UbraniaCiężko określić styl. Od poniedziałku do piątku wskakuję w jeansy, t-shirt, fartuch i czas spędzam głównie w laboratorium, więc musi być wygodnie, praktycznie i tak, żeby ubrań nie zniszczyć. Ale jak mam wolne to sweterek jest obowiązkowym elementem stroju; lubię spódniczki, kocham sukienki (latem bardziej niż zimą). Kolory: dużo brązu i niebieskiego, trochę zielonego, czerwonego.
Ulubiony kolory1. Niebieski 1.turkusowy. 2. Zielony Połączenia: Kocham niebieski (turkusowy) z brązem, czarny połączony z białym. Chociaż średnio przepadam za różowym to razem z czernią potrafi zachwycić.
Hmmm… Wychodzi na to, że lubię kontrast, barwy zimne i ciepłe, pstrokate i smutne, no może bez żarówiastych. Pastelowe barwy też lubię, róż niekoniecznie na mnie, ale jest ok. Ach, czego ja nie lubię.
Nielubiany kolorNie lubię złotego. Średnio lubię żółty, ale jako element może być. Wściekle żarówiaste odpadają
Czy nosisz biżuterię i jaką?Kolczyki – tak, ale na co dzień małe, wkręcane ze względu na praktyczność. Lubię też wiszące kulki, nie takie całkiem przy uchu, nie dyndające 15 cm w dół, ale takie średnie.
Bransoletki – czasem noszę.
Korale – również rzadko noszone, ale bardzo mi się podobają, długie i krótkie. AnetaA robi przepiękne.
Pierścionki – mam chude palce i wszystko mi zlatuje, nawet moja 11, która jakiś czas temu pasowała.
Broszki – mam aż dwie, noszę je do jednej sukienki i torebki, bo są z organzy i do innych rzeczy nie pasują.
Ulubione zwierzę, roślina, film, książkazwierzęta – pies (bo mam psa), koliber (wpływ bajki Pocahontas, mały i wdzięczny), wiewiórka, świstak – ale motyw zwierząt jest mi daleki
roślina – frezja, frezja, frezja, tulipany, szczególnie jasne, szafirki
film – hmmm… Tutaj można pisać i pisać, dlatego pójdę ścieżką gatunkową: horrory – nie, bo krzyczę (ale boję się tych, w których nic nie pokazują), thrillery – nawet lubię, bo wiem, że raczej nikt nagle nie wyskoczy z piłą, komedie – oglądam, komedie romantyczne – oglądam dość często, choć ostatnio wcale, są na samotne wieczory, przed zaśnięciem, akcja, sensacja i napięcie – bardzo lubię, o ile film nie polega na ciągłej strzelaninie, potrzebuję fabuły.
A tytułami: Uprowadzona, Człowiek w ogniu, Sherlock Holmes, Apartament, Potter Harry, Zaklęci w czasie, Pamiętnik, PS Kocham Cię, Skarb Narodów, Marley i ja + milion innych. Kocham Przyjaciół (mogę oglądać w kółko), House MD też mnie opętał,
książka – tytuły, które mnie zachwyciły przez ostatnich lat kilka:
1. Zafon – Cień wiatru, Marina, Gra Anioła
2. Falcones Ildefonso- Katedra w Barcelonie
3. Mario Vargas Llosa Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki
4. Wiśniewski Janusz – Bikini
5. Hosseini Khaled - Chłopiec z latawcem (właśnie czytam)
6. Potter
7. Zmierzch
8. Matulka czarownica – (smak dzieciństwa)
9. Karolcia i błękitny koralik – jw.
HobbyDecoupage, biżuteria (ostatnio mniej), scrapbooking (jestem początkująca, ale się wkręcam)
Ogólnie craftowanie. A poza tym uwielbiam czytać, niestety w tej chwili tylko podczas podróży do szkoły/ pracy. Jeszcze oczywiście chemia (a dokładniej kosmetyki od strony produkcji) i fotografia. Znaczki też zbieram (albo zbierałam, bo klasery się kurzą).
Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne?Lekko sielskie, ale niekoniecznie wiejskie

Miejskie też pasuje, lubię nowoczesność i minimalizm, ale tak samo docenię rzeczy pełne uroku, klimatyczne, przesycone słodkością. Jestem skrajna
Nowoczesne czy staroświeckie?Chyba odpowiedziałam wyżej.
Ulubiony styl, epoka, lata.Bardzo podoba mi się styl vintage, lata 50, 60, renesans i romantyzm, ale też pozytywizm. Czasami żałuję, że nie żyję w czasach, kiedy kobiety musiały się wciskać w gorsety i wielkie suknie i ich zajęciem było wyglądanie i chodzenie na bale ;-) Chociaż pewnie po tygodniu bym się zanudziła.
Motywygroszki lubię i krateczkę drobną, szczególnie biała z niebieskim / czerwonym/ jasnym zielonym / czarnym. Takie raczej tradycyjne połączenia ;-) Nie przepadam za motywami kwiatowymi, zwierzęcymi, abstrakcja – to zależy. Uwielbiam wszelkie obrazki / grafiki / zdjęcia autorstwa min. Rachelle Anne Miller, Sarah Kay, Anne Geddes i słodkie stemplowe obrazki Napatrzeć się na nie nie mogę.
Inne Ucieszę się z wszystkiego Kocham notesy, szale, zeszyty, szkatułki, biżuterię, torebki – małe i duże, ramki i. Lubię rzeczy praktyczne, nie przepadam za kurzołapaczami.
Tak mi się przypomniało: jestem zakochana w małych miejscowościach, z wąskimi uliczkami, pięknymi latarniami, klimatem. Marzy mi się wycieczka do Włoch i Hiszpanii (szczególnie Barcelona), ale najpierw zwiedzę polskie zamki i ruiny.
WnętrzaZielony pokój i żółte paski w niektórych miejscach, ale mam już go dość, więc to bez znaczenia. Wkrótce chwycę za wałek i pewnie przyjdzie pora na beż z turkusem i czekoladą. Mieszkania własnego nie posiadam i wyprowadzka z domu rodzinnego to odległe czasy, ale zaczynamy ( z moim kandydatem na męża ;-) zbierać różne rzeczy, mamy już neutralne białe kubki, zielone miseczki i komplet szklanek.
Chyba nie chcieliście, aż tyle wiedzieć, napisałam całe wypracowanie, opisałam pół życia, mam nadzieję, że pomogę craftce / craftkowi. Ech, ależ się uzewnętrzniłam

No właśnie: jeszcze to mogę dodać, chociaż już wiecie: jestem okropną gadułą i Skorpionem.