Przydasie do papieru.

Moderatorzy: sasilla, rozella, elenuke, zebrzyca

Przydasie do papieru.

Postprzez sasilla » Sob Sty 03, 2009 11:41 pm

Mam pytanie o kilka przydasiow do pracy z papierem - czy ktos ma, mial, chce miec, jak to sie sprawdza etc. :D

Po pierwsze - Wycinak Shape Cutter Plus Fiskars razem z szablonami - czy to jest tak fajne na jakie wyglada?
Image

Po drugie - Mini Shape Boss Fiskars + szablony do wytlaczania i plytki z wzorami. Czy blat jest konieczny?
Image
Image

Maz wyrazil chec zakupienia mi jakiegos prezentu, a te cuda podobaja mi sie jednakowo i nie wiem co wybrac :(
Image
"Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz
Awatar użytkownika
sasilla
Craftlady Moderatorka i Profesor ;)

Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 12:33 pm
Miejscowość: Otwock
Medale: 1
 (1)

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Przydasie do papieru.

Postprzez izuss1 » Sob Sty 03, 2009 11:50 pm

żadnej z tych rzeczy nie mam ;) ale tą drugą bawiłam się u Roodej i jeśli pisząć "blat" masz na myśli to małe niebieskie co jest pod spodem to tak, jest potrzebny. te pomarańczowe kołeczki sprawiają że obie części szablonu nie przemieszczają się względem siebie i wszystko ładnie pasuje.
pozdrawiam - iza

SEGREGATOR || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Awatar użytkownika
izuss1
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Śro Paź 18, 2006 11:57 am
Miejscowość: Poznań
 (1)

Przydasie do papieru.

Postprzez szajajaba » Nie Sty 04, 2009 7:00 am

Mam stoliczek do embossingu :) Wg mnie fajny bardzo, poza tym to taki prezent, do którego możesz później mnóstwo szablonów dokupić i też fajna frajda :D A wykorzystywałam różnie bardzo, niekoniecznie zgodnie z wzorami, bo np tak:

Image
Zapraszam do DŁUBALNI www.szajajaba.blogspot.com

Image
Awatar użytkownika
szajajaba
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Sob Maj 05, 2007 1:33 pm

Przydasie do papieru.

Postprzez TuKara » Śro Sty 07, 2009 4:26 pm

:cry: ja tez chcialabym miec takie cudo!!!
Awatar użytkownika
TuKara
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Paź 02, 2008 11:13 pm
Miejscowość: Tunezja
Medale: 2
 (1)  (1)

Przydasie do papieru.

Postprzez sasilla » Pią Sty 09, 2009 12:12 pm

To juz sama moge sie wypowiedziec, mam to co na zdjeciu ponizej:
Image
czyli: wycinak, szablon na pudelko, szablony kwiaty i liscie
plytki do wytlaczania + 2 wygniataki.

Pierwsze wrazenia:
- wycinacz - fajny, szablony bardzo przydatne, chociaz potrzeba troche wprawy zeby wyciac rowno. Da sie wycinac od niefiskarsowych szablonow, chociaz jest troche trudniej.

- plytki + wygniatacze - strasznie mi sie podoba, juz wiem, ze kupie wszystkie mozliwe wzory plytek. Duzy wygniatak usprawnia wytlaczanie, choc nie jest tak precyzyjny jak pojedyncza kuleczka.

Pulpitu raczej nie kupie, bo z plytkami daje sie pracowac bez niego, a szablony podobaja mi sie bardziej niefiskarsowe, ktorych i tak na tym "stoliku" zamontowac by sie nie dalo.

Ogolnie: zakupy - pelen sukces!
Image
"Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz
Awatar użytkownika
sasilla

(1)

Przydasie do papieru.

Postprzez Vierrna » Pią Sty 09, 2009 2:41 pm

o jaaa ale ci zazdroszczę :hihi: zwłaszcza tego wycinaka, jakiś czas temu w oko mi wpadł i nie mogę się go pozbyć :P może też do lubego się uśmiechnę :lusterko:
Powiedz sasillu czy wycinakiem tylko takie duże wzory można wycinać czy też takie maleństwa jakie na przykład są z dziurkaczy ozdobnych??? Bo wtedy jedno takie ustrojstwo zastąpić by mogło masę dziurkaczy, które i tak według mnie tanie nie są :/
Awatar użytkownika
Vierrna
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 03, 2008 6:22 am

Przydasie do papieru.

Postprzez sasilla » Pią Sty 09, 2009 3:43 pm

Takich mikro-malenkich wzorkow sie raczej nie da. Albo bedzie krzywo/zadziorkowato. Tak samo ciezko jest zrobic bardzo ostry, cienki zakret. Chociaz moze to kwestia mojej nieumiejetnosci - przesylke dostalam dzisiaj i wycielam dopiero kilka ksztaltow. Nie idzie mi tak cudnie i plynnie jak na reklamowych filmikach ;)
Mysle, ze jednak w niektorych sprawach punchery sa niezastapione. Zreszta ostrza do tego cuda tez do najtanszych nie naleza - w sklepie w ktorym kupowalam - 14.30 za dwie sztuki, (jakby co moge adres na priv podac, bo bardzo tani fiskarsowy sklep spotkalam) a bywaja i ponad 20zl.
Wrzuce pozniej efekty mojej pracy z pokazaniem rozmiarow 8-)
Image
Awatar użytkownika
sasilla

(1)

Przydasie do papieru.

Postprzez Vierrna » Pią Sty 09, 2009 4:32 pm

To ja poproszę link do sklepu na PW :> i do jakiegoś filmiku jakbyś mogła bo tak się właśnie zastanawiam jak to to się używa :oops: a na efekty czekam z niecierpliwością :>
Awatar użytkownika
Vierrna

Dołączenie: Czw Kwi 03, 2008 6:22 am

Przydasie do papieru.

Postprzez anita22 » Nie Lut 22, 2009 7:16 pm

witam
jestem tu nowa i n razie się rozglądam -ale chciałam napisać swoje opinie o wycinaku fiskars. Ja miałam taki i szablony koła, kwadraty i kwiaty. Jak ostrze jest bardzo ostre to prost kształty super się wycinało w kartkach np. robiłam takie okienka. Natomiast inne wzory, bardziej zawiłe jak kwiatki nijak mi nie wychodziły. Trzeba mieć niezłą wprawę żeby tak tym wykręcać,żeby ostrze szło w jednym kierunku, bo chyba to gwarantuje powodzenie. Poza tym ustrojstwo drogie. ja osobiście nie polecam.
anita22
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Pon Lut 09, 2009 5:30 pm

Przydasie do papieru.

Postprzez Rae » Pon Lut 23, 2009 7:57 am

Osobiscie z ustrojstw do ciecia korzystam z nozyka do papieru i skalpela chirurgicznego ;)
Skalpelem wycinalam miedzy innymi cos takiego:

Image

Calosc ma 10x10 cm. Czyli wszystko sie da ;)

A z fiskarsa korzystalam (pozyczonego) i nie jestem zadowolona - jesli ostrze nie jest idealnie ostre (czyli nowe) to czesto szarpie, nie sa sie wycinac drobnych elementow, no i cena.
Image
Rae
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Nie Wrz 28, 2008 3:58 pm
 (1)

Przydasie do papieru.

Postprzez sasilla » Pon Lut 23, 2009 10:29 am

Ja niestety po dluzszym uzytkowaniu potwierdzam teorie - wycinak tnie dobrze dopoki ma nowiutkie ostrze. A ze jedno kosztuje minimum 7zl to calosc jest bardzo nieoplacalna. Gdyby udalo mi sie samodzielnie zrobic ostrze (bo to wlasciwie kawalek plastiku z czubeczkiem ostrza), to moze mialoby sens. Jak na razie niestety nie polecam :(
Image
Awatar użytkownika
sasilla

(1)

Przydasie do papieru.

Postprzez Lusila » Czw Lut 26, 2009 2:01 pm

Rae bardzo koronkowa i pracochłonna robota.Pięknie Ci to wyszło.
Awatar użytkownika
Lusila
Kandydatka na Craftlady ;)
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Cze 28, 2008 2:15 pm
 (1)

Re: Przydasie do papieru.

Postprzez lu luu » Sob Wrz 05, 2009 5:41 pm

mam ten wycinak od około roku. Kosztował dość dużo, a w ciągu dwóch miesięcy zużyłam 6 ostrzy - okropnie to drogie. Od tego czasu leży nieużywany.
Tępe ostrza szarpią papier, więcej nerwów kosztuje doprowadzenie wycinanego skrawka do stanu używalności, niż to warte. Zdecydowanie nie polecam.
Awatar użytkownika
lu luu

Dołączenie: Sob Mar 28, 2009 7:43 pm
Miejscowość: Gdańsk

Papiórki by sasilla

Postprzez sasilla » Nie Kwi 11, 2010 3:59 pm

nitka napisał(a):
Chyba zaczynam chcieć mieć to cudo... :) Gałązki przepiękne.

Bo Pazzles naprawde jest wart chcenia, im dluzej go mam, tym bardziej sie z niego ciesze. Do mnostwa rzeczy go wykorzystuje :) Tyle, ze cene ma konkretna :( No i najlepiej znac sie troszke na wektorach, bo plyty z wzorami sa jednak nieoplacalne.

Nitko, moze powinnas pomyslec o Cuttlebug/Sizzix Big Shot/Wizard? Co prawda toto wycina tylko z gotowych foremek, ale cena jest duzo nizsza. Mozna kupowac stopniowo, po jednym wykrojniku. ;) I niektore sa przesliczne, czasem sama sie inspiruje projektujac cos do wycinania. :)
Image
Awatar użytkownika
sasilla

(1)

Re: Papiórki by sasilla

Postprzez nitka » Nie Kwi 11, 2010 10:10 pm

To mały off, ale co tam... najwyżej po uszach dostanę - co do Pazzles, uważam że ma i możliwości większe i cenę tak naprawdę niższą. Wizarda kupić + wykrojniki - wyjdzie z nawiązką. Tyle że trza zainwestować. Mnie co innego odstrasza od dużych zakupów - ciągle uważam, że robię to tylko na własny użytek i dlatego nie do końca warto... jestem typową Poznaniarą - musi się opłacać:) Ale serio - zaczynam ją intensywniej oglądać, wszystko przez te gałązki ...:)
nitka
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Cze 27, 2008 10:10 am
Miejscowość: Wrocław
 (1)

Następna

Powróć do Kartki Wycinanki Scrapbooking

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości