec i wrocic do domu. Wiem, ze nigdy nie wygram w "totka" (bo nie gram), ale spac mi nie daje wizja domu z pobielonych desek, krytego strzecha z blekitnymi okiennicami, no i jak by tam takie nowoczesne wnetrze pasowalo? Miejsko-industrialne klimaty mam za oknem, w mieszkaniu ew. jako pojedyncze elementy, nie jako styl dominujacy. 8.Ciuchy i dodatki Dodatki jak najbardziej, wszelkie mozliwe, nie uciekam przed niczym, od slodko-naiwnych po bardzo klasyczne i stonowane. Ciuchy... Hmmm... Bardzo trudne pytanie. Nosze prawie wszystko, choc nie znajdziecie w mojej szafie hitow sezonu i (bardzo rozpaczliwych) krzykow mody. Raczej spodnie, choc od jakiegos czasu rowniez sukienki, spodnic prawie nie nosze, bo prawie nie posiadam. Nie mam nog do pokazywania, ale jakos przestalo mi to przeszkadzac. Nosze zarowno rzeczy dopasowane, jak i te z wiekszym luzem w obwodzie. Absolutnie nie trawie golfow, mam moze jedem, ktory nosze. Kolory wszelakie, poza trudnym do opisania "srednoniewiadomojakimciemnawozielonym", w ktorym wygladam jak ofiara epidemii grypy zoladkowej tuz po sztormie  9. gadżety domowe Wszelakie durnostojki, przywieszki, podusie i poduchy, nazuty, koce, lalki, worki, koszyczki ,pudeleczka, ubranka na wieszaki, maskotki, figurki ciesza moje zimne serce. Uwielbiam takie "scrapowe" zestawienia na tkaninie (np. mini podusia z koronka i latka i guziczkiem-czyli niby duzo-ale za to w monochromatycznych barwach-czyli malo  , poprostu topie sie jak cos takiego widze. Poza tym napisze jeszcze, ze rzuca mnie na kolana wszystko, czego nie potrafie zrobic. Filc i masy plastyczne sprawiaja mi niejaka trudnosc, a frywolitki sa dla mnie czarna magia.

|
|
| Góra |
|
 |
|
ktosia.91
|
Temat postu: Re: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Sob Gru 19, 2009 12:33 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Sob Gru 19, 2009 12:16 pm Posty: 8
|
1. Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr? To zależy. Lubię ładne zdobienia, ale w granicach rozsądku, tzn. nie nazwałabym tego przepychem. Czasami cenię także klasykę 2. Ulubiony kolor(y)? Wszelkie niebieskości, turkusy, fiolety Jeżeli chodzi o wszelkie pudełeczka to lubię takie stylizowane na starsze- czyli brązy, złocenia, finezyjne kształty 3. Nielubiany kolor? Pomarańczowy 4. Czy nosisz biżuterię i jaką? Noszę. Lubię biżuterię z minerałów. Najczęściej noszę kolczyki i wisiorki. Nie stronie też od ładnej broszki  Jako, że biżuterię tworzę sama, to mam jej dość sporo, ale nie pogardzę romantyczną biżuterią wykonaną inną techniką niż tą, w której sama tworzę. 5. Ulubione zwierzę, roślina, film, książka? Uwielbiam kwiaty  Wszelakie. Ze zwierząt konie, psiaki, delfiny. 6. Hobby? Dobra książka, dla kontrastu imprezka  Tworzenie fajnych rzeczy kosztem niewielkich środków. 7. Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne? Zdecydowanie wiejsko-sielsko 8. Nowoczesne czy staroświeckie? Raczej staroświeckie 9. Ulubiony styl, epoka, lata... Barok, lata międzywojenne i wojenne 10. Inne Uwielbiam wszelkiego rodzaju pudełka, komódki, półeczki itd. na szpargały, któych mam mnóstwo. Z ubrań, lubię kobiece sukienki, szpilki, płaszcze, spódniczki. Biżuteria romantyczna, torebki romantyczne, bądź też imprezowe kopertówki. To chyba będzie na tyle 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Encyka
|
Temat postu: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Nie Gru 20, 2009 1:01 pm |
|
Dołączenie: Wto Mar 10, 2009 11:53 am Posty: 365
|
A więc ja. Jeżeli chodzi o kolory, stronię tylko od różowego, nie najlepiej też czuję się w zieleni. Ubrania noszę w wyrazistych (ale nie rażących) barwach, nie lubię pastelowych odcieni. Czarny, niebieski, czerwony - najchętniej. Chętnie noszę rozmaite chusteczki i apaszki, zwiewne i delikatne oraz torby - każdego kształtu, rozmiaru i koloru. Krótko mówiąc, romantycznie ale nie za słodko. Wszelkie ozdoby do pokoju, pudełeczka, pojemniczki - zawsze się przydają, w kolorach dowolnych. Przepadam za kocim i końskim motywem, podobają mi się wnętrza zarówno staroświeckie jak i nowoczesne. Lubię śpiewać i czytać książki, kocham zwierzęta. No, to chyba wszystko. 
_________________ "Dalej i dalej na paraboli czasu, wznoszę się aby za chwilę opaść na dno..."
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kurczak
|
Temat postu: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Śro Lut 03, 2010 4:33 pm |
|
Dołączenie: Wto Mar 17, 2009 8:26 pm Posty: 314 Miejscowość: Przylesie (Brzeg)
|
więc moim życiem jest noc ; 0 uwielbiam mroczne kilmaty, ciemne odcienie wszystkich kolorów, a zwłaszcza zielonego. Koronki i ażurki śnią mi się po nocach. Sama szydełkuję i to już długo, prymitywnie ( xD ) władam drutami, lepię z modeliny, jakoś filcuję igłami  Zdecydowanie moją pasją jest szydełko i różne koralikowe ozdóbki, ale pleść nimi nie umiem. Plotę natomiast z muliny i kordonka  To chyba na teraz tyle. 1. Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr?chyba tak pomiędzy ; ) teraz np. nabrałam apetytu na wielki, pleciony naszyjnik taki jak ten to znów noszę na szyi tylko maleńki medalik 2. Ulubiony kolor(y)?czarny, mocny czerwony (wręcz krwisty), ciemne odcienie wszystkich barw ale też delikatne beże ; ) 3. Nielubiany kolor?chyba róż i różne jaskrawe odcienie żółci, zieleni, pomarańczy itd 4. Czy nosisz biżuterię i jaką?różnego rodzaju wisorki, ale zawieszone na materiałach i tym podobnych stworkach  mam uczulenie na srebro, złoto (tak wiem  ) i innego rodzaju metale. Co śmieszne, nie uczulają mnie tylko pierścionki 5. Ulubione zwierzę, roślina, film, książka?koty, kotki, koteczki ;D mam fioła na ich punkcie. Oraz male kurczaki, psiaczki i inne słodziaczki  Z roślin uwielbiam maciejki i lilie. Jak filmy to horrory, komedie i ich połączenie - czarny humor Książki to polskie fantasy (Ćwiek <3) i norweskie Sagi (Sandemo  ) oraz kryminały 6. Hobby?Bycie craft 8. Nowoczesne czy staroświeckie?i to i to 9. Ulubiony styl, epoka, lata...rokoko, barok 9. Ulubiony styl, epoka, lata...mieszkam na wsi i czuję więź z przyrodą. Czasem znajduję takie miejsca gdzie zatrzymał się czas  Próbuję zabrać i zachować je dla siebie
_________________ zapraszam na swojego bloga, gdzie prezentuję wyroby moje, mamy i babci ;D
http://qrkoko.blogspot.com/
od 26 czerwca do końca sierpnia nie ma mnie w domu 
po powrocie duuuuuuuże candy
|
|
| Góra |
|
 |
|
AnetaA
|
Temat postu: Re: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Pon Cze 14, 2010 4:33 pm |
|
 |
| Uzależniona Craftlady ;) |
 |
Dołączenie: Śro Lut 17, 2010 10:06 pm Posty: 696
|
Więc i ja napiszę coś o sobie  ,choc może okazać sie to nie za łatwe.Generalnie jestem raczej z tych niezdecydowanych,ale jak juz coś mi wpadnie w oko to koniec-musi byc moje,nawet jeśli okaże się kompletnie niepotrzebna,wystarczy,że jest ładne  .... jak to zodiakalny Byk-lubię mieć.Raczej wyznaję zasadę-im prościej tym lepiej,im mniej tym ładniej, ale nieraz (bardzo rzadko) coś mi odbija i decyduję się na coś,na co wcześj nie zwróciłabym uwagi.Lubię zaskakujące połączenia,zarówno jeśli chodzi o kolor jak i materiały. A teraz spróbuję tak w punktach,może coś z tego wyjdzie 1. raczej klasyka i minimalizm 2. kolory-wszelkie odcienie szarości-od bieli po czerń,choć ostatnio zmuszam się do kupowania kolorowych rzeczy,trochę juz ich mam,najmniej chyba lubie kolor brązowy a raczej beżowy,bo ciemna czekoladka może być,wszelkie jaskrawości raczej odpadają,ujdzie nawet róż byle nie barbiowy lecz pudrowy zgaszony 3. biżu lubie robić,mniej nosić,mam sporo,noszę rzadziej,lubię raczej krótkie i duże,ale nie za ciężkie korale,czasami zakładam długie,kolczyki mam niewielkie,na wyjścia zakładam bogatsze,uczę się nosic bransoletki 4.zwierzaki mam,ale to ze względu na dzieci-chomik i królik,ale nie mogę raczej stwierdzić że przepadam za zwierzakami,raczej lubię,ostatnio czytam troche babskich książek jak np. Grochola,ale od trudniejszej problematycznej literatury tez nie stronię,filmy psychologiczno-sensacyjne 5.hobby-robótkowanie -biżu,filc i papiery,książki,troche języki 6.raczej nowoczesne i wnętrza i formy,szkło,metal,srebro (nie lubie koloru złotego),raczej coś stylizowanego niż wierne oddanie rzeczywistości 7 z każdej epoki coś tam mi sie widzi,to co inne,nowe jak na owe czasy 8 mieszkam w mieście,ale marzy mi sie szklano metalowy dom o surowej bryle na przedmieściach,z ogrodem prostym czystym, wręcz geometrycznym,ale nie symetrycznym,kształty ostre,nie obłe,surowe co tu jeszcze dodać,raczej optymistka,choc od razu widze tez negatywne strony,ale chyba tylko po to by im w pore zapobiec,raczej ambitna,leniuch,ale jak trzeba to potrafię sie zmobilizowaś,ważne dla mnie by mieć ładne rzeczy wokół siebie,ciągle cos zmieniam,wymieniam,kombinuję.Ludziom raczej życzliwa,chyba że ktoś zrobi mi straszne świństwo,wtedy duuuuuużo wody musi upłynąć,żebym spojrzała na te osobę...wkurza mnie zazdrość,zawiść,ludzka głupota,brak życzliwości,wieczne narzekanie i siedzenie z założonymi rękami,acha jedna z moich miłości jest Chorwacja 
|
|
| Góra |
|
 |
|
friendzel
|
Temat postu: Re: SWAP - preferencje uczestników Wysłany: Pon Cze 14, 2010 8:59 pm |
|
Dołączenie: Czw Sty 14, 2010 6:59 am Posty: 361
|
o rety to trudne napisać o sobie! Ale jeszcze trudniej dogodzić komuś o kim się nic nie wie - więc ułatwiając craftce która mnie wylosuje - napisze co nieco o sobie. jestem czarno biała i widzę świat tylko w tych kolorach. Gdybym mogła ubierałabym się tylko na czarno. Ale moi chłopcy mnie z tym tępią - więc na przekór w lecie noszę białe rzeczy. Czarno białe mam tez mieszkanie i najbardziej lubię rysowanie ołówkiem na białym kartonie. Swoją czerń przełamuję różem (fuksja) czerwienią lub żółcią. Czasem też wpadam w ziemisty nastrój i ubieram się jak człowiek lasu. Mam też rozdzielenie jaźni - bo do 15 jestem panią w garsonce a po 15 - kaczuchą w kierpcach. Ale przez cały dzień noszę ogromną widoczną biżuterię. Kocham drewno, bursztyn i sznurek. Najlepiej się czuję w długich kieckach i w opaskach - szalach na głowie. Jestem Friendzlem - od słowa friend - przyjaźnie nastawiona do ludzi i świata ale jestem też frędzlem od frędzla czyli mam czasem pomysły od czapy. I mimo że jestem duuuża to uwielbiam minimalizm. Nie lubię durnostojek i zagęszczaczy przestrzeni. Do pewnego czasu zbierałam kaczki. Ale jak ich liczba doszła do kilkuset i przyznawanie się ze się jest wielbicielką kaczek - było źle rozumiane - moje kaczuchy schowały się w garderobie i czekają na lepsze czasy. Od tamtej pory nic nie zbieram i nie kolekcjonuję - oprócz oczywiście koralików - które mogą się przydać w robieniu biżuterii. Trochę zaczęłam filcować ale jak na razie więcej było z tego dymu niż pożytku. to tak z grubsza, żeby nie zanudzać 
_________________ moja rękodzielnia www.annakowal.blogspot.com
|
|
| Góra |
|
 |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|