Retro fashion

Igłą igiełka z napędem elektrycznym

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca

Postprzez garterbelt » Nie Sie 12, 2007 9:36 pm

kapelusz...już nie, ale w liceum nosiłem taki jak miał Humphrey Bogart.
a surdut to na jakiś imprezach przebierankowych, ale pamiętam, że byłem w nim na studniówce
Awatar użytkownika
garterbelt
Goszczący gentlemen
Goszczący gentlemen

Dołączenie: Nie Sie 12, 2007 3:47 pm
Miejscowość: kraków

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez mikaz16 » Nie Sie 12, 2007 10:53 pm

ja uwielbiam buty z czubami i kilka lat temu wzbudzały sensacjie(co niektórzy komentowali że tylko szczura na smyczy brak -była kiedyś taka bajka) a póżniej przyszła moda i każdy w takich chodził ,a ja zrobiłam zapas na kilkanaście lat.
Awatar użytkownika
mikaz16
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Nie Paź 15, 2006 2:43 pm
Miejscowość: Drawsko Pom.

Postprzez Bergamotka » Nie Sie 12, 2007 11:46 pm

garterbelt, to pięknie :) ja bardzo lubię kapelusze. i damskie, i męskie (też mam po dziadku). i baaardzo choruje na melonik. teraz już można je kupić, ale na nowy mnie nie stać :cry:
Awatar użytkownika
Bergamotka
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Pon Cze 25, 2007 8:45 pm
Miejscowość: Poznań
Medale: 1
 (1)

Postprzez Joania » Pon Sie 13, 2007 5:35 am

O jak miło, nowy forumek i to z Krakowa !!
Awatar użytkownika
Joania
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 10:25 am
Miejscowość: Dublin
Medale: 5
 (2)  (2)  (1)

Postprzez garterbelt » Pon Sie 13, 2007 9:24 pm

jeżeli bywacie niekiedy na grupach yahoo, to w temacie polecam:
http://groups.yahoo.com/group/seventiesfashion/
:cool:
Awatar użytkownika
garterbelt
Goszczący gentlemen
Goszczący gentlemen

Dołączenie: Nie Sie 12, 2007 3:47 pm
Miejscowość: kraków

sukienki

Postprzez mrouh » Nie Paź 14, 2007 5:53 pm

mnie się okropnie podobały sukienki mojej babci, w kroju bardzo proste, często z dekoltem w szpic, który bardzo lubię albo takie prościuchne jak do żakietu, na ramiączkach. Ważne były desenie, babcia lubiła wzory paisley, z tego powodu do dziś ten wzór u mnie w rodzinie nazywany jest babciowym :-) W liceum nosiłam z upodobaniem pelerynę w starym stylu, szarą, z rzeźbionymi guzikami, do pół łydki i do tego trrrrawiasty kapelusz oraz torebkę kuferek. Nazywano mnie wtedy Doktor Quinn:-)
Wcześniej szokowałam ludzi w moim miasteczku czerwonym berecikiem z antenką noszonym do wielbłądziego płaszczyka po cioci. Teraz nie wzbudziłabym tym żadnych emocji....
Awatar użytkownika
mrouh
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Nie Paź 07, 2007 6:40 pm
Miejscowość: tbg

Postprzez Rooda » Sob Paź 20, 2007 12:05 pm

ja nie cierpię butów z czubami. przy mojej skromnej stópce 39/40 wyglądałabym strasznie! ehhh mieć Izussiowe 34 ;)hihihi lub chociaż 37...
fakt piękne te butki masz Izusss
a propos 12 cm obcasów... moja Mama miała przepięknej urody szpilki...w których całą noc na dancingu wytrzymywała... i później cały dzień w pracy (wtedy to było przedszkole:)) ja siebie w tym jakoś nie widzę...chyba się w ojca wdałam jeśli chodzi o buty ;P ;)
Awatar użytkownika
Rooda
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Lip 03, 2007 3:48 pm
Miejscowość: prawie Warszawa ;)

Postprzez Chemiste » Pią Paź 17, 2008 3:38 pm

Cóż, ja mam jeszcze skromniejszą stąpkę niż Rooda ;) 40/41 - oczywiście mamine retro-buciki na mnie nie pasują. Za to całkiem niedawno uszyłam sobie retro-sukienkę z kontrafałdami z przodu zapinaną na guziczki. I podobno wyglądam w niej dobrze ;)
Awatar użytkownika
Chemiste

Dołączenie: Pią Paź 17, 2008 9:01 am
Miejscowość: Dąbie/Gliwice

Postprzez kasieńka » Pią Paź 17, 2008 6:57 pm

Moje ukochane butki:
Image
Kupione już chyba z miesiąc temu, już wypróbowane :) Miłośc od pierwszego wejrzenia ;)
Awatar użytkownika
kasieńka
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lip 05, 2007 8:24 am
 (1)

Postprzez dodzia » Pią Paź 17, 2008 7:45 pm

kasieńka, też lubię buty w tym stylu. a ze szpilkami- to pamiętam moją mamę jak w zimie stulecia zasuwała w kozakach na szpilkach do pracy. ja osobiście też jakieś 10-15 lat temu wytrzymywałam w szpilkach cały dzień. dzisiaj owszem bardzo podobają mi się szpilki, koturny, jednak na codzień przedkłądam wygodę. zresztą nie wyobrażam sobie siebie z wózkiem , małym i bieganie po trawnikach , albo objuczonej siatami zakupów i szybko biegnącej do domu żeby zwolnić babcię z dyżuru przy małej. mam nadzieję , że kiedyś będę mogła wrócić do wygodnych szpilek i paradować sobie w nich po ulicy. każdy czas ma swoje prawa- obecnie trampki.
Awatar użytkownika
dodzia
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Kwi 08, 2008 10:51 am
Miejscowość: Tczew

Postprzez krolewna » Pią Paź 17, 2008 8:08 pm

kasieńka, zabiłaś mnie tymi butami!!! są przecudne, jeszcze w dodatku to połączenie z grubymi białymi podkolanówkami (lub rajstopami). też tak masz, że jak się tak ubierzesz to kolekcjonujesz sentymentalne spojrzenia starszych panów? :D bo ja parę razy tak miałam :D
Awatar użytkownika
krolewna
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Lis 01, 2006 11:56 pm
Miejscowość: frei stadt danzig

Postprzez mfcr » Pią Paź 17, 2008 9:06 pm

o kurka - buty rewelacyjne!

uwielbiam takie klimaty.
takie lat 20 do 50-tych

a wszystkie wielkie imprezy od niepamiętnych czasów oblatuję w tej samej kiecce. zawsze próbuję znaleźć jakąś alternatywę a jednak ta wygrywa - od babci mniej więcej 40-50-letnia. z pięknego batiku. ręcznie szyta. ach...
mam to szczęście że mam niemal ten sam wzrost co babcia a figurę na tyle zbliżoną że ujedzie w tłoku. co jakiś czas babcia wyciąga jakieś cudo z szafy i mi daje (chyba jako jedyna z wnuczek pasuję figurą i chęcią noszenia). szaleństwo po prostu.
Awatar użytkownika
mfcr
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Wrz 16, 2008 9:31 pm
Miejscowość: 3miasto
Medale: 4
 (2)  (1)  (1)

Postprzez Bergamotka » Pią Paź 17, 2008 9:31 pm

a ja mam podobne nananananana :D
tylko, że są na mega wysokim obcasie i szybko wymiękam 8-)
Awatar użytkownika
Bergamotka
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Pon Cze 25, 2007 8:45 pm
 (1)

Postprzez Chemiste » Pią Paź 17, 2008 9:46 pm

Image
Awatar użytkownika
Chemiste

Dołączenie: Pią Paź 17, 2008 9:01 am
Miejscowość: Dąbie/Gliwice

Postprzez kasieńka » Pią Paź 17, 2008 9:52 pm

królewna - ja to mam wrażenie, ze wzroku żadnych panów nie zbieram 8-) czuję, że starsze panie w kościele mnie za to mierzą :D
Butki są bardzo wygodne, oblatuję w nich pół miasta.
A to rajstopki są bawełniane. Moja mama mi je w hurtowni kupowała i mówiła, że dla córki i że nie wie czy jej się takie bawełniane (czyt. dziecięce) będą podobały. Pani na to, ze na pewno. "A ile córka ma lat?" Mama: "23". Pani " :o " czyli moja mama młodo wygląda :D
Awatar użytkownika
kasieńka
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lip 05, 2007 8:24 am
 (1)

PoprzedniaNastępna

Powróć do Szycie sztuką jest

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości