|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 15 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
yovita
|
Temat postu: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Pon Paź 20, 2008 10:03 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Pią Wrz 28, 2007 1:59 pm Posty: 118
|
Zbierając plastikowe nakretki od butelek ( po sokach, napojach etc) mozecie pomoc chlopcu porazonemu przez prad. Mama chlopca znalazła firmę która kupuje je a pieniadze przeznaczone sa na wózek inwalidzki dla chorego Filipka.
więcej szczegółów tutaj: http://filipjanowski.blog.onet.pl/
A tu strona domowa Filipka : http://filipjanowski.republika.pl
Adres na który nalezy wysyłać zebrane nakretki:
Urząd Pocztowy Gdańsk 31
80-326 Gdańsk
ul. Beniowskiego 5
Filip Janowski
Poste restante
Filipowi brakuje jeszcze 14 ton nakretek!!
_________________ http://yovimessingaround.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
dodzia
|
Temat postu: Wysłany: Pon Paź 20, 2008 10:32 pm |
|
Dołączenie: Wto Kwi 08, 2008 12:51 pm Posty: 2655 Miejscowość: Tczew
|
|
prawdę mówiąc ja od dwóch lat zbieram te nakrętki. odbiera je moja mama, która już zaangażowała kilka osób, ale nie wiem dla kogo i po co. muszę się dowiedzieć. to nie jest trudne. mam już odruch . karton pusty do śmietnika albo butelka do specjalnego pojemnika- nakrętka na półkę, gdy jest ich więcej czarodziejska ręka mojej mamy zgarnia je i zabiera. nie przypuszczałam, że tak prosto można pomagać innym. swoją drogą ile niebezpieczeństw czycha na takie maleństwa. ja wiem jedno głowa musi być stale na pełnych obrotach i kręcić się dokoła. a tylko gdy dzieciątko śpi jest chwila dla siebie. łatwo się mówi, ale jeszcze łatwiej uczyć się na tragicznych błędach innych. pozdrawiam dzielną mamę i Filipka. wierzcie i wytrwajcie.
_________________ II tura Wędrujących Albumów Utitin-1, dodzia-2, mikaz-3, Toke-4, ggagatka-5, mely-6, krufka-7, kiga-8
|
|
| Góra |
|
 |
|
Bergamotka
|
Temat postu: Wysłany: Czw Paź 23, 2008 1:39 am |
|
Dołączenie: Pon Cze 25, 2007 10:45 pm Posty: 2871 Miejscowość: Poznań Medale: 1
|
|
| Góra |
|
 |
|
MKatarynka
|
Temat postu: Wysłany: Czw Paź 23, 2008 11:05 am |
|
Dołączenie: Nie Wrz 21, 2008 1:25 am Posty: 462 Miejscowość: Kraków Medale: 3
|
U mnie też cała rodzina zbiera. Zanoszę do pracy skąd ktoś zabiera te nakrętki i wysyła gdzie trzeba.
Fajnie się ludzie potrafią zmobilizować w potrzebie 
_________________ zapraszam do mojego bloga: http://mkatarynka-wmiedzyczasie.blogspot.com/
|
|
| Góra |
|
 |
|
sarkastyczna
|
Temat postu: Re: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Sob Lut 28, 2009 5:15 pm |
|
Dołączenie: Czw Lut 26, 2009 8:27 pm Posty: 7 Miejscowość: warszawa
|
|
To jest dobry pomysł także ze względu na utylizację. Gdy wyrzucamy butelkę zakręconą maszyna nie jest w stanie jej zgnieść, gdyż stawia zbyt duży opór, więc nawet jeśli nie oddajecie komuś nakrętek nie wyrzucajcie butelek zakręconych. Odnośnie wózka - moja mama miała namiary na sklep ze sprzętem rehabilitacyjnym, w którym była wyprzedaż wózków - jeśli to nadal aktualne dam znać na priv =]
_________________ Odmienne stany świadomości są takim samym tabu jak seks-w obu przypadkach przeczuwamy, że dotykamy tajemnicy początków naszego istnienia. doświadczenia zagrażają panującemu patriarchalnemu porządkowi społecznemu, opartemu na bezrefleksyjnej ekspresji ego
|
|
| Góra |
|
 |
|
inga
|
Temat postu: Re: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Sob Lut 28, 2009 10:31 pm |
|
Dołączenie: Sob Sie 16, 2008 11:16 am Posty: 476 Miejscowość: Jastrzębie Zdrój Medale: 1
|
|
| Góra |
|
 |
|
escherichiacoli
|
Temat postu: Re: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Sob Mar 21, 2009 9:09 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 10:57 pm Posty: 12 Miejscowość: rzeszow
|
|
witam ja tez moge zbierac nakretki lubie pomagac i chce pomagac prosze o wiecej informacji pozdrawiam
|
|
| Góra |
|
 |
|
zebrzyca
|
Temat postu: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Sob Mar 21, 2009 10:41 pm |
|
Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 9:40 pm Posty: 2936 Miejscowość: Lublin Medale: 4
|
|
W pierwszym poście są dokładne informacje.
_________________ Pozdrawiam. Teresa
|
|
| Góra |
|
 |
|
escherichiacoli
|
Temat postu: Re: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Nie Mar 22, 2009 9:03 pm |
|
 |
| Goszcząca lady ;) |
 |
Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 10:57 pm Posty: 12 Miejscowość: rzeszow
|
|
wszystkie nakretki plasikowe? mleko napoje?
|
|
| Góra |
|
 |
|
rosso
|
Temat postu: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Wto Gru 29, 2009 9:49 am |
|
Dołączenie: Wto Gru 29, 2009 9:45 am Posty: 1 Miejscowość: Zwoleń
|
Witam. Jeśli nadal poszukujecie plastikowych nakrętek to ja posiadam dość duże pudło a akcja nadal trwa w moim sklepie, Pozdrawiam 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Karola
|
Temat postu: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Wto Gru 29, 2009 8:07 pm |
|
 |
| Kandydatka na Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Pią Gru 25, 2009 2:01 pm Posty: 23 Miejscowość: Chełm.
|
U mnie w szkole też zbieramy  I w wielu innych szkołach i urzędach w moim mieście 
_________________ ` bo śnieg. ;x
|
|
| Góra |
|
 |
|
Meduza85
|
Temat postu: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Wto Gru 29, 2009 8:16 pm |
|
 |
| Początkująca Craftlady ;) |
 |
 |
Dołączenie: Pią Lip 17, 2009 9:58 am Posty: 79 Miejscowość: Poznań
|
A ja pierwszy raz o tej akcji słyszę, ale jak tylko wrócę na uczelnię, to zawitam do dziekana z propozycją zbierania nakrętek na naszym wydziale. Akcja zbierania zużytych bakterii została podchwycona i trwa już jakiś czas bez przerwy, więc i z tym nie powinno być większego problemu. 
|
|
| Góra |
|
 |
|
halszka
|
Temat postu: Re: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Wto Gru 29, 2009 8:44 pm |
|
Dołączenie: Czw Lut 15, 2007 1:25 pm Posty: 2205 Miejscowość: Kraków
|
oj , te nakrętki ... zbieram je już od roku i noszę je do kubła w szkole - i wstyd mi sie przyznać .... nie wiem dla kogo  ale moze " komuś " choć ciut pomogłam , ale teraz już chyba wiem dla kogo będę zbierać 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Jóśka
|
Temat postu: Zbierajmy plastikowe nakretki by pomoc Filipowi! Wysłany: Śro Gru 30, 2009 11:53 am |
|
Dołączenie: Śro Cze 24, 2009 10:21 pm Posty: 666 Miejscowość: Łódź
|
Ja jako nauczycielka wszystko już tłumaczę....  nie dlatego, że jako nauczycielka trza się wymądrzać, tylko dlatego, że moja szkoła również brała udział w tej akcji, a na marginesie mam bratową w urzędzie miasta... akcja organizowana była już chyba 3 lata temu... nakrętki plastikowe należało zbierać na pewnego rodzaju konkurs... osoba, która zebrała najwięcej kilogramów otrzymywała nagrodę od urzędu miasta.... a głównym celem była najzwyczajniej w świecie EKOLOGIA.... butelka niezakręcona nakrętką rozkłada się zdecydowanie szybciej... niestety w tym roku w Łodzi akcja została odwołana... brak odbiorcy... mogę zaprpoponować moim dzieciakom taką zbiórkę nakrętek... one uwielbiają pomagać...
_________________ always look on the bright side of life...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 15 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|