SWAP - preferencje uczestników

join us :)

Moderatorzy: sasilla, zebrzyca, Gagu, Doti80

Re: SWAP - preferencje uczestników

Postprzez Olcikk » Czw Paź 06, 2011 4:16 pm

Skoro zapisałam się do pierwszej wymianki, to napiszę coś o sobie :)

Ubrania
Jak typowa nastolatka raczej sportowo, na luzie. Nie lubię sukienek ani spódniczek . :)

Kolory

Błękity, niebieskości, zielone, fiolety . Do tego pastelowe odcienie. Najlepiej coś kolorowego :)
Nie lubię brązów, szarości, beży i innych stonowanych kolorków .

Biżuteria

kolczyki - stanowczo tak . Najlepiej długie, kolorowe dyndałki. Chociaż krótkimi też nie pogardzę ;)
łańcuszki - owszem , ale duże, na długim łańcuszku.
korale - Nieeee ! ;)
bransoletki - tak, ale na moją rękę trudno trafić ;) obwód 15 - 16 cm . hehe .
pierścionki - mogą być .

Ulubione

Koocham koty ;) i wszystko z nimi związane. Wiem, że to popularne, ale co mam zrobić ;)
Uwielbiam motyw babeczek, muffinków na wszystkie sposoby :D

Hobby

Głównie lepię z fimo. Trochę biżutkuję, kiedyś coś tam pokułam z czesanki . No i na tym zakończmy :D

Wnętrza

Do mojego małego niebieskiego pokoiku nie wiele się już zmieści... No ale jest urządzony w niebieskościach

Inne
Scrapki - jak najbardziej. Podobają mi się strasznie frywolitki, bransoletki wężowe (przypominam o małej ręce)... A oprócz tego przydałby mi się jakiś mały piórniczek w pięknych kolorkach. Ogólnie wszystko co kolorowe. No i zapomniałam o najważniejszym - uwielbiam niespodzianki ^^

Mam nadzieję, że komuś się to przyda
Ostatnio edytowany przez Olcikk Nie Maj 13, 2012 7:20 pm, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Olcikk
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Nie Lis 21, 2010 11:55 am
Miejscowość: Głogów

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez izziland » Pią Paź 14, 2011 7:27 pm

Izzi o sobie

Kolory
niebieski, zielony, czerwony, złoty, srebrny - w odcieniach.

Biżuteria i owszem. Wszystko, bardziej i mniej praktycznie. Naliczyłam 50 ileś par kolczyków swoich, a ciągle produkuję nowe technikami decoupage, sutasz i beading, więc one niekoniecznie.

Noszę się różnorako, dżinsy i katana; spódniczki i żakieciki. Do wszystkiego torby ( w domu jakieś 60 sztuk) ale głównie na długim pasku, do przewieszenia przez ramię.

Fascynuje mnie wire wrapping, jako, że absolutnie nic o nim nie wiem:)

Lubię fintifluszki, zgadnijcie co to ?

Ulubione
Od czego zacząć?
Filmy: Star Trek, Indiana Jones, M.A.S.H., Gwiezdne Wojny.
Książki: George R.R.Martin, J.R.R. Tolkien, I. Asimov.
Długo by wymieniać...

Tyle mnie w paru słowach.
izziland

Dołączenie: Śro Lip 20, 2011 12:51 pm
Miejscowość: Poznań
Medale: 2
 (1)  (1)

Postprzez Ursa Vavur » Wto Paź 18, 2011 1:07 am

Ursa Vavur - taka jestem
;)

Garderoba
Klasyka, czasami styl romantyczny, lubię styl lat 20 - 50;
Materiały preferuję naturalne.
Spódnica, sukienka, spodnie – taka kolejność.
Bucik na obcasie, niekoniecznie wysoki.

Dodatki
Szalik, czapka, rękawiczki – muszą tworzyć całość, niekoniecznie komplet.
Lubię paski, apaszki, szale, choć nie zawsze je noszę. Torebki tak.

Biżuteria
Bez wielkich szaleństw:
Kolczyki zawsze, długie, krótkie i na sztyfcie. Pierścionki tak, jeden i zazwyczaj pasuje do pozostałej biżuterii.
Coś na szyję: naszyjniki, zawieszki na rzemieniu, łańcuszku. Bransoletki też. Biżuterię noszę w różnych kombinacjach,

Kolory :
Pani Zima
Chłodne, prawie lodowate, czyste i błyszczące.
Kolory zabarwiające: niebieski i granat.
Biele: śnieżna, zniebieszczona.
Żółcienie: cytrynowa, limonki.
Róże: lodowy, cyklamen, amarantowy, fuksji, pink, czysty.
Czerwienie: wina, matadora, purpurowa.
Fiolety: biskupi, indygo, purpura.
Błękity: lodowy, świetlany.
Niebieskości: ultramaryna, lazuryt.
Granaty: nocy, atramentowy.
Zielenie: butelkowa, świerku, sosny, szmaragdowa.
Beże: kamienny.

Wzory
Spokojne.

Hobby
Koty, robótki ręczne, ogród.

Klimaty wiejsko-sielskie
Mieszkam w mieście, ale ciągnie mnie do ciszy, przestrzeni, zieleni , w stronę górek na południe

Gadżety
Właściwie wszystko co się przyda, kosmetyczki, torby na zakupy, etui, przyborniki, pudełeczka, koszyczki, zakładki do książek.

Coś więcej
Lubię spokój, muzykę relaksacyjną, swoje robótki i dziergam w każdej chwili, nawet w autobusie jak dojeżdżam do pracy.
I dlatego oprócz torebki zawsze mam ze sobą tzw. „torbę na zakupy” zamiast reklamówki.
Ursa Vavur
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Sty 18, 2011 7:18 pm
Miejscowość: Katowice

Postprzez clarry79 » Wto Gru 13, 2011 3:58 pm

Mój Ulubiony kolor: ciemny niebieski, czarny, fiolet, szary.
Nielubiany kolor: morelowy i żółty.
Ulubione zwierzę: Niezaprzeczalnie koty i buldogi francuskie!
Ulubiony film: Uwielbiam horrory i amerykańskie komedie romantyczne.
Ulubiona książka: Duma i Uprzedzenie.
Hobby: Scrapbooking.
Zawód-Praca-Szkoła: Copywriter.

Co do biżuterii - lubię kolczyki wiszące, głównie ręcznie robione, ale nie pogardzę markowymi. Głównie w odcieniach stonowanych, nie lubię przepychu. Cenię połączenie skromności z elegancją, a także różnorodności z odpowiednią dozą dystansu. To połączenie najlepiej mi odpowiada w biżuterii.

Uwielbiam zestawy scrapbookingowe ;) Ozdoby, tagi <3 i ćwieki. Cenię sobie styl vintage i romantyzm, a także ozdoby ażurowe.
Awatar użytkownika
clarry79

Dołączenie: Czw Gru 01, 2011 10:47 am
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Ebris » Sob Sty 14, 2012 1:41 pm

pierwsza wymianka przede mną, postanowiłam więc dorzucić tu co nieco o sobie

jak wyglądam? podobno jestem całkiem wysoka;) (170cm) długowłosy rudzielec o kobiecych kształtach

Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr
zachwycam się przepychem, ale jak już przychodzi co do czego, to noszę się raczej klasycznie, sporadycznie pozwalając sobie na jakieś wariacje (przynajmniej większe niż zwykle^^)

Ubrania
mniej więcej rok temu prawie na dobre pożegnałam się ze spodniami i zaczęłam wykorzystywać atuty swojej figury nosząc rozkloszowane spódnice z wyższym stanem i koszule albo sukienki odcinane w talii. ciągnie mnie w retro ogólnie:) kocham falbanki i koronki.

Ulubiony kolory
uwielbiam turkusy, fiolety, róże i zielenie

Nielubiany kolor
w zasadzie nie ma dla mnie takiego koloru, który odpowiednio połączony wyglądałby źle, chociaż sama siebie nie lubię za bardzo w bladych błękitach, beżach etc (za to uwielbiam w bieli!)

Czy nosisz biżuterię i jaką?
jestem trochę jak sroka i nawet jeśli nie noszę na sobie dużo to uwielbiam MIEĆ:D noszę głównie srebro, ale to z wygody, bo biżuterii w zasadzie nie ściągam w ogóle i zawsze strasznie się boję, że pójdę spać w jakimś koralikowym czy innym cudzie i znajdę rano miazgę na poduszce;) co nie zmienia faktu, że uwielbiam na specjalne okazje założyć coś ekstra:) zawsze mam na sobie kolczyki i łańcuszek z jakimś wisiorkiem, ostatnio przekonałam się do bransoletek i broszek (strasznie mi ich brakuje!), nie przepadam za pierścionkami (trudno mi dobrać rozmiar). nie do końca biżuteria - ale uwielbiam wszystkie ozdoby na głowę! spinki, opaski, kapelusiki...

Ulubione zwierzę, roślina, film, książka

koty:D ostatnio złapałam fazę na kucyki, smoki i inne mityczne stwory. rośliny za to są fajne, ale na obrazku albo u kogoś innego, więc jaka jest moja ulubiona chyba nie jestem w stanie określić. co do filmów i książek... jako że bardzo łatwo przejmuję cudze nastroje, staram się dobierać lektury i filmy tak, aby były pozytywne i wesołe, co pozwala mi maksymalnie unikać huśtawek nastroju... kocham fantastykę i jestem straszliwym molem książkowym!

Hobby
rękodzieło... ale to chyba nikogo tutaj nie zaskoczy:D poza tym zajmuję się rekonstrukcją historyczną

Klimaty wiejsko - sielskie, czy miejsko - industrialne?
wieś jest fajna na tydzień na wakacje, ale poza tym jestem archetypicznym przykładem mieszczucha;P

Nowoczesne czy staroświeckie?
absolutnie staroświeckie. jak na archeologa przystało;)

Ulubiony styl, epoka, lata.
trudne pytanie... jeżeli chodzi o sztukę, to absolutnie i bezgranicznie kocham secesję. ciuchy - wiktoriańskie. a rekonstrukcyjnie zajmuję się barbarzyńcami z II w. n.e. (z tego okresu zresztą mam specjalizację;) ), późnym średniowieczem i I poł XVII w.

Inne
nie cierpię durnostojek i innych łapaczy kurzu. ale kocham pluszaki i lubię jak coś mi dynda przy torbie/komórce. od dłuższego czasu marzą mi się mitenki. noszę zwykle spore, praktyczne torby, zawsze z długim paskiem przez ramię, ale raczej w stylu listonoszki. i cały czas mi się marzy, żeby przestać targać ze sobą miliony babskich klamotów i przerzucić się na malutkie zgrabne kobiece torebeczki. tylko gdzie wtedy mieściłyby mi się książki?:D
Awatar użytkownika
Ebris

Dołączenie: Pon Sty 17, 2011 3:52 pm
Miejscowość: Wrocław

Postprzez phalaenopsis3 » Nie Sty 15, 2012 1:48 am

Lubię oryginalność, troszkę skromności, wygody, elegancji i indywidualności... Rzecz musi mieć "to coś", które przykuje moją uwagę :P
Jakoś się to łączy na "mój zakręcony styl" ;)

Kolory:

Nie lubię kiczu, przesady w ilości łączeniu kolorów, neonów, "zwykłego" niebieskiego i brązowego. Nie przepadam za złotym, większościami "pastelowych", jeżeli białe to tylko topy na lato ;)
Lubię czerwony, żółty (i ciemniejsze ich odcienie), pomarańczowy, habrowy, czarny, srebrny, toffi, nude. Kolory indyjskie (orientu).

Wzory:

Lubię wzory "kwiatowe z filiżanek naszych babć", "kuchenną kratę"- ale bez przesady w ilości.
Nie przepadam za motywami zwierząt tj. psy, konie...
Nie lubię geometrycznych wzorów.

Ubrania:

Uwielbiam BUTY !!! :D moje kochane szpileczki (12tki :cool: ) choć jestem szczupła i mam 172... Więc jeszcze bardziej mnie "wychudzają", ale cóż poradzę... :oops:
Nie lubię golfów przy szyi i wszystkiego co 3/4.
Uwielbiam swetry ciepłe, dłuższe, z dużym (szerszym) golfem. Najchętniej z moim ulubionym "warkoczowym" wzorem :)
Lubię koronki (ale w jednakowym kolorze danej części ubioru), falbanki i pompony- ale z umiarem !
Nie przepadam za paskami, bolerkami. Nie znoszę spodenek do połowy uda.
Uwielbiam topy i krótkie spodenki- w lato. Preferuje naturalne materiały.

Biżuteria:

Biżuterię traktuję jako wyróżniający się element stroju, przy (co występuje najczęściej) skromnym, stonowanym ubraniu.
Noszę pierścionki- duże (19- kciuk, 15- środkowy, 13- serdeczny), Kolczyki- długie, bransoletki- duże (nadgarstek- 16cm, lubię szersze- jak opadają na dłoń :) ). Nie mogę nosić nie srebrnych bigli- dziurki mi ropieją :(
Zawieszek z reguły nie noszę, ponieważ nie zdejmuję mojego krzyżyka ("pokoleniowy" prezent od babci) :)... Choć czasami zawieszę coś na długim łańcuszku.
Nic blisko szyi !
Ozdoby do włosów typu klamry, ozdobne wsuwki lub spinki czasem założę. Opaski do włosów nie przesadzone- tych strojnych nie mam gdzie zakładać i potem mi ich szkoda :D
Ogólnie nie lubię broszek... Choć patrząc na wasze filcowe cuda, mój szary płaszcz zaczyna wołać donośnym głosem :D
Uwielbiam naturalne kamienie typu: agat, awenturyn, ametyst, kwarc, lawa, perły... Ogólnie muszą mieć jeden kolor, albo kilka odcieni, ale tej samej barwy. Fasetki- jak najbardziej :)
Nie lubię piasku pustyni. Kamienie Swarovskiego lubię bardzo ale koniecznie bez efektu AB !
Plastikowej biżuterii mówię stanowcze NIE :P

Inne:

Torbę, portfel, etui do telefonu- mam jedne. Nie znoszę przekładania zawartości :D
Nie lubię breloczków, cosiów "do postawienia" typu np. figurki...
Lubię indyjskie (orientu) wzory i łączenie barw... Ornamenty :>
Elfy są moją słabością :P
Ceramika i owszem :>

O sobie:
Jestem zodiakalnym skorpionem. Jestem strasznie roztrzepana i często spóźnialska- czym doprowadzam mojego narzeczonego do szału :D Leniwa... tak, czasami niestety... Jestem cierpliwa i trudno mnie z równowagi wyprowadzić, ale tym którym się to uda współczuję :P
Kocham tworzyć :)
Uwielbiam siatkówkę i pływanie... choć i innym sportem nie pogardzę ;) Sporo czytam.
Ostatnio edytowany przez phalaenopsis3 Wto Sty 17, 2012 8:15 pm, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
phalaenopsis3
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Nie Kwi 11, 2010 11:01 pm
Miejscowość: Lubliniec

Postprzez lietuve » Wto Sty 17, 2012 9:53 am

Kilka słów o siebie:
Klasyka i minimalizm czy przepych i blichtr?
Klasyka i minimalnie dopasowanie.
Ubrania
Wolę wygodę, nie pamiętam kiedy zakładałam sukienkę czy spódnicę...
Ulubione kolory?
Wszystkie odcienie szarości, czarny, beż.
Nielubiany kolor?
Żadne krzykliwe, rażące odcienie.
Czy nosisz biżuterię i jaką?
Zawsze tą samą, choć bardzo lubię kiedy ładnie wygląda na innych duże korale, bransolety wyrazistych kolorów.
Hobby?
Decoupage, szycie, filcowanie.
Klimaty miejsko-sielskie.
Nowoczesne czy staroświeckie?
Staroświeckie!
Ulubiony styl
Romantyczny, Vintage
Ornamenty?
Kwiatowe (róże), cantry - koguty, krateczkę.
Inne
Uwielbiam wszelakie pierdołki - schowki różnego rodzaju.
Wszystko co jest robione z duszą...
Awatar użytkownika
lietuve

Dołączenie: Sob Paź 14, 2006 2:36 pm
Miejscowość: Śląsk

Postprzez Jóśka » Wto Sty 17, 2012 7:18 pm

no to teraz ja ;)

Ciuchy
Wygodne!!!! ;) na co dzień dżiny i sweterek, tunika, golf, choć bardzo lubię koszule i marynarki/żakiety. Buty z reguły na płaskim obcasie, ale szpilka się zdarza od okazji do okazji- po prostu ciężko by mi było prowadzić w-f w szpilkach tudzież inne zabawy z małymi dziećmi :)
Ubrania dosyć luźne, bo przy opiętych wszystkie wałeczki widać ;)

Dodatki
Bardzo lubię paski do spodni lub do tuniki czy sweterka. Z dodatków koniecznie torebka- dosyć skromna, ale niepowtarzalna. Nie ma znaczenia czy duża czy mała, bo każda się przyda. Chusty rzecz jasna..... szale..... rękawiczki, mitenki..... ale to wszystko jestem w stanie sobie udziubać ;)

Biżuteria
Uwielbiam kolczyki!!!!!! Mam ich całą masę, nawet takie, które założyłam tylko raz, bo każde mają swoją premierę, ale ja po prostu nie mogę przestać ich "mieć". Lubię bransoletki, choć noszę je raczej wiosną i latem- jakieś śmieszne, kolorowe, ale eleganckie i skromne też. Broszki- tak, oryginalne, niezbyt duże, ale też nie maleńkie, raczej w jednym kolorze, albo w jednej tonacji.... mogą być srebrne, materiałowe, plastikowe, filcowe itp.... Noszę również pierścionek- zaręczynowy, z obrączką, ale jakiś ciekawy, "wypasiony" rozmiar 10 chętnie bym przygranęła :oops:

Kolory
Chyba nie ma koloru, który by mi się nie podobał, no chyba, że tzw "oczodajne" i niewiadomo jakie..... ale bardzo lubię zestawienia kontrastowe- amarant z pomarańczem, zieleń soczysta z fioletem, granat z fuksją, ..... mocne żywe kolory, soczyste w sensie, ale nie pogardzę pastelami i stonowanymi kolorami. Bardzo lubię granaty, zielenie, szarości, brązy i beże, rudości.... generalnie zawsze muszę zobaczyć, żeby coś mi się spodobało zupełnie na pierwszy rzut oka nie w moim typie :D

Wzory
Na ubraniach raczej bez ;), ale generalnie mogą być asymetrie jakieś, wywijasy, figury geometryczne, czyli wzory nie przedstawiający niczego konkretnego, ale lubię też paski, twarze, może jakiś fajny napis.....

Gadżety
druty i szydełka, ostatnio koraliki, sznurki i wszystko to, z czego można coś wydłubać ;) a tak poważnie, to nie jestem gadżeciarą, kompletnie nie sugeruję się modą, choć czasem zdarzy mi się przypadkiem wejść w jakiś trend :)

Coś więcej
Miłośniczka kotów!!!!!! Pracuję z dziećmi, w szkole ;) mam kochanego męża, cierpliwego ;) Lubię przeczytać fajną książkę, ale pożyczoną, bo takie czyta mi się najlepiej i najszybciej- bo czas na oddanie mobilizuje hihihihihi
No i w sumie to na chwilę obecną nie bardzo wiem co jeszcze 8-)
always look on the bright side of life...
Awatar użytkownika
Jóśka
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Śro Cze 24, 2009 8:21 pm
Miejscowość: Łódź
Medale: 1
 (1)

Postprzez romantyczka-pl » Nie Sty 29, 2012 8:18 pm

Ciuchy
Jeansy i sweterek
Buty na 6 cm obcasie
Ubrania raczej dopasowane

Dodatki
Torebka, apaszki

Biżuteria
tylko noszę pierścionek i obrączkę, sporadycznie naszyjnik czy bransoletkę..

Kolory

nie krzykliwe

Coś więcej
Pracuję w szpitalu, mąż i troje synów, zero zwierząt :)
Awatar użytkownika
romantyczka-pl
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Nie Sty 29, 2012 7:17 pm
Miejscowość: wielkopolskie

Postprzez sylvija » Czw Mar 01, 2012 11:01 am

KoloryUwielbiam prawie wszystkie. Najukochańsze to: żółty, zielony, fiolet i niebieski a także pastele
Nie noszę brązów i szarości - czerń rzadko (mam barwny charakter i kolorem go podkreślam ;) )

Wzory lubię kwiaty (ale nie w przesadnej ilości), nieregularne wzorki - najlepiej, żeby były duże,
jak paski to pionowe

Ubrania Przede wszystkim lubię rzeczy oryginalne. Z racji tego, że jestem niziołkiem (162cm ) i nie jestem zbyt szczupła - duży biust, szerokie biodra
nie mogę nosić wszystkiego co mi się podoba. U mnie odpadają więc szerokie rozkloszowane spódniczki noszone w talii, obszerne swetry.
Generalnie uwielbiam sukienki i spódniczki (krótkie lub do połowy uda- nie przepadam za długością maxi).
Najlepiej typu tulipan, sukienki rozkloszowane zaraz pod biustem, lub rzeczy dopasowane z gorsetem lub nawiązaniem go gorsetu.

Lubię rzeczy zwiewne i delikatne, a także oryginalne i w "ostrzejszym" stylu jako, że jak każda kobieta jestem zmienna ;)
Kocham koronki - nie przepadam za filcem
Uwielbiam szpileczki- poniżej 9cm nie schodzę ale w 15 już bym się chyba zabiła :D

Nie noszę czapek, szalików (chyba, że jest duży mróz) apaszek i wszelkiego rodzaju szali i kapturów

Biżuteria Lubię każdego rodzaju błyskotki
Jestem fanką długiej biżuterii zarówno kolczyków i łańcuszków
Lubię zarówno złoto jak i srebro i biżutki w energetyzujących kolorystycznych kombinacjach
Lubię naturalne kamyczki
Pierścionki noszę malutkie w rozmiarach od 10 do 13 jako, ze nie posiadam zbyt wiele z radością przygarnę coś nowego :D
Bransoletki lubię różne - szerokie lub kilka na jednej ręce długość najlepiej 16- 17cm bo większe mi z ręki spadają

Inne Torby noszę skórzane lub pseudoskórzane, duże z przegródkami najlepiej z możliwością noszenia przez ramię
Lubię malutkie torebeczki na łańcuszkach te także noszone przez ramię ( na tyle duże żeby pomieściły mój portfel i telefon)
Nie znoszę kopertówek

Kocham szerokie paski noszone w talii
Nie lubię walających się bibelotów (i tak mam problemy z utrzymaniem porządku wokół siebie :P )

Przygarnę każdą ilość pudeł i pudełeczek, które pomogą mi ogarnąć chaos

Kocham fantastykę, magię, wszystko to co nadprzyrodzone
Jestem szalona i rządna wrażeń. Kocham wyzwania. Jestem optymistką i wariatką. Nie lubię nudy i schematów.
Nie wiem czy bardziej jestem elfką czy wiedźmą :P
Awatar użytkownika
sylvija

Dołączenie: Śro Lip 13, 2011 12:15 am

Postprzez ka.ma.mi » Pon Maj 21, 2012 8:18 pm

Kolory:
Właściwie lubię wszystkie. Preferuję zarówno rzeczy w kolorach ziemi (uwielbiam szczególnie brązy i beże), ale także wszystko co mocno kolorowe, ostatnio mam bzika na punkcie turkusu i pomarańczu. Jedyne co, to nie przepadam za różem, zniosę tylko brudny, pudrowy odcień. Fiolet też nie bardzo, jeśli jest sam, w połączeniu z turkusem, pomarańczem, żółcią - jak najbardziej ok. Nie lubię czarnych ubrań, bo są smutne, za to w dodatkach czerń jest pożądana:)

Ubrania:
Uwielbiam sukienki i spódnice maxi, zarówno gładkie jak i we wzory (choć tu jestem wybredna). Lubię ubrania z szyfonu, koronki i bawełny. Preferuję codzienną elegancję, odrobinę stylu romantycznego, od czasu do czasu boho. Miewam też okresy, gdy na krągło ubieram się na rockowo - pomieszanie z poplątanym. Lubię narzutki, chusty, szale. Jeśli chodzi o torby to jestem dość wybredna, szukam oryginalnych wzorów. Nie lubię toreb filcowanych na mokro (ubrań też, podobają mi się tylko kwiatowe broszki wykonane w tej technice), za to torby z filcowych arkuszy są ok. Uwielbiam, banalnie proste kopertówki, ale w ciekawych kolorach, bądź z ładnymi dodatkami typu okucia, łańcuszki itp.

Biżuteria:
Kocham, uwielbiam, pragnę wszystkiego co się błyszczy, dynda, przyciąga uwagę. Mam ogromną kolekcję biżuterii i ciągle mi mało :D Noszę wszystko: kolczyki, wisiorki, kolie, bransolety, broszki. Jedynie ozdób do włosów nie używam, bo za bardzo nie mam do czego ich przyczepić. Lubię miedź, mosiądz, stare złoto. Ostatnio polubiłam też to "zwykłe" złoto i w kółko kupuję taką biżuterię. Srebro też ok, podoba mi się oksydowane. Nie lubię biżuterii robionej na szydełku, frywolitkowej. Sama robię sutasz i trochę proste wzory z koralików, więc taka biżu odpada. Nie potrafię robić sznurów koralikowo-szydełkowych, ani bardzo skomplikowanych wzorów z koralików ;)

Mała podpowiedź: mam strasznie wąski nadgarstek - mierząc ścisło 15 cm.

Lubię naturalne kamienie, zakochałam się w muszli paua! Nie przepadam za Swarowskim, choć w niewielkich ilościach czasem aż się prosi.

Jestem uczulona na chrom.

Wnętrza:
Pokój mam żółty z pomarańczowymi dodatkami + trochę seledynowej zieleni. Nie przepadam za przedmiotami zdobionymi techniką decoupage, ale nie pogardzę wszelkimi skrzyneczkami czy pudełeczkami (byle kolorowe), bo tego mi zawsze brakuje.

Hobby:
Poza robótkami ręcznymi, taniec! Kilkanaście lat na scenie, teraz nawet sama prowadzę zajęcia, ciągle jestem na sali treningowej :)

Poza tym:
Na szydełku potrafię zrobić wszystko, na drutach nic :D Potrafię haftować krzyżykiem. Lubię gadżety, ale i przydatne drobiazgi. Chcę być oryginalna. Uwielbiam być zaskakiwana.
Awatar użytkownika
ka.ma.mi
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Czw Mar 01, 2012 6:37 pm
Miejscowość: Lublin

Postprzez Yennene » Pon Maj 21, 2012 9:04 pm

To i ja dopiszę swoje preferencje, skoro losowanie tuż tuż ;)

Kolory:

Przede wszystkim granat i turkus, moje ulubione połączenie. Do tego wszelkie odcienie morskie, niebieskie, błękitne, a także fiolety jasne i ciemne, ale raczej zimne. W ogóle preferuję zimne odcienie, z ciepłych od biedy zniosę żółty (jeśli będzie dodatkiem, a nie głównym motywem). Nie przepadam specjalnie za czernią, bo jakoś mi z granatem nie współgra ;)

Ubrania:
Niestety, jestem stworzeniem dżinsowym, poza dżinsami w zasadzie inne spodnie mogłyby dla mnie nie istnieć. Nie lubię sukienek i spódnic, wolę praktyczniejsze i wygodniejsze rozwiązania ;) Uwielbiam damskie bluzki wszelkich rodzajów, z guzikami, troczkami, wstążkami oraz wszelkiego rodzaju swetry i sweterki, byle nie golfy. Kocham szale i apaszki, lubię rękawiczki, ale nie noszę czapek.
Jak większość kobiet jestem zbieraczem toreb (nawet chyba bardziej niż butów ;))) - tych dużych i małych, z ogromną ilością kieszonek w środku, zapinanych na suwak, o w miarę regularnych kształtach.
Jeśli chodzi o materiały, to nie jestem wybredna. Jeśli to nie będzie filc, to jest ok ;)

Biżuteria:
Na co dzień noszę tylko kolczyki, od święta wisiorki czy naszyjniki, jeszcze rzadziej bransoletki. I to wszystko raczej swojej roboty, szklane. W innych "dziwnie" się czuję. Wyjątkiem jest sutasz - tzn. jego też nie noszę, ale uwielbiam, więc wystarczy mi samo posiadanie i podziwianie :]

Wnętrza:
Proste jasne meble, za to ściany kolorowe ;) - w pokoju mam błękit, w przedpokoju jasny fiolet, w łazience zaś morski. Wyjątkiem jest kuchnia, która miała być "japońska" a skończyło się na tym (przynajmniej narazie ;)), że jest po prostu czarno-biała. Nie lubię "durnostojek" ;) za to zawsze przydają mi się wszelkiego rodzaju pudełka, koszyczki, półeczki, notesiki. Byle proste, bez żadnych złoceń, postarzeń, różyczek, kropeczek, damulek etc ;), żadne retro - preferuję wzory geometryczne i nowoczesny wygląd.

Hobby:
Oprócz szkła, lampworków i biżuterii, uwielbiam podróże, fotografię, książki i zdrowy ruch (na który chwilowo nie mam czasu ;(

O mnie:
Mam malutką córeczkę (wszystkie "dziecięce" gadżety mile widziane - tutaj nawet mogą być różowe ;)) i biało-czarną kotkę.
Lubię regularne, symetryczne kształty i wzory.
Awatar użytkownika
Yennene

Dołączenie: Czw Sty 06, 2011 4:31 pm
Medale: 1
 (1)

Postprzez kejla » Wto Maj 22, 2012 11:39 am

Było losowanie to coś dodam od siebie:)

Kolory:
Jestem rockową duszą. Ulubiony kolor to czerwony. (Róże wszystkie odpadają:)) Czarny w każdej postaci.
Chociaż jeśli chodzi o dodatki typu paski, torebki, biżuteria - to mogą być we wszystkich kolorach:) (W kolejności czerwony, niebieski, żółty, pomarańczowy)

Ubrania:
U mnie królują czarne bluzki + spodnie, spodenki, rajstopy we wszelakich kolorach.
Torebek nigdy mi za mało:) Obecnie brakuje mi niebieskiej, brązowej, czarnej:) Multikolor mile widziany:)
Nie przepadam za filcem, chyba, że ten w arkuszach.
Uwielbiam skórę (skóropodobne rzeczy również).
A tak to pełna dowolność:)

Biżuteria:
Sama robię sutasz, ale cudzym nie pogardzę:) (mam przynajmniej pewność, że zostanie u mnie).
Najczęściej noszę kolczyki - wszelkiej wielkości, później bransoletki (moje nadgarstki mają różne wielkości 15,5 i 17, więc nie mam problemów z rozmiarami:P).
Naszyjniki nosze rzadko, jedynie wisiory mnie interesują.
Pierścionków nie noszę w ogóle, nawet gdybym chciała to i tak nie mogę.
Broszek nie noszę.
Nie przepadam za filcową biżu - jeżeli już to delikatna.
Sama również robią wszelaką biżu z rzemieni, koralikow itp.
Nie znoszę błyszczących rzeczy!

Wnętrza:
Okupuję sporej wielkości studencki pokój. Ciągle brak mi pudelek, pudełeczek i skrzyneczek na moje "pierdoły". Nie przepadam za motywami ludowymi. Secesja, retro jak najbardziej na plus.

Hobby:
Sutasz, wszelaka inna biżu, fotografia od czasu do czasu

O mnie:
Ogromna fanka żużla wiecznie zaczytana w książkach:) (ciągle brakuje mi na nie półek). Głównie science-fiction (Lem ochy i achy), fantastyka:)
Ostatnio w dodatkach stawiam na multikolor:)

To chyba tyle:)
Awatar użytkownika
kejla
Goszcząca lady ;)
Goszcząca lady ;)

Dołączenie: Czw Lis 17, 2011 7:13 pm
Miejscowość: Bydgoszcz / Toruń

Poprzednia

Powróć do Zabawy w wymianę - SWAP

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości