SWAP - preferencje uczestników

join us :)

Moderatorzy: sasilla, Gagu, zebrzyca, Doti80

Re: SWAP - preferencje uczestników

Postprzez tuome » Wto Cze 15, 2010 9:41 am

Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr
ciężko powiedzieć :) raczej w stronę tego pierwszego

Ubrania
po pierwsze wygodnie :D preferowany styl hippie i gotycko (ale z rozsądkiem) lubię dłuugie spódnice, tuniki, duże torby

Ulubiony kolory
Zieleń, srebro i czerń... generalnie lubuje się w kolorach naturalnych i niezbyt jaskrawych

Nielubiany kolor
jaskrawe; nie przepadam za czerwienią, a już połączenie czarnego z czerwonym doprowadza mnie do szału:P z różem i złotym też nie ma szału, ale stonowany przybrudzony róż uważam za przyzwoity dodatek w niewielkich ilościach :)

Czy nosisz biżuterię i jaką?
głownie kolczyki, chociaż ze względu na małe dziecko trochę się od nich musiałam odzwyczaić. i naszyjniki. bransoletki noszę rzadko, a z pierścionków to tylko obrączka :)
lubię jak kolczyki są dłuższe :) i dyndające :D

Ulubione zwierzę, roślina, film, książka
zwierz - koty, sowy, ćmy i krówki :D
roślina - kocham drzewa :) przede wszystkim sosny, lipy i brzozy... z mniejszych roślinek to mech i paprocie; kwiaty w sumie wszystkie oprócz lilii
film - mało oglądam filmów - raczej te fantasy (Władca Pierścieni, Stardust takie tam...)... anime lubię :) i seriale zakręcone (Fringe, Carnival) oraz SF (Stargate :D)
książka - jestem molem książkowym - czytam wszystko, co mi wpadnie w ręce, choć najbardziej lubuję się w fantasy - mistrzowie - Pratchett, Le Guin, Grzędowicz, Łukianienko...

Hobby
hand made tzw., czytanie, wiedźmowanie :D, World of Warcraft

Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne?
sielskie, choć typowo wiejskie niekoniecznie

Nowoczesne czy staroświeckie?
pól na pół :)

Ulubiony styl, epoka, lata.
Celtowie i Wikingowie, gotyk, secesja, hippie :)

Inne
Jestem wredną wiedźmą :D i uwielbiam wszelkiego rodzaju kurzołapki, dupełeczka i pierdółki :) i uwielbiam się grzebać w mitologiach z różnych stron świata
Ostatnio edytowany przez tuome, Wto Sty 18, 2011 12:15 am, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
tuome
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Sie 06, 2009 4:39 pm

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez zebrzyca » Wto Cze 15, 2010 8:18 pm

Kolory ulubione - niebieski wszelkie odcienie, zieleń, brązy, beże, szarości. Nie lubię koloru granatowego, czerwieni w odcieniu niedojrzałego pomidora.
Biżuteria - wisiorki, naszyjniki, broszki ze szkła, naturalnych kamieni, srebra, drewna. Nie noszę kolczyków.
Odzież prosta, w kolorach podanych jak wyżej. Lubię wszelkiego rodzaju torby, torebeczki, kosmetyczki i tym podobne.
Ciągle gdzieś gubię zakładki do książek. Lubię różne durnostojki typu ceramika, małe pudełeczka, serwetki itp. Lubię niespodzianki.
Pozdrawiam. Teresa
Image
Awatar użytkownika
zebrzyca
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 7:40 pm
Miejscowość: Lublin
Medale: 4
 (2)  (2)

Postprzez Rae » Wto Cze 15, 2010 10:58 pm

Przy okazji ostatniej wymiany nie uzupełniłam, więc teraz nadrabiam:

Ciuchy
W tej chwili przede wszystkim wygodnie i, niestety 'łatwopiorąco', bo dziecię 7,5 miesięczne nie ma poszanowania dla ubrań mamusi ;) Ale mam nadzieję, że w końcu mu przejdzie i będę mogła wrócić do mniej praktycznych ubrań ;)
(edit: no, trochę lepiej jest, jeszcze parę lat i będzie można się ubierać jak człowiek ;) ) Uwielbiam długie, szerokie spódnice i sukienki, długie rozszerzane rękawy, dekolty, _nie znoszę_ golfów!

Biżuteria
Kolczyki - raczej niezbyt duże i ciężkie, naszyjniki - uwielbiam, zarówno długie, jak i krótkie, nawet obróżki (chociaż tych akurat nosić nie powinnam :/), wisiory, bransoletki różniste, pierścionki, zwłaszcza duże i skomplikowane ;)
Nie mam przekonania do broszek i w zasadzie ich nie posiadam.
Nie noszę żółtego złota, nawet obrączkę mam z białego.

Dodatki
Torby i torebki bardzo lubię - na codzień najchętniej duże z masą kieszonek :) Kocham szale i chusty, uwielbiam się motać :) Rękawiczki, jak tylko temperatura spada poniżej 10 stopni Celcjusza, to dla mnie podstawa - zawsze mam jakąś parę w torebce czy kieszeni płaszcza, a czasem nawet parę par ;) Lubię koronki :)

Kolory
Wszelkie zielenie i niebieskości, z wyjątkiem pastelowych. Brąz, ale taki czekoladowy i mleczny i gorzki, byle mocny, zdecydowanie brązowy. Czerń, biel, ecru. I różne kombinacje tych kolorów.
Nie trawię różu. Na sobie i w moim otoczeniu w żadnej postaci z wyjątkiem jadalnej ;) Nie przepadam za fioletem, pomarańczowym, żółtym. Czerwień tak, ale w kuchni ;) I tu też taka zdecydowana, warzywno-owocowa ;)

Desenie
Kocham kropeczki! Drobniutkie, jasne na ciemnym i ciemne na jasnym i obojętnie ;) Natomiast za dużymi kropami nie przepadam. Krateczki też lubię i tez drobne ;) I paski. Motywy kwiatowe, raczej nie, chociaż czasem się zdarza, że jakiś mi sie spodoba wyjątkowo :)
Abstrakcyjnych wzorów raczej nie lubię, ale też bywają wyjątki :)

Nie przepadam za różnego rodzaju kurzołapami (wolę zdecydowanie przemioty, które będąc ozdobą są jednocześnie praktyczne), a mieszkanie mamy malutkie i nie bardzo jest gdzie takie rzeczy trzymać.

Nie trawię absolutnie aniołków, jeden wyjątek to obrazy (tudzież inne freski ;) ) paru malarzy ;) (ale posiadanie ich i tak mi nie grozi), drugi, to 'anioły' Kossakowskiej i Ćwieka ;) Za to lubię koty małe i duże (zwłaszcza czarne i rude :) ), ptaki (z wyjątkiem gołębi) i motyle. I koniki na biegunach (no, bez też ;) )

Wnętrza
W moich ulubionych kolorach (mąż nie protestuje ;) ) czyli przedpokój na zielono z bielą i jasnym drewnem, pokój czekoladowo-kremowo, z zielenią i turkusem, drugi pokój niebieski z zielenią i bielą, łazienka tak jak pokój czekoladowo-kremowa ;), a kuchnia w planach ma być limonkowo-czerwona.
Ostatnio edytowany przez Rae Wto Sty 18, 2011 4:28 pm, edytowano w sumie 3 razy
Image
Rae
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Nie Wrz 28, 2008 3:58 pm
Medale: 1
 (1)

Postprzez moniqurd » Śro Cze 16, 2010 11:33 am

ulubione kolory

czarny ,zielenie, niebieskości ,fiolety, szarości , ciemne brązy, biały

nielubiane kolory

pomarańcze, żółcie, czerwony i wszelkie żarówiaste

ubrania

preferuję styl sportowy, na ogól noszę spodnie, uwielbiam tuniki, a jeśli spódnice i sukienki to koniecznie długie i lejbowate...ubranie ma być wygodne i niekrępujące ruchów

biżuteria

głównie kolczyki ,długie dyndające....czasami bransoletki i delikatne wisiorki ( większych form unikam ze względu na hojność natury :) )

dodatki

lubię nosić duże, pojemne torby na ramie ...nie lubię torebek do ręki ( ręce muszę mieć wolne )

lubię

różne praktyczne gadżety,poduchy, pudełka itd z uwagi na małą ilość miejsca unikam kurzołapów ( chociaż przyznam,że lubię ), no i niespodziewajki :)

to tyle.....jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy , to dopiszę ....
moniqurd
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Paź 29, 2009 8:38 pm

Postprzez Poohata » Czw Cze 17, 2010 7:33 am

Pozwalam sobie ściągnąć od Moni

ulubione kolory niekoniecznie w tej kolejności :)

zielenie, niebieskości, brązy, fiolety, czerwony, a właściwie czerrrrrwony, a nie taki rozmemłany ;) czarny,

nielubiane kolory

oczodajne żarówiaste tudzież ;)

ubrania

wygodne przede wszystkim :) styl sportowy lub mniej więcej klasyczny, bez ekstrawagancji; latem zwiewne sukienki/spódnice, motywy kwiatowe mile widziane ;)

biżuteria

najczęściej noszę kolczyki, dyndające, ale nie ogromne, bo za wysoka nie jestem :) wkrętki też, ale rzadziej; lubię wisiorki, wisiory i naszyjniki, czasem noszę broszki i bransoletki; lubię pierścionki - i te duże i delikatne :)

dodatki

torebki lub torbiska - mogą mieć dużo kieszonek, ale nie muszą - najważniejsza jest pojemność :D na ramię, nie do ręki; małe torebki czasem też się przydają :)

lubię

storczyki, konwalie, róże, inne zielska też; motywy kwiatowe i liściaste; misie, smoki, nietopyrze, koty i inne stwory; pluszaki; pudełeczka i takie tam; herbaty różne; wiosnę, lato, złotą jesień i śnieżną zimę; szarlotkę; craftować ;) , czytać (głównie fantasy), RPGować, grać na komputerze, grać w planszówki, żeglować, piec i gotować...

jak mi się coś przypomni, to uzupełnię :)
Awatar użytkownika
Poohata
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lut 12, 2009 10:26 am

Postprzez LichoNieSpi » Pon Lip 12, 2010 8:05 pm

Ostatnio maniacko mnie pociągają biele...zwłaszcza w połączeniu z motywem róż, kryształów i takie tam...
Lubię wszystkie soczyste, czyste barwy, żadnych zgnizlizn, oliwek, sraczek, kolorów ziemi. Brązy i beże tylko w połączeniu z turkusem, zielenią lub pomarańczem! Uwielbiam ceruleum, czarny, ecru i indygo a ostatnio też lazur, cyklamen, szmaragd.

Najogólniej jednak same, wyraziste, soczyste kolory. Połączone niekiedy jakimś pastelowym, jasnym.

Bo z wyglądu to jestem kobieta zima- tylko kłaki na odcienie czerwone ostatnio farbuję :)

Połączenia kolorystyczne- miedź-błękit, ecru-granat, czerwień-szary-biały, fiolet-błękit-róż, brąz-turkus, róż-pomarańcz, czarny-amarant-biały, fiolet-zieleń, biel-pastelowe odcienie różu, błękitu i fioletu

Biżuteria musi mieć w sobie coś, najlepiej taka wynaturzona, wyrafinowana, dziwaczna i takie tam
Formy abstrakcyjne, przywodzące na myśl morskie głębiny, egzotyczne miejsca, industrial lub kosmos.
Styl gotyk i secesja-najbardziej
Ulubione motywy: oczy, koty, gałęzie, motyle, rury, ruiny, morskie stworzenia, koronki
Ostatnio edytowany przez LichoNieSpi Wto Sty 18, 2011 5:32 pm, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
LichoNieSpi
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Czw Kwi 22, 2010 9:40 am
Miejscowość: elbląg/stargard szczeciński

Postprzez aleksandra987x » Pią Lip 16, 2010 10:31 am

Może kiedyś komuś się przyda:

Wygląd:
wysoka, szczupła, szare oczy, okularnica, włosy ni to rude, ni miedziane, takie...ładne :D,

Biżuteria:
wszelaka: kolczyki- niezbyt ciężkie,długie, krótkie, raczej dyndające. Nie noszę złotej biżuterii. wisiory, korale, długie, raczej cosie do powieszenia na łańcuszku, korale też noszę, ale raczej ni ogromniaste, tylko takie mniej "napakowane". Bransoletki- lubię i używam. Pierścionki- nie noszę, przeszkadzają mi. Ooo, i lubię orientalną biżu, oj tak! nie mam alergii, wiec bigle nie muszą być srebrne

Ubiór:
hmmm...róznie, czasem dziewczęco, czasem mlodziezowo, czasem troche bardziej elegancko, musi mi się podobać i muszę dobrze się czuć we własnym ubraniu. raczej normalnie, spódnice, sukienki (niekoniecznie króciutkie, gdyż moje nogi nie są najprostsze :D ),tuniki, legginsy, spodnie też-głównie jeansy, torby duże, raczej nie do ręki tylko na ramię, chusty i szale różnorakie UWIELBIAM :)

Kolory:
pomijając róż w stylu barbie, beż i czerwień nie jestem wybredna. fuksja,biel,turkus, zieleń, czerń,brąz, fiolet, popiel, grafit... raczej nie pastele i nie rażówa, takie pośrodku,

Zainteresowania:
taniec-od klasyki przez jazz, współczesny do towarzyskiego
literatura-nie znoszę fantastyki, sf i jej podobnych. Lubie lekkie książki nie związane ze szkolnymi lekturami. powieści, kryminały
fotografia

Hobby:
rysunek, taniec, fotografia, tworzę biżu, czasem coś tam "poscrapuję"

Inne:
obecnie w licealistka, lubię różnego rodzaju notesy,szkatułki, pudełka, kurzozbieraki itp. szalenie podoba mi sie decu
Ostatnio edytowany przez aleksandra987x Czw Gru 15, 2011 4:48 pm, edytowano w sumie 2 razy
aleksandra987x
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Sob Sie 29, 2009 6:26 pm

Postprzez Joisant » Śro Gru 08, 2010 1:22 pm

To i ja się tu wyspowiadam, w nadziei na rychłe nadejście kolejnej wymianki.

Generalnie klasyka i prostota ale nie trzymam się tego sztywno.

Wygląd
Wzrostu i budowy przeciętnej ze skłonnością do szczupłej sylwetki. Włosy do ramion rude - intensywnie, nieco piegowata, oczy ciemnobrązowe.

Ciuszki
Kocham torby, długie spódnice w stylu hippie ale też kreacje w stylu lat 60. Uwielbiam przebieranki. Często kupuję w ciuchlandach. Materiały preferuję naturalne.

Ulubione kolory
Kolor znany jako"petrol" i jego pokrewne, czerń, fiolet i pokrewne, srebro i stare złoto (tylko w biżuterii), Generalnie natomiast kocham kolory naturalne - występujące w przyrodzie.

Nielubiane kolory
Absolutnie nie znoszę kolorów neonowych, jasnego tombakowego złota i rozmytych pasteli - wszystkie są stanowczo fuj.

kolczyki, broszki i wszystko co można powiesić na szyi. Nie noszę plastikowych ozdób - nie podobają mi się ani trochę.

zwierz - koty, kotki, kociątka; wiewiórki; króliki; wrony i gawrony
roślina - stokrotki, zioła wszelkiej maści, LAWENDA, maki.
film - Chicago, Stowarzyszenie umarłych poetów, Amelia.
książka - Panna Nikt, Mistrz i Małgorzata, Harry Potter, Weronika postanawia umrzeć i wiele, wiele, wiele innych bo uwielbiam czytać.

Hobby
rękodzieło, moda, czytanie, ziołolecznictwo, marketing, Warszawa, fotografia

Inne
Nie przepadam za kurzołapami, wolę przedmioty funkcjonalne a przy okazji piękne. Mam bzika na punkcie przechowywania i sortowania, gazetkę Ikei potrafię przeglądać godzinami.
Awatar użytkownika
Joisant

Dołączenie: Śro Lut 18, 2009 8:28 pm
Miejscowość: Warszawa

Postprzez kyorcia » Śro Sty 12, 2011 11:01 pm

ulubione kolory
Zależy jak, z ubrań i biżuterii to brudne róże, brudne niebieskości, brudne czerwienie, ogólnie nie oczywiste kolory, i szary, czarny brąz. Co do dodatków i innych gadżecików to lubię każde kolory poza niebieskim, i turkusowym.
Nielubiane kolory
Wszelkie niebieskości poza tymi brudnymi, turkusy w każdej postaci, jaskrawy róż, i żółty.
Biżuteria
Tylko różne wisiorki, broszki, nie lubię mieć nic blisko szyi, pierścionków nie chcę bo mam malutkie paluszki.
Ogólne preferencje
Błagam nic filcowego poza torebkopodobymi rzeczami i cosiami do powieszenia(postawienia, położenia), nie podobają mi się szczególnie szaliki i czapki z filcu. Naszyjników z filcu też nie. Ubrań dostawać nie lubię, jestem rozmiarem xxs, i wszystko jest za duże. Lubię cokolwiek co można postawić, powiesić itd.. Mieszkam z mamą więc z umiarem. kocham koty, chomiki i krwoy, szczególnie w takich "słitaśno-cutaśnych" klimatach. Nie lubię koni. To wszystko
kyorcia

Dołączenie: Pią Lip 16, 2010 4:59 pm

Postprzez lupus » Czw Sty 13, 2011 2:23 pm

ulubione kolory

czarny, niebieski ,fioletowy, szarości , ciemne brązy,

nielubiane kolory

pomarańcze, żółcie, czerwony i wszelkie żarówiaste

lubię

raczej praktyczne rzeczy, coś co się przyda, a nie będzie zalegać.

nie lubię

pierdół, z którymi nie wiadomo co zrobić bo się nie przydadzą, a żal wyrzucić.

Ulubione zwierze, książka
koty, psy i gryzonie
historyczne, przygodowe

Hobby
rękodzieło, samochody
Awatar użytkownika
lupus
Craftmen ;)
Craftmen ;)

Dołączenie: Sob Sty 03, 2009 12:39 pm
Miejscowość: Elbląg/Olsztyn

Postprzez kalacytrynka » Nie Sty 16, 2011 12:09 pm

Ubrania
Lubię styl romantyczny - dziewczęce, koronkowe szmatki ;)

Kolory
Lubiane:
Czarny, błękitny, pudrowy róż, granatowy, czerwony, fioletowy, turkusowy...
W sumie lubię prawie wszystkie :)
Acz bardziej lubuję się w jasnych kolorkach :)

Nielubiane:
żółty, pomarańczowy, złoty, wszelkie żarówiaste

Głównie kolczyki. Na codzień wkrętki, czasem długie, dyndające - ale nadal drobne, subtelne.

Ulubione zwierzę, roślina, film, książka, jedzenie
zwierzęta - sowy, motyle, pandy, koale, wiewiórki
roślina - róże, storczyki, magnolie, tulipany
film - lubię horrory ;)
książka - jestem molem książkowym :) pożeram w jeden wieczór takie 400-stronicowe
jedzenie - kocham babeczki! no i wszelkie słodkości :)

Hobby
Filcowanie, decoupagowanie, card making, pakowanie prezentów, czytanie, nauka języków obcych...
Uwielbiam zwiedzać. Byłam już w Hiszpanii, mam zamiar jechać do Włoch, Grecji, do Afryki... Chciałabym zwiedzić cały świat.

Sielskie, choć typowo wiejskie niekoniecznie.

Pól na pół :)

Renesans i romantyzm.

Inne
Uwielbiam: notesiki, kosmetyczki, małe piórniczki (kolorowe i śmiechowe ;) ), jeśli torby, to duże, mieszczące A4 lub takie mniejsze, śmieszne breloczki...

Przydałby mi się jakiś taki mały piórniczek w ładnych kolorkach, z zabawną aplikacją... Taki mały, na 5 długopisów :)

Wnętrza
Jasnofioletowe ściany, meble jasne, srebro, turkus, trochę zieleni czasem, krem, czerń.
Przydałyby mi się jakieś fajowe podkładki pod kubki :)
Albo pudełka na kordonki, tasiemki, guziki itp...
Ostatnio edytowany przez kalacytrynka Pią Paź 14, 2011 12:36 pm, edytowano w sumie 7 razy
kalacytrynka

Dołączenie: Sob Lis 27, 2010 8:43 pm
Miejscowość: Piernikowe miasto

Postprzez kasia-tasia » Pon Sty 17, 2011 2:20 pm

Ubrania
hmmmm lubię mieć opatuloną szyję, więc gustuje w golfach, szalach, apaszkach

kolory
lubię
niebieski we wszelkich odcieniach od granatu po błękit, brązowy
Ale w mojej szafie można znaleźć także: fiolety, pomarańcze, czerwienie, szarości, zieleń (ale taka typu oliwka) biel no i oczywiście czerń
Nie lubię
żółtego, różowego

biżuteria
kolczyki- nie noszę z braku warunków dziurkowych w uszach 
bransoletki- lubię i używam
Na szyję – różnie, albo długie korale, albo coś blisko szyi
Pierścionki – odkąd jestem zaobrączkowana to tylko zaręczynowy na specjalne okazje, inne mi przeszkadzają

Ulubione:
zwierzęta – koty i motyle
kwiaty - róże, niezapominajki, dalie

Hobby
rękoczynnictwo w każdej maści, ale to chyba nic odkrywczego ;) poznaję też tajniki fotografii

Wnętrza
ciepłe brązy
Kuchnia w przebudowie – nie wiem jeszcze w jakich będzie kolorach

a ja jestem blondynką w okularch, raczej szczupłą i średniego wzrostu
Awatar użytkownika
kasia-tasia

Dołączenie: Śro Lut 18, 2009 4:19 pm
Miejscowość: Kraków
Medale: 1
 (1)

Postprzez agafia1987 » Wto Sty 18, 2011 12:08 am

Ubrania

Ciężko określić styl. Od poniedziałku do piątku wskakuję w jeansy, t-shirt, fartuch i czas spędzam głównie w laboratorium, więc musi być wygodnie, praktycznie i tak, żeby ubrań nie zniszczyć. Ale jak mam wolne to sweterek jest obowiązkowym elementem stroju; lubię spódniczki, kocham sukienki (latem bardziej niż zimą). Kolory: dużo brązu i niebieskiego, trochę zielonego, czerwonego.

Ulubiony kolory

1. Niebieski 1.turkusowy. 2. Zielony Połączenia: Kocham niebieski (turkusowy) z brązem, czarny połączony z białym. Chociaż średnio przepadam za różowym to razem z czernią potrafi zachwycić.
Hmmm… Wychodzi na to, że lubię kontrast, barwy zimne i ciepłe, pstrokate i smutne, no może bez żarówiastych. Pastelowe barwy też lubię, róż niekoniecznie na mnie, ale jest ok. Ach, czego ja nie lubię.

Nielubiany kolor

Nie lubię złotego. Średnio lubię żółty, ale jako element może być. Wściekle żarówiaste odpadają

Kolczyki – tak, ale na co dzień małe, wkręcane ze względu na praktyczność. Lubię też wiszące kulki, nie takie całkiem przy uchu, nie dyndające 15 cm w dół, ale takie średnie.
Bransoletki – czasem noszę.
Korale – również rzadko noszone, ale bardzo mi się podobają, długie i krótkie. AnetaA robi przepiękne.
Pierścionki – mam chude palce i wszystko mi zlatuje, nawet moja 11, która jakiś czas temu pasowała.
Broszki – mam aż dwie, noszę je do jednej sukienki i torebki, bo są z organzy i do innych rzeczy nie pasują.

zwierzęta – pies (bo mam psa), koliber (wpływ bajki Pocahontas, mały i wdzięczny), wiewiórka, świstak – ale motyw zwierząt jest mi daleki
roślina – frezja, frezja, frezja, tulipany, szczególnie jasne, szafirki
film – hmmm… Tutaj można pisać i pisać, dlatego pójdę ścieżką gatunkową: horrory – nie, bo krzyczę (ale boję się tych, w których nic nie pokazują), thrillery – nawet lubię, bo wiem, że raczej nikt nagle nie wyskoczy z piłą, komedie – oglądam, komedie romantyczne – oglądam dość często, choć ostatnio wcale, są na samotne wieczory, przed zaśnięciem, akcja, sensacja i napięcie – bardzo lubię, o ile film nie polega na ciągłej strzelaninie, potrzebuję fabuły.
A tytułami: Uprowadzona, Człowiek w ogniu, Sherlock Holmes, Apartament, Potter Harry, Zaklęci w czasie, Pamiętnik, PS Kocham Cię, Skarb Narodów, Marley i ja + milion innych. Kocham Przyjaciół (mogę oglądać w kółko), House MD też mnie opętał,
książka – tytuły, które mnie zachwyciły przez ostatnich lat kilka:
1. Zafon – Cień wiatru, Marina, Gra Anioła
2. Falcones Ildefonso- Katedra w Barcelonie
3. Mario Vargas Llosa Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki
4. Wiśniewski Janusz – Bikini
5. Hosseini Khaled - Chłopiec z latawcem (właśnie czytam)
6. Potter
7. Zmierzch
8. Matulka czarownica – (smak dzieciństwa)
9. Karolcia i błękitny koralik – jw.

Hobby

Decoupage, biżuteria (ostatnio mniej), scrapbooking (jestem początkująca, ale się wkręcam)
Ogólnie craftowanie. A poza tym uwielbiam czytać, niestety w tej chwili tylko podczas podróży do szkoły/ pracy. Jeszcze oczywiście chemia (a dokładniej kosmetyki od strony produkcji) i fotografia. Znaczki też zbieram (albo zbierałam, bo klasery się kurzą).

Lekko sielskie, ale niekoniecznie wiejskie ;) Miejskie też pasuje, lubię nowoczesność i minimalizm, ale tak samo docenię rzeczy pełne uroku, klimatyczne, przesycone słodkością. Jestem skrajna :)

Chyba odpowiedziałam wyżej.

Bardzo podoba mi się styl vintage, lata 50, 60, renesans i romantyzm, ale też pozytywizm. Czasami żałuję, że nie żyję w czasach, kiedy kobiety musiały się wciskać w gorsety i wielkie suknie i ich zajęciem było wyglądanie i chodzenie na bale ;-) Chociaż pewnie po tygodniu bym się zanudziła.

Motywy

groszki lubię i krateczkę drobną, szczególnie biała z niebieskim / czerwonym/ jasnym zielonym / czarnym. Takie raczej tradycyjne połączenia ;-) Nie przepadam za motywami kwiatowymi, zwierzęcymi, abstrakcja – to zależy. Uwielbiam wszelkie obrazki / grafiki / zdjęcia autorstwa min. Rachelle Anne Miller, Sarah Kay, Anne Geddes i słodkie stemplowe obrazki  Napatrzeć się na nie nie mogę.

Inne

Ucieszę się z wszystkiego  Kocham notesy, szale, zeszyty, szkatułki, biżuterię, torebki – małe i duże, ramki i. Lubię rzeczy praktyczne, nie przepadam za kurzołapaczami.
Tak mi się przypomniało: jestem zakochana w małych miejscowościach, z wąskimi uliczkami, pięknymi latarniami, klimatem. Marzy mi się wycieczka do Włoch i Hiszpanii (szczególnie Barcelona), ale najpierw zwiedzę polskie zamki i ruiny.

Wnętrza

Zielony pokój i żółte paski w niektórych miejscach, ale mam już go dość, więc to bez znaczenia. Wkrótce chwycę za wałek i pewnie przyjdzie pora na beż z turkusem i czekoladą. Mieszkania własnego nie posiadam i wyprowadzka z domu rodzinnego to odległe czasy, ale zaczynamy ( z moim kandydatem na męża ;-) zbierać różne rzeczy, mamy już neutralne białe kubki, zielone miseczki i komplet szklanek.

Chyba nie chcieliście, aż tyle wiedzieć, napisałam całe wypracowanie, opisałam pół życia, mam nadzieję, że pomogę craftce / craftkowi. Ech, ależ się uzewnętrzniłam :) No właśnie: jeszcze to mogę dodać, chociaż już wiecie: jestem okropną gadułą i Skorpionem.
Awatar użytkownika
agafia1987
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Lut 09, 2010 12:37 pm

Postprzez eli » Pią Sty 21, 2011 11:59 am

Ubrania
Raczej na sportowo ze względów praktycznych (małe dzieci) i ciepło,bo zmarzluch jestem.Uwielbiam wszelkiego rodzaju golfy,szaliki itp..Przy okazji wyjścia stawiam na klasykę i minimalizm.Nie lubię falbanek w spódnicach,świecidełek.Odzież wierzchnią lubię w szarościach lub granatach ,wtedy mogę poszaleć z dodatkami.

kolory
Dzielę na dwa rodzaje.Te,w których jest mi do twarzy -granatowy,niebieski,ciemna śliwka,ciemna czerwień,bordowy
i te które też lubię,ale są mniej korzystne dla mnie-brązy,zielenie (chociaż tych raczej mało u mnie),wtedy dodaję z biżuterii trochę turkusu i już czuję się dobrze ;)lubię również biel i delikatny róż,jeżeli jest go niewiele w kompozycji.Nie cierpię tzw.wściekłego różu.

biżuteria
kolczyki- noszę przeważnie w sztyftach,ale ostatnio zdarzyło mi się założyć coś dłuższego ;)
bransoletki- lubię i czasem noszę
Na szyję – raczej przy szyi
Pierścionki – lubię i noszę

Ulubione:
zwierzęta – psy
kwiaty - róże najbardziej,kalie, fiołki,frezje (pięknie pachną )

Hobby
filcowanie,decoupage,trochę bizuteria,ale ciągle jestem ciekawa nowej techniki

Wnętrza
w brązach,ciemna zieleń

Inne
Lubię wszelkiego rodzaju pudełka,woreczki na przydasie,notesiki itp.Uwielbiam koronki,rzeczy,przedmioty z dodatkiem koronek mnie rozczulają ,chociaż serwetki toleruję tylko w bieli lub beżu:P.Lubię też czytać,chociaż z tym ostatnio kiepsko,ale nic to kiedyś nadrobię ;)

Ulubiony styl
renesans,romantyzm ,styl vintage

W końcu mi się udało mimo choróbska i braku internetu.I tak pisane na szybcika,ale mam nadzieję,że choć trochę ułatwiłam craftce :oops:

Dołączenie: Wto Sty 12, 2010 10:45 pm
Miejscowość: okolice Poznania

Postprzez jantar » Nie Sty 23, 2011 8:22 pm

Ulubione kolory -odcienie zgniłej zieleni, jesienne brązy, ecru, szarość w połączeniu z brudnym różem, czerń. Nie lubię czerwieni, różu "barbiowego".
Biżuteria - tylko naszyjniki - raczej długie niż blisko szyi, bardzo rzadko broszka
Najczęściej noszę wszelakie spodnie. Ogólnie luz i swoboda.
Lubię przedmioty "z duszą", upominkowe niespodzianki.
Lubię wsiowe klimaty, mogłabym mieszkać na wsi lub w lesie.
Podziwiam różne rodzaje rękodzieła. Sama wyżywam się głównie w szyciu.
Podczas podróży z zespołem uwielbiam wyszukiwać i fotografować lokalne "smaczki". Ciekawą architekturę - stare opuszczone domy, ciekawe drzwi, kołatki do bram, lokalne knajpki, wąskie uliczki i miejscową przyrodę.
Namiętnie zbieram kamienie (wcale nie te szlachetne) - najchętniej otoczaki.

Nie lubię:
Pisać o sobie :)
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 8:45 pm

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zabawy w wymianę - SWAP

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości