SWAP - preferencje uczestników

join us :)

Moderatorzy: sasilla, zebrzyca, Gagu, Doti80

Re:

Postprzez MKatarynka » Śro Gru 24, 2008 11:13 am

Jestem wysoka (176 cm), i mam lekką (leciutką :) ) nadwagę. Mężata, parka przedszkolaków na pokładzie i dwa kociska.

Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr?
Raczej klasyka i minimalizm, prostota. Czyste formy, geometria

Ubrania
Na ogół chodzę w spodniach, trykotowych bluzkach z okrągłym dekoltem i na wierzch jakiś sweterek. Oszczędnie w formie, stonowana kolorystyka, może być z jakimś drobnym akcentem. Lubię miekkie i wygodne ubrania. Nienawidze ubierać się elegancko i niewygodnie. Kiedyś chodziłam w butach na obcasach ale to zamierzchłe czasy. Teraz cenię sobie wygodę. Chciałabym mieć trochę dodatków w formie szalików, chust, czegoś co można zawiązac na szyi, bo zwykle marznę a golfów nie lubię.

Ulubiony kolor(y)?
Kolory ziemi, rude, brązy, bordo, zieleń trawiasta, khaki. Nie żarówiaste. Popielaty róż. ostatnio mam fazę na fiolet

Nielubiany kolor?
Połączenia czarnego z białym bleee, zimne niebieskości

Czy nosisz biżuterię i jaką?
Biżuterię noszę prawie wyłącznie srebrną, duża forma. Nie lubię drobnych koraliczków w żadnej postaci. Jeżeli koraliki to duże. Ostatnio podobają mi się ozdoby fimowe i witrażowe ale raczej do oglądania niż noszenia, chociaż kto wie.... Naszyjniki noszę nie przy samej szyi bo źle w takich wyglądam ;) Mam 1 (słownie:jedną) bransoletkę. Srebrną. Może byłoby fajnie mieć więcej, i to jakichś kolorowych, niekoniecznie srebrnych? Odszczekuję, klucz wiolinowy Naomi wykonany na XV konkurs pokazał mi nieznane mi dotąd oblicze małych koralików. Przepiękne oblicze :)
Ulubione zwierzę, roślina, film, książka?
Zwierzęta - koty koty i jeszcze raz koty. Maniaczka jestem kocia.
Filmy - łagodne, spokojne, dajace do myślenia. Nie moge oglądac horrorów bo sie boje. Thrillery kosztuja mnie za duzo nerwów. Ogólnie wole sie przy filmie zrelaksować bo na co dzień i tak mam zbyt dużo nerwów :) lubię też filmy historyczne, biograficzne, przyrodnicze

Książki -
Kultowa powieść - Chłopi Reymonta. Czytam przynajmniej raz z roku.
Bardzo lubię książki z tematyką afrykańską. Uwielbiam powieści Wilbura Smitha, Heban Kapuścińskiego, Pożegnanie z Afryką.
W ogóle Afryka mnie pociąga baaardzo

Hobby?
Głównie szycie. Z szycia głównie patchworki. Ale także haftuję krzyżykami małe formy.
Próbowałam wielu craftów: druty, frywolitka, szydełko, haft płaski, richelieu, i wszelkie inne hafty. Sprawdziłam, że umiem. I już nie muszę, wolę szyć. ;)

Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne?
Zdecydowanie wiejskie. Mieszkam na wsi z wyboru i wieś kocham.

Nowoczesne czy staroświeckie?
Raczej staroświeckie ale bez przesady.

Ulubiony styl, epoka, lata...
Nie znam sie na stylach i epokach, lubię czyste formy. W domu nie używam żadnych kurzołapów typu serwetki szydełkowe, figurki porcelanowe itp bo mi sie nie chce ich prać lub wycierać z kurzu. Nie mam firanek z tego samego powodu. Ale za to lubię wszelkiego rodzaju pudełka na drobiazgi, komódki z szufladkami itp. Mam jeszcze dużo wolnych ścian do wieszania różnorodnych obrazków i innych ozdób :)
Ostatnio edytowany przez MKatarynka Sob Lut 21, 2009 11:39 am, edytowano w sumie 6 razy
Awatar użytkownika
MKatarynka
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Sob Wrz 20, 2008 11:25 pm
Miejscowość: Kraków
Medale: 3
 (2)  (1)

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Re:

Postprzez mfcr » Nie Gru 28, 2008 7:29 pm

ponieważ dołaczyłam do tematu wymian postanowiłam napisać co lubię:

wyglądam - średni wzrost, budowa również. najbardziej określa mnie kolor - jestem rudą blondynką, bladą z piegami. mam zielono bure oczy. noszę okulary.

Kolor:
lubię na sobie czerń, szary, brąz jak gorzka czekolada, śliwki, ciemne fiolety, bordo, zielenie i niebieskości.
nie wyglądam lub wyglądam jak chora w różowym, beżowym, pomarańczowym, żółtym. w białym wyglądam jak córka młynarza. albo jak w piżamie.
nie przepadam za wzorkami, deseniami bo sama w sobie mam niezły deseń - jestem piegata.

we wnętrzu lubię biel, brązy wszelkie raczej te gorzkie i chłodne, szarości.

Materiały
lubię naturalne. przeważnie. kocham ceramikę, drewno, len, jedwab, wełnę, bawełnę, papier. filc lubię bardzo. i kamień. i szkło.

formy, fasony, kształty:

kocham kiecki, spódnice (koniec w okolicy kolan) choć najczęściej chodzę w spodniach. kocham obcasy, babskie klimaty a zazwyczaj biegam w trampkach (wymuszony ten luźny styl codziennym pokonywaniem prawie 3 km na piechotę i rozdwojeniem miejsc zamieszkania). uwielbiam płaszcze. raczej klasyczne z podkreśloną talią. w fasonach workowatych, nie pokazujących talii wyglądam jak siedem nieszczęść. uwielbiam golfy, szale.... ale pod spodem dekolt też lubię ale nie przesadny, bo go słabo wypełniam.
uwielbiam latem biegać w japonkach.
zimą nie rozstaje sie z rękawiczkami i szalikami.
biżuterię noszę głównie kolczyki. srebro i swoją. lubię biżuterię ale jestem dość wybredna w tym temacie.
zachwycają mnie lata 20-50

torby noszę duże. ach chciałabym czasem móc z mała torebeczką. uwielbiam fajne torby i torebeczki.

we wnętrzach lubię proste formy które można w razie potrzeby zmienić bogatymi dodatkami.

lubię wzornictwo japońskie, skandynawskie i dla kontrastu balijskie.

kocham ceramikę. bardzo.
lubię kucharzyć i konsumować, grzebać w ogródku, hodować roślinki, łazić po lesie, tańczyć, pływać, zamyślać się, słuchać. chcę wrócić do aikido :ninja:, więcej jeździć na rowerze, więcej pracować, robić większe rzeczy.

na razie tyle. uch... ależ nawymyślałam.
Awatar użytkownika
mfcr
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Wrz 16, 2008 9:31 pm
Miejscowość: 3miasto
Medale: 4
 (2)  (1)  (1)

Postprzez Doti80 » Nie Sty 04, 2009 4:21 pm

Teraz na mnie kolej:

Jaka jestem - wysoka, nie za gruba, nie za chuda ;) Włosy - ciemny brąz.
Ubrania - uwielbiam czarne ciuchy, mam do nich słabość. Niestety mam mało kolorowych rzeczy :( Jeśli jadę do sklepu na zakupy, spodoba mi się jakaś bluzka, to najpierw patrzę, czy jest taka sama w czarnym kolorze :) Ale przynajmniej dodatki różnokolorowe pasują ;)
Kolory - kocham czarny, szary, niebieski, róż (taki brudny), fiolet (raczej ciemniejszy). Nie przepadam (na sobie) za zielonym, czerwonym, pomarańczowym.
Biżuteria - srebro, srebro i jeszcze raz srebro (srebrny kolor). Kolczyki - nie wiem, dlaczego, ale jak sobie robię, to... czarne :) Ale z chęcią założyłabym czerwone (ale delikatne), niebieskie, jakieś jasne (opal, kwarc różowy etc.). Kolczyki noszę często, lubię długie. Naszyjniki - czasami noszę jakiś łańcuszek, lniak od Dodzi, guziczkowy od Toke. Naszyjniki wolę raczej skromne. Bransoletki - rzadko noszę, ale lubię takie lejące, dźwięczące ;) Z pierścionków noszę tylko obrączkę - oczywiście białe złoto :)
Nie lubię być zbyt obwieszona, jeśli mam jakiś naszyjnik, to już kolczyki niekoniecznie, jeśli duże kolczyki, to bez naszyjnika, ale mogą być z bransoletką.
Lubię apaszki, szale, torebki, kosmetyczki.
Jeśli chodzi o jakieś dodatki domowe, to uwielbiam wszelkiego rodzaju pudełka, kosze, koszyki, wazoniki, ramki i tym podobne. Kolory w domu to przede wszystkim brązy, beże, kremy + dodatkowo może być koral, brudny róż.
Nie lubię przepychu, wolę coś mniej ozdobione, niż przesadzone (wolę klasykę).
Wzorki mile widziane - jakieś paski, kółka, kręcioły, wzory geometryczne. Nie bardzo duże kwiaty - raczej jakiś drobny kwiatowy wzorek (kocham konwalie).
A propos wymianki romantycznej: mogą być koronki, może być różowo (ale raczej taki brudny, pudrowy róż, nie "dający po oczach" ;)), sercowo, romantycznie i słodko :)
Stan posiadania - mąż i dwie córcie: Agatka i Emilka :)
Uff, chyba wystarczy :)
Ostatnio edytowany przez Doti80 Wto Sty 18, 2011 12:58 pm, edytowano w sumie 4 razy
Awatar użytkownika
Doti80
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Wto Mar 11, 2008 2:19 pm
Miejscowość: Bytom

Postprzez masrych » Nie Sty 04, 2009 9:32 pm

Ciuchy
Ostatnio uwielbiam ciuchy w kolorach takich jak: fiolety, odcienie śliwki oraz zielenie, szczególnie złamane, turkusowe, morskie, ale ciemne. Szary jako podstawa. Albo czarny! Lubię długie tuniki, długie swetry, zwłaszcza szare, i do tego getry lub obcisłe jeansy. Ciężko określić mój styl. Jest.. jedyny w swoim rodzaju ;-)

Dodatki
Lubię paski, zwłaszcza wieeeelkie, byle nie świecące, czy też w neonowych kolorach. Torebki - też baaaaaaaaardzo lubię, ale takie... wyróżniające się, nietypowe, nie jakieś zwykłe czarne torby... Raczej duże na ramie, nie małe do rączki.

Biżuteria
Kocham i ubóstwiam! Zwłaszcza kolczyki. Wszystkie, małe, duże (choć lepiej duże!), skromne, strojne, byle nie za bardzo złote, raczej srebrne, choć czasem, takie stare złoto... Naszyjniki, korale, tak, ale takie pasujące do... "troszkę większego biustu" (no dobra, dużo większego...), do głębokich dekoltów. Lub, jak to mówi moja siostra, naszyjniki "pępkowe" czyli coś co dynda na bardzo długim łańcuszku, w zasadzie na wysokości pępka ;) Bransoletki jak najbardziej - ostatnio choruję na takie szerokie, decoupage... I w ogóle, jak już to duże. Biżuteria dobrym prezentem dla masrycha jest.

Kolory
Nie cierpię ostrych, rażących "neonowych" kolorów, a róż tylko tzw. brudny, zgaszony. Za to, jak już pisałam, fiolety, śliwki, no i zielenie oraz turkusy. A miłością wielką pałam do czerwieni ("czerwone korale!"), wyraźnych i rzucających się w oczy, np w połączeniu z szarością. I w ogóle szary czarny i biały - jak najbardziej na tak!

Wzory
Ornamenty roślinne i nie tylko, jakieś szlaczki, swirle, styl heritage lub vintage. Generalnie dożo, ale z klasą. Falbanki, kokardki, koronki - spoko, lubię, ale raczej jako dodatek. Mówię, dużo, ale z klasą. Unikam raczej kropek lub pasków, chyba, że w małych ilościach, albo w nowoczesnych, trochę undergroundowych połączeniach.

Gadżety
Pudełka, skrzyneczki, puzderka - tak, tak, tak! Żadnych łapaczy kurzu! No i rzeczy dla dzieci - z racji tego że mam prawie trzyletnią córeczkę - jak najbardziej tak. Wszystkie różowe bajery dla małych księżniczek będą mile widziane (czapki, szaliki, przytulanki itp). Ostatnio mam fizia na punkcie wszystkiego co decoupage'owe oraz scrapbookingowe. I w ogóle kocham zdjęcia, więc ramki, albumy itp też suuuuuper. No i notes scrapowy... Marzy mi się, bo moje zdolności scrapbookingowe ciągle nie pozwalają mi jeszcze na stworzenie takiego. :(

Coś więcej
Jak już pisałam - ostatnio wariuję na punkcie scrapbooku i decoupage. Kocham biotechnologię, którą studiuję, więc wszystko z nią związane też (np wszystko co możliwe z DNA: kolczyki, figurki, obrazy...), no i poza tym rzeczy dziecięce, mądre zabawki, ręcznie robione lub chociaż drewniane. Taką właśnie jestem scrapująco-decoupage'ującą biotechnologiczną mamą. Cała ja. To teraz już wszystko jasne!
Ostatnio edytowany przez masrych Wto Sty 18, 2011 9:06 am, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
masrych
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Cze 03, 2008 4:44 pm
Miejscowość: P-ń

Postprzez TuKara » Pon Sty 05, 2009 9:20 am

Kobieta "zmienna "jest.
Nie potrafie sprecyzowac mojego stylu ,raczej klasyczny /uniwersalny,praktyczny/choc podobno nie zle prezentuje sie "na sportowo".
Musze podobac sie sobie :D ,a wiec nie wszystko co modne jest dla mnie!!!!
Kolory ziemi,ekologiczne /nie na kwiatowo ani kropkowo/...spokojnie,umiarkowanie.
Sklep do ,ktorego najczesciej zagladam to nie byle jaki.... MAX-MARA :D
Uwielbiam,przepadam sa tam najlepsze ciuchy.Lacze przy okazji przyjemne z pozytecznym.....odstresowuje sie ,relaksuje i wychodze z torba fajnych ciuchow,za nie duze pieniadze.Znajome mowia ze ida na grzeby,szpery...a ja do MAX-MARY :D
Bizuteria, na prawde trudno sie okreslic...rzadnych"przeslodzen"i koniec.
Wszystko mi sie "przydaje",potrafie z ulicy przytaszczyc jakies stare pudlo,podniose lezacy w blocie guzik!!!TU ja KARA i jej MAX-MARA :D
Kobieta "zmienna "jest.
Nie potrafie sprecyzowac mojego stylu ,raczej klasyczny /uniwersalny,praktyczny/choc podobno nie zle prezentuje sie "na sportowo".
Musze podobac sie sobie :D ,a wiec nie wszystko co modne jest dla mnie!!!!
Kolory ziemi,ekologiczne /nie na kwiatowo ani kropkowo/...spokojnie,umiarkowanie.
Sklep do ,ktorego najczesciej zagladam to nie byle jaki.... MAX-MARA :D
Uwielbiam,przepadam sa tam najlepsze ciuchy.Lacze przy okazji przyjemne z pozytecznym.....odstresowuje sie ,relaksuje i wychodze z torba fajnych ciuchow,za nie duze pieniadze.Znajome mowia ze ida na grzeby,szpery...a ja do MAX-MARY :D
Bizuteria, na prawde trudno sie okreslic...rzadnych"przeslodzen"i koniec.
Wszystko mi sie "przydaje",potrafie z ulicy przytaszczyc jakies stare pudlo,podniose lezacy w blocie guzik!!!TU ja KARA i jej MAX-MARA :D
ps.
Bardzo podoba mi sie bizuteria "fimo" i "filco"/ bransolety i wisiorki/ .Kolczyki -tylko srebro :D Kolory -wiecie jakie....nawet jesli bedzie jakis dodatkowy nie wymieniony przeze mnie ,nie bede zla :D -najwazniejsze by wspolgral z pozostalymi. ;)
Ostatnio edytowany przez TuKara Sob Sty 10, 2009 8:48 pm, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
TuKara
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Paź 02, 2008 11:13 pm
Miejscowość: Tunezja
Medale: 2
 (1)  (1)

Postprzez lid » Czw Sty 08, 2009 12:47 pm

Pozwalam sobie też wykorzystac ankietę :)

Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr
Zdecydowanie minimalizm i klasyka, co za dużo to nie zdrowo ;) Prostota i stonowanie to jest to, w czym czuję się dobrze :)

Ubrania
Zazwyczaj spodnie, do tego wygodne, raczej płaskie buty. Lubię wszelkiego rodzaju tuniki zakrywające to i owo. Uwielbiam motac się we wszelkiego rodzaju chusty i szale. Ale lubię też szczególnie latem duże dekolty. Nie znoszę złota.

Ulubiony kolory
Przede wszystkim kolory ziemi, wszelkie odcienie brązu, bordo, zgniła zieleń, bakłażan a do tego wszelkie odcienie szarości i podoba mi się taki stary, babciny, przybrudzony róż, choc chyba nie mam niczego w takim kolorze. Nie przepadam za kolorami ostrymi, czystymi typu żółty, pomarańczowy, niebieski czy zielony. Kolor musi byc przygaszony.

Nielubiany kolor
złoty - chronicznie tego nie lubię

Biżuteria srebrna, raczej dłuższa. Większe formy, ale nie przepadam za dużymi okrągłymi koralami.
Lubię kolczyki, mogą byc długie ale nie za duże, nie lubię takich wielkich samych kół. Czasami noszę bransoletki i pierścionki, ale to tylko czasami ;)

Ulubione zwierzę, roślina, film, książka

Zwierzęta - chciałam napisac, że jestem szczęśliwą właścicielką 2 kotów, ale nie jestem pewna kto jest kogo właścicielem ;)

Filmy - lubię dobre kino, nie koniecznie hollywood'zkie produkcje. Takie, nad którymi trzeba się zastanowic i trudno przejśc obojętnie, a do tego oczywiście też chętnie od czasu do czasu komedie i inne lekkie i przyjemne filmy. Z zasady nie ogląda horrorów, bo krzyczę, nawet w kinie

Książki - trudno mi wymienic jakąś jedną, czytam wszystko, od fantasy po sensację. Niewiele książek przeczytałam 2 razy, bo przeciesz cały czas jest tak dużo jeszcze do przeczytania.

Hobby
Przede wszystkim witraż, to mnie bawi i uspokaja. Ale też nie jest mi zupełnie obce filcowanie czy decoupage, bawię się też w razie potrzeby (święta) robieniem kartek czy malowaniem na szkle. Ogólnie próbuje wszystkiego, co mam szansę spróbowac.

A mogą byc klimaty sielsko-miejskie? ;) Jestem zdecydowanym mieszczuchem, ale nie muszę życ w centrum świata.

Raczej nowoczesne, choc bez przesady z tą nowoczesnością ;)

Hmmm - nie mam ulobionego stylu czy epoki. W każdym znajdę coś, co mi się podoba, nawet w złotym baroku. Po części widac to pewnie w moim stylu ubierania się, nie gonię i nigdy nie goniłam za modą. Świetnie czuję się bez super nowości. To ma mi byc dobrze. Czy to egoizm? Może i tak, ale zdrowy :)
Awatar użytkownika
lid
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Wrz 24, 2008 7:57 am
Miejscowość: Szczecin
Medale: 1
 (1)

Re: SWAP - preferencje uczestników

Postprzez makneta » Czw Sty 08, 2009 2:20 pm

Raczej minimalizm i klasyka, chociaż czasami ciągnie mnie do przepychu, ale na oglądaniu pozostaje.

Ubrania
Ponieważ jestem kurą domowa to zdecydowanie ubrania wygodne, raczej spodnie, jeśli spódnica to w stylu sportowym.

Ulubiony kolory
Nie mam, ale raczej stonowane. W wystroju wnętrz lubię zimną zieleń, niebieskości (takie kuchenne) w połączeniu z beżami, jasnymi brązami

Nielubiany kolor
nie lubię żarówiastych

Lubię bransoletki, wisiorki-medaliony, niestety wciąż zapominam o nałożeniu - dzieci mnie odzwyczaiły. Ostatnio polubiłam duże kolczyki. I wolę biżuterię srebrną, nie złotą - to jeśli chodzi o kolor.

koń, kot (wszystko w strefie marzeń). Nie mam ręki do kwiatów, choć ostatnio zainteresowałam się storczykami. Drzewo - jarzębina. Jeśli zaś chodzi o motywy - to zdecydowanie wybieram kwiatowe (róże, tulipany) , nie lubię zwierzęcych - żadnych panterek i takich tam.
Ulubiony film - Pożegnanie z Afryką, książka - Sto lat samotności.

Hobby
Hand Made - różne - często zaczynam prace z różnych dziedzin, bo szybko mi się nudzi - ostatnio najbardziej mnie kręci robienie biżuterii techniką wire wrapping oraz scrapy. Poza tym kuchnia, książki kucharskie, internet.

Lubię spokój, raczej klimat małomiasteczkowy, ale zdecydowanie nie lubię motywów typowo wiejskich np. kurczaki i koguty.

W codziennym życiu wybieram nowoczesność, ale uwielbiam oglądać wnętrza staroświeckie.

Ulubiony styl, epoka, lata.
Lata 20-te, lata 30-te. Bardzo lubię secesyjne motywy. Ale tak naprawdę to styl romantyczny - tak, wiem ckliwa jestem.

Inne Nie mam gdzie stawiać figurek i tym podobnych rzeczy, ale przydałoby mi się coś do uporządkowania scrapowych materiałów, stosów listów, żebym nie musiała wciąż szukać długopisów i ołówków- czyli coś na biurko.
Chętnie bym też przygarnęła coś do torebki - portfelik, etui na klucze (nie noszę okularów i nie lubię niczego na komórkę), kosmetyczkę na kobiece szpargały.
makneta
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Lis 02, 2007 8:23 am

Postprzez Asiaa82 » Czw Sty 08, 2009 5:45 pm

Raczej wolę klasykę chociaż elementy totalnego szaleństwa i blichtru też mnie urzekają.

Ubrania
Lubię swetry i wszystkiego rodzaju szale, chusty, apaszki - duże i kolorowe. Mam też słabość do skarpet :)

Ulubiony kolory
To się bardzo zmienia. Ale dużą sympatią dażę kolory stonowane i ciemne - szarość, brąz, czerń. Ale lubię też poszaleć z zielenią, fioletem a nawet czasem różem i żółtym - musztardowym. Chociaż ten ostatni to bardzo ostrożnie.

Nielubiany kolor
nie lubię jaskrawego żołtego i pomarańczowy też niekoniecznie

Bardzo lubię kolczyki i bransoletki wszelkie. Powoli przekonuję się do korali, takich wyrazistych, większych.

Zwierz - mój kot Fredzia :) Ale lubię też bardzo motyw lisa. Ubostwiam też misie wszelkie - koala, panda, polarny
Bardzo lubię stokrotki i konwalie - ten piękny zapach mrauu
Filmy lubie bardzo różne ale zdecydowanie nastrój porpawia mi ckliwa komedia "Masz wiadomość" i głupkowata "Głupi i głupszy".

Hobby
Obecnie jestem absolutnie zakochana w filcu :kiss:

Ja tak jak lid wybieram klimaty sielsko-miejskie. Jestem zdecydowanym mieszczuchem, lubie duze miasto, gwar, to ze nikt mnie nie zna. Ale lubię też wylegiwać się na łące, bo tam idealnie odpoczywam.

Lubię nowoczesność ale taką udomowioną i ocieploną. Żeby było komfortowo, ale przytulnie.

Ulubiony styl, epoka, lata.
Zdecydowanie lata 80-te. Głównie za muzykę :)

Inne
Mam słabość do torebek, uwielbiam wszystkie. tak samo jak wszelkie rzeczy papiernicze - wystarczy kupić mi cienkopis i już się cieszę :) Lubię też różne gadżety jak zawieszki do komórki, male kosmetyczki itp
Awatar użytkownika
Asiaa82

Dołączenie: Czw Cze 19, 2008 11:20 am

Postprzez Aylin » Czw Sty 08, 2009 5:53 pm

Nie lubię minimalizmu, ale nie lubię też nadmiaru. Ale bliższy mi jest np. styl hipisowski niż mundurki menagierów :)

Ubrania
Wygodne. Spodnie - jeansy, raczej rozszerzane. Spódnice - uwielbiam! Długie, albo do połowy łydki. W różnych stylizacjach - lata 50, hippi, artystyczne, ludowe, gotyckie. Koszulki z ciekawymi ozdobami (moja ulubiona - dziewczynka z zakrwawionym nożem). Tunki - kolorowe, z szerokimi rękawami. Kocham kamizelki z kapturem, ze sztucznego futerka :) Swetry z grubej włóczki, lub a la tuniki z podwyższanym stanem. Buty: glany, trampki, baleriny, sandały na rzepy, miękkie wysokie buty. Wszelakie chusty i duże szmaciane torby.

Ulubiony kolory
Czarny, bordowy, ciemno-zielony, śliwkowy (szczególnie w połączeniu z grantem), brązy, fiolety.

Nielubiany kolor
W ubraniach nie znoszę bieli, żółci i niebieskiego. W przedmiotach nie przeszkadzają praktycznie żadne, prócz fluroescencyjnych i różu lat 80.

Tak. Codziennie noszę kolczyki. Zawsze długie, często kolorowe, o nietypowych kształtach, oraz w stylistyce indyjskiej, bizuterii "artystycznej", hippisowskiej, gotyckiej.

Zwierzę - szczur, pies, kot, krowa, niedziedź (ten ostatni szczególnie w wersji pluszowej :).
Roślina - piwonie i kaktusy.
Film - "Hair", "Szmaty", "Mgły Avalonu", 'Władca Pierścienia", "Nocna straż", "Dzienna straż".
Książki - fantastyka, szczególnie cykl "DragonLance", "Dzika energia", "Zakon Krańca Świata".

Hobby
Szczury :) Mam ich całą wesołą gromadę. I rękodzieło: szydełko, druty, szycie zabawek. Uwielbiam fantastykę, gram w rpg. Lubię anioły, nazbierała mi się spora kolekcja w kuchni.

Jestem zwierzęciem miejskim. Chciałabym mieszkać w lofcie. Narazie mieszkam w starej kamienicy i jest mi z tym dobrze. Nie cierpię blokowisk.

Trudno powiedzieć.

Lata 50 i czasy hippisowskie. Średniowiecze.
Ostatnio edytowany przez Aylin, Wto Lut 24, 2009 11:51 am, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Aylin
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Czw Mar 27, 2008 8:02 pm
 (1)

Postprzez klaudynka » Czw Sty 08, 2009 8:32 pm

przepych i blichtr.

Ubrania
Wygodne. Albo zależnie od koloru włosów... ;) Kocham ciepłe bluzy, polarki i sweterki... Ładne, proste sukienki.
szałem u mnie są ostatnio pluszowe dresy (po domu ;) )
Ulubiony kolor:
polubiłam różowości, ale takie ciepłe dziewczęce, pastelowe.
aktualnie mam fazę turkus! ale i kolor miętowy, rozbielony błękit...
Nielubiany kolor
Złoty w biżuterii!!! zmęczyło mnie połączenie pomarańczowego z zielonym i takie zgniłe zielenie. Jakoś ich nie czuję.

Ogólnie zapominam założyć... ale jak pamiętam to kolczyki - ale tylko lekkie, nie indyjskie, nie koła takie duże. Wisiorków i naszyjników nie potrafię nosić, męczę się z czymś na szyi. Marzy mi się taki "pierścień Arabelli", taki nosiłabym (prawie) zawsze i (prawie) wszędzie...

bardzo podobają mi się ostatnio broszki :)

Ulubione zwierzę, roślina, film, książka:
Zwierzę - to tak różnie. Teraz jestem na etapie sówek ;)
Roślina niezapominajka
Film - jeszcze za mało widziałam :)
Książka - przez filologię polską uwielbiam i jednocześnie nie znoszę każdej książki, którą czuję się zobowiązana przeczytać.

Hobby

sama nie wiem co jest moim hobby... ciągnie mnie do tylu rzeczy. jestem harcerką z dość dużym stażem, lubię próbować robić różne ładne rzeczy, gram na gitarze, uczę się na pianinie. bardzo dużo czytam, czyli zajmuję się wszystkim... i niczym... :mhhh:

wiejsko - sielskie.

chyba mimo wszystko staroświeckie...

Literacko: II wojna światowa
Modowo: romantyzm, ale ostatnio barok, przepych wiktoriański....
Twórczo: impresjonizm

dodatki o mnie:
mam 22 lata., studiuję filologię polską, mam słomiany zapał. Jedyne czego nie mam ochoty spróbować zrobić to uprawianie sportu. :oops: Jestem średniego wzrostu (163 cm), ostatnio bardziej krągła niż chuda. I typowy ze mnie chomik... Uwielbiam zbierać wszystko, dlatego, żeby się ograniczyć staram się nie nabywać breloczków, cudów do postawienia, etui - których i tak nie potrafię używać... :)
urządzamy cały czas z Lupusem nasze gniazdko, aktualnie mam fazę na kolory, które wymieniłam wyżej także w domu. ;)
mam nadzieję, że wszystko ujęte jak trzeba:)
Ostatnio edytowany przez klaudynka Sob Sty 14, 2012 11:05 pm, edytowano w sumie 6 razy
Awatar użytkownika
klaudynka
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Czw Gru 04, 2008 7:40 pm
Miejscowość: Ostróda / Olsztyn

Postprzez Poranna » Czw Sty 08, 2009 11:27 pm

Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr?
Klasyka i dopasowanie/zgranie kolorystyczne.

Ubrania
Wolę "na sportowo", ale praca wymusza chwilową elegancję.

Ulubiony kolor(y)?
Brązy, beże, oliwka, zielenie, brąz-ceglasty, brąz-pudrowy róż, brąz-oliwka, bordo, wrzos.

Nielubiany kolor?
Żadne krzykliwe/rażące odcienie.

Lubię komplety: naszyjnik lub przynajmniej zawieszka i do tego kolczyki; bransoletki noszę rzadziej; najczęściej mam biżu mosięzne lub złote, ale także srebrne, posrebrzane lub miedziane.

Ulubione zwierzę, roślina, film, książka?
Lubię obserwować rybki, ptaki i wiewiórki. Uwielbiam kwiaty, frezje w szczególności oraz doniczkowe bardziej niż cięte. Przepadam za czytaniem kryminałów.

Hobby?
Szydełko, druty, frywolitki i druciana biżuteria.

Ani zapadła wieś, ani nowoczesne chromowane olbrzymie miasta. Klimaty miejsko-sielskie :)

Staroświeckie!

XVI-XVIIw. szczególnie polskie stroje szlacheckie i umeblowanie.

Inne
Odkąd zajmuję się robótkowaniem polubiłam tzw. pierdółki, drobne dodatki dla ozdoby, rzeczy przydatne (notesiki, kosmetyczki, portmonetki, ramki, futeraliki, szkatułki itp.). Uwielbiam kupowac i nosić torebki praktyczne, pojemne, nieprzemakalne.
Awatar użytkownika
Poranna
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Nie Paź 15, 2006 9:17 am
Miejscowość: Lębork

Postprzez krufka » Pią Sty 09, 2009 6:23 pm

to i ja się dorzucam
1. Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr?
1. Klasyka i minimalizm
2. Ulubiony kolor(y)?
2. kolor niebieski, niebieski, brąz, czarny, szary, czerwony, żółty ;)
3. Nielubiany kolor?
3. różowy
4. Czy nosisz biżuterię i jaką?
4. noszę każdy rodzaj, tylko nie złote :) lubie duże kolczyki i klipy, wisiory każdego typu, branzolety także. ostatnio szukam atrakcyjnej dużej broszki do spięcia swetra.
5. Ulubione zwierzę, roślina, film, książka?
5. zwierzak kot ;), roslina kaktus, filmów nie mam konkretnych, książki wszystkie Chmielewskiej
6. Hobby?
6. zbieram bilety komunikacyjne, wszelkie rękodzieło, fotografia
7. Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne?
7. klimaty wiejsko - sielskie
8. Nowoczesne czy staroświeckie?
8. staroświeckie zdecydowanie
9. Ulubiony styl, epoka, lata...
9. ulubiona epoka każda historyczna :) starożytność, średniowiecze, okres rewolucji francuskiej, dwudziestolecie międzywojenne ;)
10. Inne... :->
10. brak innych :)
krufka
Początkująca Craftlady ;)
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Pon Wrz 17, 2007 4:35 pm
Miejscowość: toruń/dublin

Postprzez Bergamotka » Pią Sty 09, 2009 7:28 pm

ja tak na razie krótko, co mi na szybko przychodzi do głowy:

lubię:
-intensywne, nasycone kolory
-naturalne surowce jak wełna, bawełna, len, drewno, szkło (wszak powstaje z piasku :))
-rzeczy, które czemuś służą, a nie są tylko przestawiane z miejsca na miejsce i się kurzą (hehe to się mega zmieniło - kiedyś miałam wielką kolekcję żyraf)
Awatar użytkownika
Bergamotka
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Pon Cze 25, 2007 8:45 pm
Miejscowość: Poznań
 (1)

Postprzez kiga » Nie Sty 11, 2009 10:08 am

ciuchy
- obecnie spodnie i jeszcze raz spodnie - niebieski dżins w każdej formie i postaci ...
- spódniczki ... ogrodniczki ... ale tylko króciutkie - i też niebieski dżins ...
- mam ochotę wrócić do czerni, szarości i bieli ... uwielbiam styl a la szara myszka ...
- klasyka + coś co całkowicie do tego nie pasuje, czyli np: wieczorowa sukienka + glany 8-)

- wszelkiego rodzaju dodatki:
skarpetki - takie "szalone" ... + glany :mrgeen:
kolorowe rajstopy ... jednolite lub wzorzyste ...
torebki, torby, torebeczki ... robione głównie na szydełku ...
wielkie tylko w kolorach ziemi ... (ekologiczne)
szale, szaliki, chusty, apaszki, poncza, rękawiczki, mitenki ...........
wszelakie - im więcej tym lepiej :oops:

biżuteria to zdecydowanie kolczyki z różnych materiałów
ale bardzo malutkie i niepozorne albo ogromniaste
(w średnich podobno mi nie do twarzy) ...
- klasyczne i eleganckie ale nie banalne ...
- krzykliwe ... zakręcone ... zabawne ... nietypowe ... oryginalne ...
i w żadnym wypadku nie złote !!! uwielbiam i preferuję srebro :)

latem noszę bransoletki: duże, widoczne, albo małe, ale w ogromnych ilościach ...
mam słabość do tych noszonych na styl egipski ...

wisiorków nie znoszę i nie noszę!

kolory jak w ubiorze styl a la szara myszka ... czernie, szarości, biel ...
inne zestawienia:
- czarny + jakiś kontrastowy kolor, gładki lub wzorzysty ...
- bordowy i jego pochodne ... róże ... fiolety ... + szary ...
- od zawsze niebieski ... wszystkie odcienie ...
- ostatnio upodobałam sobie żółty i jego odcienie ale tylko jako dodatek ...
- czekoladowy brąz ...

wzory wszelakie ale bez pstrokacizny ... całość spójna kolorystycznie ...
mam na tym punkcie bzika ...

gadżety uwielbiam wszystko co pochłania kurz :mrgeen: :mrgeen: :mrgeen:
choć bardziej coś, co można powiesić na ścianie i niekoniecznie musi to być obraz ...
- papierowe cuda - wszelakie ...
- maskotki w każdej postaci te szyte i te robione na szydełku, drutach ... innej technice:
od tych tyci tyciusieńkich po ogromne, wielkie zajmujące całe łóżko
(tak wygląda miedzy innymi moje w rodzinnym domu :D )
- mam bzika na punkcie ogonków wszelakich... z przewagą szczurków, niegdyś kotów ...
- poza tym uwielbiam wszystko co zielone a więc żaby ...
- z latających... ważki ... motyle ... i muchy ...
- od zawsze uwielbiałam kwiaty doniczkowe - kaktusy ...

mam tyle pasji, że czasem mam ochotę usiąść i się popłakać bo w obecnej sytuacji ograniczam się tylko do tak koszmarnego minimum,
że zastanawiam się, kiedy zwariuję ... do tej pory moje życie było ciągłym poszukiwaniem ...

- jeśli papier to ołówek, piórko, kredki świecowe, pastele, gazety, gips (kolaż) ...
zawsze fascynował mnie i wciąż fascynuje kobiecy akt ... ostatnio grzechy główne ...
- jeśli farby to zdecydowanie jedna technika: olej, akryl, tempera, gwasz ... malarstwo na szkle ...
choć swego czasu przeżywałam bunt eksperymentując i nakładając na siebie rożne techniki
(na marginesie uwielbiałam kiedyś Leonard'a da Vinci i Picassa
obecnie to się nieco zmieniło choć nadal mam do nich sentyment -
nie mniej jednak w rysunku cenię sobie realizm, w malarstwie abstrakcje, deformację, rozszczepienie barw ...)
- jeśli gips to tusz, farba drukarska, dłutka ...
- jeśli ceramika to glina ... głównie użytkowa ale i unikatowa (PLSP zakopane, ASP Wrocław)
jestem zakochana w mozaice ceramicznej !!!
- jesli szkło to też mozaika ale z małych, tyciuteńkich szkiełek,
które mogę przyklejać i układać godzinami (ASP Wrocław)
- jeśli drewno to tylko płaskorzeźba ... wieloplanowa -
od płaskich prawie niewidocznych elementów po wychodzące z płaszczyzny ...
- jeśli ... wyliczanka długa ...

tyle o mnie :)
Ostatnio edytowany przez kiga, Nie Lis 29, 2009 6:58 am, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
kiga
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Nie Wrz 30, 2007 7:09 am
Miejscowość: Waw-ka:)
 (1)

Postprzez oliku » Śro Lut 18, 2009 12:34 pm

coś o mnie:

jestem mężatką, mam trójkę dorosłych dzieci - córki Nela i Renata oraz syn Roman - i jednego małża, mieszkamy w bloku

jestem mała, mam parę kilogramów do zrzucenia, noszę wygodne ciuchy w zimnych kolorach - niebieski, czerń, biel, bordo, czerwień, lila, ostatnio brąz i ciemna zieleń, nie znoszę słodkiego różu
w mieszkaniu mam dużo pomarańczy, żółci i brązów

lubię proste, czyste formy, nie za dużo kurzołapów naprz.serwetek, figurek.., kocham kwiaty, koty, psy i wszelkiego rodzaju ptaszki

mam parę małych ciekawych kolczyków, czasem wezmę bransoletkę, podoba mi się biżuteria z ceramiki, ale nie mam

próbuję różnych rzeczy - decoupage, pedig, malowanie na jedwabiu, druty, szydełko, ceramika, frywolitki / nie wiem, czy się w końcu nauczę/, szycie i patchwork, wciąż się uczę czegoś nowego...

chyba wystarczy?
oliku
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Sie 30, 2008 7:13 pm
Miejscowość: Czeski Cieszyn
Medale: 6
 (3)  (1)  (2)

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zabawy w wymianę - SWAP

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości