Lubię oryginalność, troszkę skromności, wygody, elegancji i indywidualności... Rzecz musi mieć "to coś", które przykuje moją uwagę
Jakoś się to łączy na "mój zakręcony styl"
Kolory: Nie lubię kiczu, przesady w ilości łączeniu kolorów, neonów, "zwykłego" niebieskiego i brązowego. Nie przepadam za złotym, większościami "pastelowych", jeżeli białe to tylko topy na lato
Lubię czerwony, żółty (i ciemniejsze ich odcienie), pomarańczowy, habrowy, czarny, srebrny, toffi, nude. Kolory indyjskie (orientu).
Wzory: Lubię wzory "kwiatowe z filiżanek naszych babć", "kuchenną kratę"- ale bez przesady w ilości.
Nie przepadam za motywami zwierząt tj. psy, konie...
Nie lubię geometrycznych wzorów.
Ubrania:Uwielbiam BUTY !!!

moje kochane szpileczki (12tki

) choć jestem szczupła i mam 172... Więc jeszcze bardziej mnie "wychudzają", ale cóż poradzę...
Nie lubię golfów przy szyi i wszystkiego co 3/4.
Uwielbiam swetry ciepłe, dłuższe, z dużym (szerszym) golfem. Najchętniej z moim ulubionym "warkoczowym" wzorem

Lubię koronki (ale w jednakowym kolorze danej części ubioru), falbanki i pompony- ale z umiarem !
Nie przepadam za paskami, bolerkami. Nie znoszę spodenek do połowy uda.
Uwielbiam topy i krótkie spodenki- w lato. Preferuje naturalne materiały.
Biżuteria:Biżuterię traktuję jako wyróżniający się element stroju, przy (co występuje najczęściej) skromnym, stonowanym ubraniu.
Noszę pierścionki- duże (19- kciuk, 15- środkowy, 13- serdeczny), Kolczyki- długie, bransoletki- duże (nadgarstek- 16cm, lubię szersze- jak opadają na dłoń

). Nie mogę nosić nie srebrnych bigli- dziurki mi ropieją

Zawieszek z reguły nie noszę, ponieważ nie zdejmuję mojego krzyżyka ("pokoleniowy" prezent od babci)

... Choć czasami zawieszę coś na długim łańcuszku.
Nic blisko szyi !
Ozdoby do włosów typu klamry, ozdobne wsuwki lub spinki czasem założę. Opaski do włosów nie przesadzone- tych strojnych nie mam gdzie zakładać i potem mi ich szkoda

Ogólnie nie lubię broszek... Choć patrząc na wasze filcowe cuda, mój szary płaszcz zaczyna wołać donośnym głosem

Uwielbiam naturalne kamienie typu: agat, awenturyn, ametyst, kwarc, lawa, perły... Ogólnie muszą mieć jeden kolor, albo kilka odcieni, ale tej samej barwy. Fasetki- jak najbardziej
Nie lubię piasku pustyni. Kamienie Swarovskiego lubię bardzo ale koniecznie bez efektu AB !
Plastikowej biżuterii mówię stanowcze NIE
Inne:Torbę, portfel, etui do telefonu- mam jedne. Nie znoszę przekładania zawartości

Nie lubię breloczków, cosiów "do postawienia" typu np. figurki...
Lubię indyjskie (orientu) wzory i łączenie barw... Ornamenty

Elfy są moją słabością
Ceramika i owszem
O sobie:Jestem zodiakalnym skorpionem. Jestem strasznie roztrzepana i często spóźnialska- czym doprowadzam mojego narzeczonego do szału

Leniwa... tak, czasami niestety... Jestem cierpliwa i trudno mnie z równowagi wyprowadzić, ale tym którym się to uda współczuję

Kocham tworzyć
Uwielbiam siatkówkę i pływanie... choć i innym sportem nie pogardzę

Sporo czytam.