Po wieeeeelokrotnym przeczytaniu forum zakupiłam sobie na początek:- farbę akrylową do drewna - białą
- farbę akrylową hobbystyczną różową
i barwniczek do farby białej- puchę lakieru
- klej colla vello
- pędzle różnej maści, barwy i kształtu
- Cracle sottile
- i cale stadeczko drewnianych deseczek, miseczek, jajeczek, zawieszek itd

dzieki uprzejmości mojej siostry pracującej na politechnice jestem także w posiadaniu papierów ściernych: 150, 240, 400, 600, 800
...i teraz mam takie pytanie - jakim papierem mam potraktować drewno PRZED malowaniem farbeczką, jakim po pomalowaniu farbeczką, jakim do szlifowania lakieru ...?
a drugie pytanko... czy po Cracle dać warstewkę lakieru czy wypełniać bezpośrednio na spękania czy ... kurcze no własnie... - oglądałam kurs "jajka" ale jakoś nadal nie wiem
A czy któraś z was próbowała kiedyś serwetek takiej firmy "Dunii" - są one nie 3-warstwowe ale takie troche grubsze, bo ja mam troche takich i nie wiem czy się nadają...

Czytałam, czytałam i zdecydowanie zrobię na razie bez przecierania papierem czegokolwiek oprócz lakieru - pierwsze kroki i tak pewno rozbawią wszystkich ze mną włącznie 

, bo na razie jak się zabieram za lakierowanie to wszystko ścieka boczkami... 

i nadal się uczę... od jutra robię mamie deseczkę na kalendarz w holenderskie wiatraki ! Czymajcie kciuki! 

) i zaczęłam ględzić o bożonarodzeniowej szkatułce - spojrzenie koleżanki - bezcenne
I bardzo fajniasta deseczka

Nowości