|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Cicho
|
Temat postu: Modeliniaki (: Wysłany: Nie Mar 30, 2008 7:55 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Nie Mar 30, 2008 12:53 am Posty: 78
|
Moja przygoda z modeliną rozpoczęła się już jakiś czas temu. Swoje wyroby najczęściej rozdaję koleżankom. Niedawno kupiłam modelinę fimo, znalazłam wolny czas i oto co powstało: Kawałeczki tortu z truskawkami (te truskawki wyglądają jak bezkształtne kulki  ) /1,5cm  Ciasteczka z kremem: /około 1,5cm  Cytrynowa babeczka: /2cm  Galaretka, która wyszła przypadkowo. Efekt eksperymentu z przekładaniem różnych kolorów. Wiem, że paski są różnej grubości - rozgniatałam w palcach   Wybaczcie, że tło jest tak okrutnie czerwonego koloru, ale modeliniaki nie są jeszcze wypieczone (czekam aż ulepie ich więcej i wypiekę hurtem  ) i leżakuja na szklanej podstawce/desce/czymkolwiek to jest  . Nie chciałam by się odkształciły przy przekładaniu w inne miejsce.
Ostatnio edytowany przez Cicho, Czw Wrz 02, 2010 3:59 pm, edytowano w sumie 1 raz
|
|
| Góra |
|
 |
|
krolewna
|
Temat postu: Wysłany: Nie Mar 30, 2008 8:11 pm |
|
Dołączenie: Czw Lis 02, 2006 1:56 am Posty: 1747 Miejscowość: frei stadt danzig
|
och!!! cuda!  właśnie ostatnio miałam apetyt na takie słodyczowe fimiaki! a masz może jeszcze te ciasteczka z kremem? chętnie bym się wymieniła na nie za coś np. filcowego 
|
|
| Góra |
|
 |
|
krolewna
|
Temat postu: Wysłany: Nie Mar 30, 2008 8:23 pm |
|
|
|
| Góra |
|
 |
|
Cicho
|
Temat postu: Wysłany: Nie Mar 30, 2008 11:11 pm |
|
 |
 |
 |
|
po przejrzeniu Twoich prac sądzę, że kolczyki na pewno będą świetne 
|
|
| Góra |
|
 |
|
aglaya
|
Temat postu: Wysłany: Nie Mar 30, 2008 11:13 pm |
|
Dołączenie: Pon Wrz 24, 2007 5:25 pm Posty: 678 Miejscowość: Kraków
|
Ma ktoś chusteczkę? Pociekło mi  Śliczne słodkości, aż bym je zjadła. Jutro z samego rana idę do sklepu po markizy 
| Góra |
|
 |
|
krolewna
|
Temat postu: Wysłany: Pon Mar 31, 2008 12:00 am |
|
|
dziękuję Cicho  teraz to będę musiała się postarać
aglaya, ja dziś właśnie jadłam markizy i jak te zobaczyłam to zachorowałam okrutnie na nie 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Cicho
|
Temat postu: Wysłany: Pon Mar 31, 2008 1:08 am |
|
 |
 |
 |
|
Właśnie dolepiłam do kompletu drugą czekoladkę (z nadzieniem cytrynowym(?). lepiłam je w innym czasie i przez to zgubiłam proporcje (aaaaaaaa!) dlatego jedna ma więcej żółtego 'nadzienia'  . to nie markizy albo pokażę:
wymiary: około 1,3 cm
mam nadzieję, że po wypieczeniu i polakierowaniu ( Krolewno, wyślę zdjęcia po wypieczeniu i zdecydujesz, czy chcesz aby te ciasteczka polakierowac, ok?) nie zmienią znacząco wyglądu (;
PS. tutorial do czekoladki: Klik Klik od Chat-noir
|
|
| Góra |
|
 |
|
Bergamotka
|
Temat postu: Wysłany: Pon Mar 31, 2008 2:09 am |
|
Dołączenie: Pon Cze 25, 2007 10:45 pm Posty: 2871 Miejscowość: Poznań Medale: 1
|
|
| Góra |
|
 |
|
rozella
|
Temat postu: Wysłany: Pon Mar 31, 2008 8:28 am |
|
Dołączenie: Pią Sty 05, 2007 8:29 pm Posty: 5231 Miejscowość: Poznań
|
Świetne rzeczy robisz Cicho  Mniam 
_________________ " Doskonałość jest miarą nieba, dążenie do doskonałości - miarą człowieka...." Sokrates
|
|
| Góra |
|
 |
|
ola smith
|
Temat postu: Wysłany: Pon Mar 31, 2008 8:42 am |
|
Dołączenie: Wto Lut 13, 2007 9:43 pm Posty: 664 Miejscowość: Jelenia Góra Medale: 2
|
świetne, Cicho (w pierwszym odruchu napisałam Ciacho  ).
Zdradzisz nam, jak uzyskujesz efekt pianki (jak na pierwszym foto np.)?
_________________ "...in the end it is beauty that is going to save the world, now...
 http://olasmith.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
Joania
|
Temat postu: Wysłany: Pon Mar 31, 2008 9:48 am |
|
Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 12:25 pm Posty: 2731 Miejscowość: Dublin Medale: 5
|
ale zabawne fimiaczki podobają mi się, troszeczkę mniej podobają mi się te zielone , bo w rzeczywistości na zielone bym sie nie skusiła do zjedzenia, gdyby był jakis taki bardziej jedzeniowy ? Mniam
A ja też cały czas czytałam "Ciacho", a nie "Cicho", to chyba znak że wyroby wyglądaja jak prawdziwe i człowiek już o niczym innym oglądając je nie myśli 
_________________ http://torebki-jo-von-boch.blogspot.com
|
|
| Góra |
|
 |
|
Gagu
|
Temat postu: Wysłany: Pon Mar 31, 2008 11:34 am |
|
Dołączenie: Sob Paź 14, 2006 7:50 pm Posty: 3754 Miejscowość: Warszawa Medale: 1
|
|
 |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|