Rozważna i romantyczna

join us :)

Moderatorzy: sasilla, zebrzyca, Gagu, Doti80

Re: Rozważna i romantyczna

Postprzez lid » Czw Lut 17, 2011 6:51 pm

nie będę zgadywać kto dla kogo, bo chyba poza 4 czy 5 pomysłami nie ma pojęcia. Nawet nie za bardzo wiem, kto zrobił prezent dla mnie. Niemniej jest śliczny. Serduszko wisi w sypialni i wcale nie zamierzam go chować, bo romantycznie to przez cały rok powinno być :) I pudełeczko też jest śliczne i praktyczne (ale się rymło ;))
I pomimo całej dyskusji gratuluję wszystkim i prezentu i pomysłu :)
Awatar użytkownika
lid
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Wrz 24, 2008 7:57 am
Miejscowość: Szczecin
Medale: 1
 (1)

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez halszka » Czw Lut 17, 2011 6:54 pm

Witajcie craftki kochane :kiss:
- widzę i czytam i oglądam juz którys tam raz i .... niektóre pracki baaardzo chciała bym mieć :oops:
- ale tylko niektóre i bardzo mi się podoba , że oceniacie wkład pracy włozony w te prezenciki i macie odwagę głosno o tym mówić - brawo , choć już i wcześniej przecież były tego typu problemy ( nie będe głośno wspominać ) ...
- wg mnie do takich wymianek wszystkie "chętne " powinny sie przed zapisaniem dobrze zastanowić - czy podołają ! bo na tym forum poprzeczka : rodzaju-gatunku-wykonania prac - jest raczej bardzo wysoko postawiona ( o cenach nie wspomnę - bo to różnie bywa , ale przeważnie zawsze wyżej limitu )
- a wcale nie o to chodzi w takich zabawach/wymiankach : odebrać prezent- chwalić na forum - wyrzucić do kosza i w kącie cichutko popłakiwać że sie nie miało szczęscia trafić na kogoś innego , kto cudeńko by mi zrobił .... bo i tak bywa :>
- dlatego ja jakoś nie mam odwagi jak narazie się zapisywać na wymianki bo - dziewczyny poszły tak strasznie szybko do przodu ....a ja nie robię nic nowego ( ale uczę się ) że chociaż do swoich prac przykładam się czasem zbyt przesadnie - to i tak jestem za nimi na samym końcu ogonka ... :D

- gratuluję mimo wszystko pięknych wymiankowych dziełek z serduchem w podtekście :kiss: i kochanego/czerwonego/wrazliwego serducha zyczę wszystkim - od siebie :papa:
Awatar użytkownika
halszka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lut 15, 2007 11:25 am
Miejscowość: Kraków

Postprzez Gagu » Czw Lut 17, 2011 9:24 pm

Szczerze Wam napiszę, że miałam duszę na ramieniu wywołując temat. Nie byłam do końca pewna czy nie wywołam burzy, pyskówek, fochów itp.
Dziękuję wszystkim, którzy dostrzegli troskę o jakość zabawy. Pozostaje mi/nam ufać, że nasze przemyślenia nie znikną z pamięci przed zapisami na następną wymiankę, i że nikt w kąciku płakał nie będzie i wszyscy z dumą będą prezentowali swoje niespodzianki wymiankowe. :)
Image
Awatar użytkownika
Gagu
Craftlady Moderatorka i Profesor ;)

Dołączenie: Sob Paź 14, 2006 5:50 pm
Miejscowość: Warszawa
 (1)

Postprzez agataza » Czw Lut 17, 2011 9:55 pm

To tak nieśmiało napisze, że bardzo podoba mi się zabawa w wymianki. Ale właśnie z powodu, że zdaję sobie sprawę, że robię rzeczy proste nie miałabym jeszcze śmiałości wziąć w niej udziału. Bardzo chciałabym kiedyś sie zapisać, ale faktycznie trzeba mierzyć siły na zamiary. Moim pytaniem do samej siebie, w momencie rozmyślania nad wymianką, było czy dorównam innym, czy byłby ktoś zadowolony z mojej pracy...? Ale pewnie kiedyś...
Awatar użytkownika
agataza
Początkująca Craftlady ;)
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Wrz 25, 2010 9:15 am

Postprzez jagusia » Czw Lut 17, 2011 10:29 pm

W sumie to dobrze, że taka dyskusja się wywiązała. Zostały poruszone dwie zasadnicze kwestie. Jedna to staranność,estetyka prac i nakład pracy, druga to trafienie w gust obdarowanej osoby (jak widać nie wszyscy czytali preferencje). Ja akurat preferencji nie umieściłam, a dostałam cudo, o jakim nawet nie śniłam, ale gdyby moja wymiankowa Craftka "rozminęła" sie z moimi upodobaniami, miłabym pretensje wyłącznie do siebie, że nie przysiadłam i nie poświęciłam chwili na wpisanie tego co lubię, a czego nie za bardzo.... Zdecydowanie łatwiej jest zrobić coś "trafionego" dla osoby, którą się zna, trudniej, gdy tworzy się na "czuja". I wtedy mimo najszczerszych chęci można zawieść.
Wątek preferencyjny jest już dość długi i trochę trzeba poszperać, żeby znależć to, czego się szuka, więc mam pytanie do Adminów:
- czy dałoby się umieścić informacje o preferencjach w profilu? Byłoby to bardzo pomocne przy wszelkiego rodzaju wymiankach.
Awatar użytkownika
jagusia
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Maj 19, 2009 8:12 pm

Postprzez sasilla » Czw Lut 17, 2011 10:37 pm

Jagusiu - sprawa jest duzo prostsza. Wystarczy w podpisie dodac bezposredniego linka do swojego posta w watku z preferencjmi.

Konkretny adres posta mozna pobrac klikajac w mala "kartke" papieru w prawym gornym rogu posta (zaraz przed napisem "Wysłany: 17 Lut 2011 23:29"):

o np. tutaj jest moj post z preferencjami: <klik>

Kod: Zaznacz wszystko
http://www.craftladies.org/post70521.html#p70521
Image
"Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz
Awatar użytkownika
sasilla

Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 12:33 pm
Miejscowość: Otwock
 (1)

Postprzez jagusia » Czw Lut 17, 2011 10:42 pm

Genialny pomysł Sasillko :ok:
Dzięki za jasną instrukcję :dzieki:
Awatar użytkownika
jagusia
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Maj 19, 2009 8:12 pm

Postprzez lil » Pią Lut 18, 2011 8:40 am

ja bym chciała już "wyniki" ;];];]
bo w sumie mam jakieś podejrzenia jeśli chodzi o moją wymiankową parę ale pewności nie mam :D
Awatar użytkownika
lil
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pon Lut 23, 2009 5:32 pm
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez weraph » Pią Lut 18, 2011 11:53 pm

Ja tez za wynikami obstaję! Bo nie wiem kto mi:)

Ze swojej strony zdradzę, że nikt nie zgadł komu zrobiłam, a przypisujecie to bardziej utalentowanym co mnie całkowicie zaskakuje;)
http://koralikowaweraph.blogspot.com/ - większe zdjęcia i cały moj blożek:)
Awatar użytkownika
weraph
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Nie Lip 26, 2009 1:54 pm
 (1)

Postprzez friendzel » Sob Lut 19, 2011 6:58 am

mnie tez nikt nie zgadł :):) bo jak zwykle zrobiłam coś co do mnie nie podobne :):)
Awatar użytkownika
friendzel
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Sty 14, 2010 7:59 am

Postprzez LichoNieSpi » Sob Lut 19, 2011 8:25 am

A ja to chyba następnym razem też zrobię innego, bo teraz to byłam przewidywalna :D
Awatar użytkownika
LichoNieSpi
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Czw Kwi 22, 2010 9:40 am
Miejscowość: elbląg/stargard szczeciński
Medale: 2
 (2)

Postprzez eli » Sob Lut 19, 2011 9:23 am

Długo będziemy jeszcze czekać za wynikami? Ja już bym chciała wiedzieć :oops:
eli
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Sty 12, 2010 10:45 pm
Miejscowość: okolice Poznania

Postprzez moniqurd » Sob Lut 19, 2011 9:51 am

I ja też bym chciała :)
moniqurd
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Paź 29, 2009 8:38 pm

Postprzez lil » Sob Lut 19, 2011 11:14 am

mnie zgadła 1 osoba;]
hahah jedyna zresztą która typowała;]

ja muszę znać wyniki bo mam pytanie do mojej pary!;]
Awatar użytkownika
lil
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pon Lut 23, 2009 5:32 pm
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez sasilla » Sob Lut 19, 2011 11:46 am

Pora na ujawnienie:

kyorcia dla Agafi
POWIEKSZ

masrych dla aleksandry
POWIEKSZ

Eli dla alveaenerle
POWIEKSZ

lil dla AnetyA
POWIEKSZ

Rae dla Doti80
POWIEKSZ

kasia-tasia dla Eli
POWIEKSZ

lid dla friendzel
POWIEKSZ

moniqurd dla jagusi
POWIEKSZ

Revi dla jantar
POWIEKSZ

Doti80 dla kalacytrynki
POWIEKSZ

Tobatka dla Kasi-tasi
POWIEKSZ

kalacytrynka dla klaudynki
POWIEKSZ

sasilla dla Kurczaka
POWIEKSZ

friendzel dla kyorci
POWIEKSZ

Kurczak dla LichoNieSpi
POWIEKSZ

Agafia dla lid
POWIEKSZ

jantar dla lil
POWIEKSZ

weraph dla Lupusa
POWIEKSZ

Lupuss dla masrych
POWIEKSZ

klaudyna dla moniqurd
POWIEKSZ

alveaenerle dla Rae
POWIEKSZ

AnetaA dla Revi
POWIEKSZ

jagusia dla sasilli
POWIEKSZ

aleksandra dla Tobatki
POWIEKSZ

LichoNieSpi dla tuome
POWIEKSZ

tuome dla weraph
POWIEKSZ

Co do kar i ostrzezen - postanowilam nie psuc juz nikomu humoru - temat zostal dokladnie omowiany i chyba wszyscy wiedza o co chodzi. Od siebie jeszcze tylko wyraznie poprosze zeby przy kolejnej wymiance dokladniej przemyslec prezent. Oczywiscie nie dotyczy to wszystkich, niektore prezenty sa piekne i bardzo dopracowane.
Warto przypomniec, ze koszty materialu powinny wynosic okolo 10zl. I fajnie byloby zeby prezenty rzeczywiscie oscylowaly w takich granicach - tak zeby kazdy otrzymal prezent za tyle za ile wyslal. Jesli z jakichs powodow musimy zrobic skromniejszy prezent to mala paczuszka craftowych materialow czy chocby czekoladka z torebeczka smakowej herbaty moze byc milym dodatkiem. Choc najlepiej po prostu zrobic odpowiedni prezent/prezenty.

Dobrze byloby dokladnie zapoznac sie z preferencjami wylosowanej osoby. Bardzo wazne jest tez ladne i staranne sfotografowanie prezentu - takie na ktorym bedzie widac pelna urode otrzymanej rzeczy - to sposob na podziekowanie za otrzymany podarunek.
Wszyscy chcemy zeby wymianki byly dla wszystkich swietna zabawa. :)

Wszyskim dziekuje za kolejna wymianke.
Image
"Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz
Awatar użytkownika
sasilla

Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 12:33 pm
Miejscowość: Otwock
 (1)

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zabawy w wymianę - SWAP

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości