) nadwagę. Mężata, parka przedszkolaków na pokładzie i dwa kociska. Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr?
Raczej klasyka i minimalizm, prostota. Czyste formy, geometria
Ubrania
Na ogół chodzę w spodniach, trykotowych bluzkach z okrągłym dekoltem i na wierzch jakiś sweterek. Oszczędnie w formie, stonowana kolorystyka, może być z jakimś drobnym akcentem. Lubię miekkie i wygodne ubrania. Nienawidze ubierać się elegancko i niewygodnie. Kiedyś chodziłam w butach na obcasach ale to zamierzchłe czasy. Teraz cenię sobie wygodę. Chciałabym mieć trochę dodatków w formie szalików, chust, czegoś co można zawiązac na szyi, bo zwykle marznę a golfów nie lubię.
Ulubiony kolor(y)?
Kolory ziemi, rude, brązy, bordo, zieleń trawiasta, khaki. Nie żarówiaste. Popielaty róż. ostatnio mam fazę na fiolet
Nielubiany kolor?
Połączenia czarnego z białym bleee, zimne niebieskości
Czy nosisz biżuterię i jaką?
Biżuterię noszę prawie wyłącznie srebrną, duża forma. Nie lubię drobnych koraliczków w żadnej postaci. Jeżeli koraliki to duże. Ostatnio podobają mi się ozdoby fimowe i witrażowe ale raczej do oglądania niż noszenia, chociaż kto wie.... Naszyjniki noszę nie przy samej szyi bo źle w takich wyglądam
Mam 1 (słownie:jedną) bransoletkę. Srebrną. Może byłoby fajnie mieć więcej, i to jakichś kolorowych, niekoniecznie srebrnych? Odszczekuję, klucz wiolinowy Naomi wykonany na XV konkurs pokazał mi nieznane mi dotąd oblicze małych koralików. Przepiękne oblicze 
Ulubione zwierzę, roślina, film, książka?
Zwierzęta - koty koty i jeszcze raz koty. Maniaczka jestem kocia.
Filmy - łagodne, spokojne, dajace do myślenia. Nie moge oglądac horrorów bo sie boje. Thrillery kosztuja mnie za duzo nerwów. Ogólnie wole sie przy filmie zrelaksować bo na co dzień i tak mam zbyt dużo nerwów
lubię też filmy historyczne, biograficzne, przyrodniczeKsiążki -
Kultowa powieść - Chłopi Reymonta. Czytam przynajmniej raz z roku.
Bardzo lubię książki z tematyką afrykańską. Uwielbiam powieści Wilbura Smitha, Heban Kapuścińskiego, Pożegnanie z Afryką.
W ogóle Afryka mnie pociąga baaardzo
Hobby?
Głównie szycie. Z szycia głównie patchworki. Ale także haftuję krzyżykami małe formy.
Próbowałam wielu craftów: druty, frywolitka, szydełko, haft płaski, richelieu, i wszelkie inne hafty. Sprawdziłam, że umiem. I już nie muszę, wolę szyć.
Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne?
Zdecydowanie wiejskie. Mieszkam na wsi z wyboru i wieś kocham.
Nowoczesne czy staroświeckie?
Raczej staroświeckie ale bez przesady.
Ulubiony styl, epoka, lata...
Nie znam sie na stylach i epokach, lubię czyste formy. W domu nie używam żadnych kurzołapów typu serwetki szydełkowe, figurki porcelanowe itp bo mi sie nie chce ich prać lub wycierać z kurzu. Nie mam firanek z tego samego powodu. Ale za to lubię wszelkiego rodzaju pudełka na drobiazgi, komódki z szufladkami itp. Mam jeszcze dużo wolnych ścian do wieszania różnorodnych obrazków i innych ozdób

, więcej jeździć na rowerze, więcej pracować, robić większe rzeczy.
Jeśli jadę do sklepu na zakupy, spodoba mi się jakaś bluzka, to najpierw patrzę, czy jest taka sama w czarnym kolorze 

,a wiec nie wszystko co modne jest dla mnie!!!!
Jestem średniego wzrostu (163 cm), ostatnio bardziej krągła niż chuda. I typowy ze mnie chomik... Uwielbiam zbierać wszystko, dlatego, żeby się ograniczyć staram się 
Nowości