przedmioty do zdekupażowania ...

Tajemnice "serwetkowania"

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, Gagu

Postprzez pi.ne.ap.ple » Nie Lip 12, 2009 2:00 pm

ostatnio zaczęłam się trochę bawić decoupagem ... "zdekupażowałam" 3 szczotki do włosów , deskę i pudełko . w kolejce stoją różne inne rzeczy , takie jak wielkie drewniane , rozkładane pudełko , doniczki , pokrywki od słoików , pudełeczka , pudełka , puszki ... już was nie będę zanudzać wymienianiem , ale fajnie było by w tym temacie podawać ciekawe pomysły przedmiotów , które da się zdekupażować ... ja kupiłam szczotki do włosów ( drewniane ) w "sklepie po 5 zł" (za cenę każdy wie jaką ;)) w pabianicach , obok urzędu miasta , łodzianki , jak ktoś ma ochotę na takie szczotki to myślę , że pewnie jeszcze są , a jak nie to tam jest wiele różnych innych drewnianych pierdółek . skarbonki , pudełka , itd itp ... a w jakiejś książce o decoupage widziałam ... zdekupażowane ołówki !!!
Awatar użytkownika
pi.ne.ap.ple
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Sie 28, 2008 11:45 am
Miejscowość: okolice łodzi

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez Panna Wig » Czw Sie 27, 2009 3:32 pm

gdzieś kiedyś widziałam drewniane bazy pod bransoletki. Tylko kurcze teraz szperam w necie i już ich nie widzę. Jakby ktoś się kiedyś na takie coś natknął to niech mi da znać ;)
Panna Wig
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Pią Maj 15, 2009 6:30 pm

Postprzez sznurka » Wto Wrz 08, 2009 6:05 am

są na pewno na allegro
Awatar użytkownika
sznurka
Kandydatka na Craftlady ;)
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Nie Cze 28, 2009 5:24 pm

Postprzez terceps » Wto Wrz 08, 2009 2:54 pm

są, są! widziałam takie na stronce z przedmiotami drewnianymi ale nie pamietam jak sie nazywała ale musicie poszukać ;)
terceps
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Gru 03, 2008 7:43 pm
Miejscowość: Suchy Las/k Poznania

Postprzez Panna Wig » Śro Wrz 09, 2009 7:37 pm

Już znalazłam, nawet już "zrobione" leżą:D
PV i pomocne ladies działają cuda:)
Panna Wig
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Pią Maj 15, 2009 6:30 pm

Postprzez yoshi.myu » Sob Lis 14, 2009 7:40 pm

witajcie!
mam pytanie odnośnie dwóch typów:
- gdzie można znaleźć w przystępnej cenie maleńkie gliniane doniczki i ocynkowane wiaderka? wysokość nie większa jak 5cm?
- czy możecie polecić sprawdzonego sprzedawcę?
Awatar użytkownika
yoshi.myu
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Pią Lut 06, 2009 7:45 pm
Miejscowość: o jeden uśmiech od Szczyrku

Postprzez ko-dag » Śro Sty 20, 2010 5:16 pm

Takie rzeczy najlepiej kupić w hurtowniach z artykułami florystycznymi i ozdobami. Poszukaj blisko siebie.
Awatar użytkownika
ko-dag
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Pią Lip 18, 2008 7:04 pm
Miejscowość: Leszno

Re: przedmioty do zdekupażowania ...

Postprzez Blueberry » Śro Sty 20, 2010 5:47 pm

Racja. Najlepiej kupować we florystycznych, albo we większych miastach są sklepy z artykułami (u nas się to nazywa) dla hobbystów. Ja widziałam również takie małe i tanie w popularnych marketach budowlano-dekoratorskich ;) Przez internet słabo się opłaca, bo wiadomo koszty przesyłki...no chyba że ktoś potrzebuje ze sto sztuk :P
Awatar użytkownika
Blueberry
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Pon Lis 30, 2009 8:53 pm

Postprzez Dziabka » Pon Sty 25, 2010 5:33 pm

Małe doniczki gliniane (5cm x 4cm) widziałam ostatnio na allegro. Trzeba wpisać "doniczki decupage" albo "małe doniczki" i wyskakuje. :>
Awatar użytkownika
Dziabka

Dołączenie: Sob Paź 03, 2009 1:40 pm
Miejscowość: Warszawa

Postprzez ryszardmila » Wto Lut 23, 2010 11:20 am

Witam serdecznie wszystkie Panie na forum.
Niedawno zainteresowałem się biżuterią, decoupage’m itp.
I oczywiście problem z przedmiotami które można by zdobić.
Od lat wykonuję różnorodne przedmiot ze szkła, metalu i z tego co wpadnie w ręce, zacząłem więc wykonywać medaliony z ceramiki.
Jedna strona jest pięknie szkliwiona, natomiast druga strona to porowata ale wygładzona o dużej przyczepności powierzchnia wymarzona do decoupage’u.
Mogą one być różnej wielkości, kształtu, z kolorem bywa trudniej ( kolorem strony szkliwionej), zależny jest od tego co dostępne jest na rynku.

Dodam jeszcze że same „medaliony” są gładko oszlifowane lub oprawione ( taśmą Tiffany ocynowana z przylutowanym ”oczkiem” do zawieszenia , ponadto prócz naturalnego koloru cyny wykończenie może być czarne lub w kolorze miedzi, za sprawą odpowiedniej patyny.

ryszardmila

!
Ostrzeżenie Admina/Moderatora:
Witamy serdecznie. Zapraszamy do prezentacji prac, a nie do oferowania zakupu. Forum nie jest witryną sklepową i bardzo tu pilnujemy, że by się nią nie stało. Niefortunne jest rozpoczynanie znajomości od oferty handlowej - nie praktykujemy tu tego. Jeśli Twoje prace spodobają się komuś z pewnością dostaniesz wiadomość przez pw.
Ostatnio edytowany przez ryszardmila Wto Lut 23, 2010 9:08 pm, edytowano w sumie 2 razy
ryszardmila

Dołączenie: Wto Lut 23, 2010 10:53 am

Postprzez agafia1987 » Wto Lut 23, 2010 3:09 pm

Ja ozdabiam wszystko co wpadnie mi do ręki :) Wszelkie:
-butelki,
-pudełka od ferrero rocher są bardzo fajne - łatwo je zmatowić,
-puszki po orzeszkach solonych
-w sklepach typu wszystko po 5 zł często trafiam na drewniane pudełeczka
-ramki - najczęściej kupuję zestaw 3 ramek na zdjęcie 10x15 w dużym sklepie z meblami :)
-deski do krojenia (można dodać podkładkę pod szklankę z korka i mamy tablicę na zapiski)
-stare wazoniki
-małe słoiczki po Gerberkach (koleżanka używa ich do przypraw po ozdobieniu pokrywek)
Awatar użytkownika
agafia1987
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Lut 09, 2010 12:37 pm

Postprzez ryszardmila » Wto Lut 23, 2010 7:59 pm

POWIEKSZ
Oberwało mi się na początek.
Nie chodziło mi o ofertę handlową, sądzę że możemy tu wymieniać się doświadczeniami i tym co potrafimy dla siebie zrobić.
ryszardmila

Dołączenie: Wto Lut 23, 2010 10:53 am

Postprzez ko-dag » Wto Lut 23, 2010 9:34 pm

Drewnianych przedmiotów jest w sieci ostatnio mnóstwo.Jeśli ktoś szuka sklepu z drewnianymi rzeczami, bazy pod bransoletki także...to proszę do mnie napisać, bo nie będę podawać tu linków do sklepów.
Awatar użytkownika
ko-dag
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Pią Lip 18, 2008 7:04 pm
Miejscowość: Leszno

Postprzez decodrew » Nie Kwi 04, 2010 3:06 pm

Działam w tej branży :D
Robiłem różne rzeczy na zamówienie np takie wielkie klocki 8x8x10cm
Image
albo taką z grubymi ściankami
Image
Innego typu bransolety można zobaczyć tutaj http://picasaweb.google.com/decodrew/Bransolety2#.
Te duże klocki trudne były do zrobienia , więc pewnie będą unikatowe ; ktoś ma dwia jedyne w Polsce .

Na rynku ostatnio jeszcze pojawił się nowy model bransolety zamiast takiego zaokrąglenia na zewnątrz
Image
jest takie do środka. Nie robię takich i za bardzo nie mam pojęcia gdzie je można było by dostać.

PS. Przepraszam ale trudno jest pisać o czymś co się robi jednocześnie w pewien sposób nie reklamując tego.
decodrew
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Czw Mar 25, 2010 12:45 am

Postprzez agafia1987 » Nie Kwi 04, 2010 10:43 pm

Dziwne :P Bo mi ostatni post bardzo się z reklamą kojarzy, a Twój avatar jeszcze bardziej - szczególnie, że dzięki niemu doszłam do bransoletek ze zdjęcia. Aż dziwne, że nie masz pojęcia gdzie można je dostać :P
Awatar użytkownika
agafia1987
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Lut 09, 2010 12:37 pm

Następna

Powróć do Deco Deco Decoupage

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości