Szczypta smaku :D

join us :)

Moderatorzy: sasilla, Gagu, zebrzyca, Doti80

Szczypta smaku :D

Postprzez sasilla » Czw Mar 04, 2010 4:27 pm

Kolejną wymianka, tym razem o smakowitych konotacjach:
"kuchenno-kulinarna"
czyli wszystkie akcesoria kuchenno-jedzeniowe, pojemniczki, podkładki, fartuszki, obrączki itp. Także różnorakie inspiracje produktami kulinarnymi są akceptowalne. :) Proszę jednak o wstrzymanie się z wysyłaniem rzeczywistych produktów spożywczych, zwłaszcza łatwopsujących!

Technika wykonania dowolna, koszt materiałów 10-20 zł.
Przesyłki wysyłamy priorytetem poleconym ( należy zachować dowód nadania).

Przed zapisaniem się, bardzo proszę o dokładne zapoznanie się z regulaminem - zapis jest równoznaczny z jego bezwarunkową akceptacją.

Zapisy do 10 marca do północy, 11 pojawi się ostateczna lista.

Prezenty wysyłamy do 10 kwietnia, żebyśmy nie wpasowały się w gorączkę przedświąteczną, dopisując "Craftladies" na kopercie. Czasu jest dużo, więc będzie można wykazać się na spokojnie.
Pamiętajcie o zdjęciach - nowy adres do wysyłki swap-craftladies[małpa]o2.pl!!

Wszystkie osoby które nie brały udziału w wymiankach lub zmieniło się coś w ich danych adresowych są proszone o przesłanie adresu na swap-craftladies[małpa]o2.pl

W celu zgłoszenia proszę o wpis z preferencjami kuchennymi w tym wątku - na przykład z podaniem kolorystyki własnej kuchni, ewentualnymi zapotrzebowaniami. Muszą być one uniwersalne, żeby nie wykluczyć kogoś kto akurat nie zajmuje się dana techniką (tzn. nie piszcie: "chce skrzynkę, ale koniecznie decoupage, w czerwone maki czy fioletowe łapki, koniecznie filcowe). Niech wasz wpis będzie tylko inspiracją, a wykonanie zostawcie osobie która was wylosuje. :)

Zapraszam do zabawy!
Image
"Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz
Awatar użytkownika
sasilla
Craftlady Moderatorka i Profesor ;)
Craftlady Moderatorka i Profesor ;)

Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 12:33 pm
Miejscowość: Otwock
Medale: 1
 (1)

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Re: Szczypta smaku :D

Postprzez lil » Czw Mar 04, 2010 5:01 pm

no ja sie oczywiscie od razu zglaszam
juz nie moglam sie doczekac wymianki;]

nie mam zadnych preferencji kolorystcznych ani w ogole zadnych innych;]
Image
[
Awatar użytkownika
lil
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pon Lut 23, 2009 5:32 pm
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez klaudynka » Czw Mar 04, 2010 7:01 pm

zgłaszam się i ja.

kuchni własnej nie posiadam (dzielę ją z 7 osobami... ;) ). w zasadzie przyda mi się wszystko.

coś co pozwoli uporządkować przyprawy i inne produkty sypkie, coś co doprowadzi do ładu testowane przepisy (bo tymczasem to zbiór karteczek... :) )

tylko jedna rzecz jest mi nieprzydatna. podkładki pod talerze czy kubki. mamy kilka i zwyczajnie zapominamy używać...

a kolorystycznie to u mnie teraz na topie biały, czerwony i różowy (ale każdy z osobna ;) ).
Awatar użytkownika
klaudynka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Gru 04, 2008 7:40 pm
Miejscowość: Ostróda / Olsztyn

Postprzez Doti80 » Czw Mar 04, 2010 10:11 pm

Jestem również chętna :)

Kolorystyka kuchni: ciemny brąz, kremowy, beżowy, ale nie upieram się przy nich :) Mogę też być pastele - liliowy, morelowy, łososiowy :)
Zastanowię się, co bym chciała i edytuję później posta :)
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Doti80
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Wto Mar 11, 2008 2:19 pm
Miejscowość: Bytom

Postprzez Tobatka » Czw Mar 04, 2010 11:04 pm

I ja, i ja :)

Mam preferencje... Z kolorystyki to biel (takie mam dodatki kuchenne). A kuchnia jest w ciemniejszym odcieniu brązu i odrobinie stali, do tego beż na blatach, podłogach i płytkach ściennych :)
A bardzo brakuje mi do szczęścia fartuszka kuchennego (tylko ja duża gabarytowo jestem :) )... Poza tym w sumie wiele rzeczy mnie ucieszy, kuchnia duża, przydasie lubię i jestem gadżeciara i przygarniam z wielką radością wszystko, co ułatwia lub uprzyjemnia pracę w kuchni :)

Dopisuję po poście Sasilli, że serwetki wszelakie też lubię podziwiać, a nie używam.. Nawet podkładek pod kubeczki i talerze (choć posiadam takowe) nie używam, zagracają więc w sumie szufladę :)
Ostatnio edytowany przez Tobatka, Czw Mar 11, 2010 8:40 am, edytowano w sumie 1 raz
...frywolitka, szydełko, decoupage, filcowanie, biżuteria, pergamano, witraż, koralikowe wyplatanie, ceramika, druty.... a to nie koniec................
Mój albumik...
Świat Tobatki...
Awatar użytkownika
Tobatka
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Sty 26, 2007 1:55 pm
Miejscowość: Tobatkowo :)

Postprzez lid » Pią Mar 05, 2010 8:24 am

ja też, ja też :)) no i mam preferencje - w kuchni od jakiegoś czasu zbieram wszystko ze słonecznikami, mam już pudełeczka, zegar, pojemnik-chustecznik i jeszcze innych parę rzeczy ;) Jeśli nie słonecznik to coś w kolorystyce brązowo-kremowo-żółtej. Z przyjemnością przygarnę też rękawice taką kuchenną, łapkę czy fartuszek, czy cokolwiek innego. Jestem w trakcie robienia podkładów pod talerze więc to może niekoniecznie :)
Awatar użytkownika
lid
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Wrz 24, 2008 7:57 am
Miejscowość: Szczecin
 (1)

Postprzez nitka » Pią Mar 05, 2010 9:28 am

No ja tysz oczywista !

Jestem (od 3 lat) na etapie remontu kuchni, będzie raczej jasna, jakiś jasny brąz, z bielą jakąś stalową szarością, czernią? Coś kole kolorów naturalnych, pewnie pojawi się zieleń oliwki. Przyda mi się chyba dosłownie wszystko, bo przed remontem nic do kuchni nie kupowałam, lubię bajery, nawet nie wiem jakie (jakieś fajne drobiazgi, duperele, ozdobniki).
nitka
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Cze 27, 2008 10:10 am
Miejscowość: Wrocław
 (1)

Postprzez alveaenerle » Pią Mar 05, 2010 11:17 am

I ja też :)

Moje kuchenne kolory to zielony, żółty i bordowy, w dodatkach jeszcze pomarańczowy, fioletowy i czerwony. Nie dla niebieskiego i białego. Sporo szczegółów dotyczących wzorków i kolorków znajduje się w wątku z preferencjami.

Uwielbiam i namiętnie wykorzystuję te gadżety, które pomagają przechowywać - pudełka, słoiczki, woreczki, puszki, koszyczki, skrzyneczki...
Nie proszę o "szmatki" - ściereczki, łapki, podkładki... Przy urządzaniu mama zdążyła mnie już wyposażyć w zapas na kilka(naście) lat...
Awatar użytkownika
alveaenerle
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lip 17, 2008 2:37 pm
Miejscowość: Kalisz
 (1)

Postprzez friendzel » Pią Mar 05, 2010 12:44 pm

no to i ja :)
jestem biało czarna a w kuchni bialo brązowa. Generalnie jestem minimalistką więc nie mam żadnych rzeczy w nadmiarze - więc przygarnę wszystko - co uda się którejś wydziergać
moja rękodzielnia
www.annakowal.blogspot.com
Awatar użytkownika
friendzel
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Sty 14, 2010 7:59 am

Postprzez Naomi » Pią Mar 05, 2010 8:38 pm

Też jestem chętna!

Jeśli chodzi o kolory, to preferuję zielony. Inne wskazówki można myślę wydobyć z wątku z preferencjami wymiankowymi :)
Awatar użytkownika
Naomi
Kandydatka na Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Kwi 30, 2008 2:07 pm
Miejscowość: Wrocław
Medale: 2
 (1)  (1)

Postprzez masrych » Nie Mar 07, 2010 6:21 pm

No to ja się piszę! Generalnie przyda się wszystko, może poza podkładkami pod kubeczek i pierścieniami do serwetek, bo to robię sama;-) A z wzorów kuchennych uwielbiam BLUSZCZ (!!!) mam już zegar i półkę, podkładki i chustecznik, wszystko inne - mile widziane!
Dane bez zmian!
Już nie mogę się doczekać!!!
Witaj [you] ! Zapraszam na mojego bloga! http://www.myszatworzy.blogspot.com
Awatar użytkownika
masrych

Dołączenie: Wto Cze 03, 2008 4:44 pm
Miejscowość: P-ń

Postprzez Doti80 » Pon Mar 08, 2010 10:29 pm

Sasilko, dziewczyny - ja niestety jestem zmuszona wycofać się z zabawy. Przemyślałam sobie to realnie i po prostu nie dam rady :( Mam nadzieję, że do następnej wymianki uporam się ze wszystkim :) A tymczasem będę sobie temat podglądać i (w swoim czasie) podziwiać :) Miłej zabawy!
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Doti80
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Wto Mar 11, 2008 2:19 pm
Miejscowość: Bytom

Postprzez moniqurd » Śro Mar 10, 2010 12:32 am

i ja się piszę na wymiankę - mam nadzieje ,że trafie w gust wylosowanej osoby....

z preferencji coś pod kolor zielony , ale taki podchodzący pod pistacjowy czy seledynowy ( jak lekarskie uniformy :) ), i to tyle...
Ostatnio edytowany przez moniqurd, Śro Mar 10, 2010 9:56 am, edytowano w sumie 1 raz
moniqurd
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Paź 29, 2009 8:38 pm

Postprzez Revi » Śro Mar 10, 2010 7:42 am

To ja też się zgłoszę.

Jako studentka nie posiadam jeszcze własnej kuchni ale to chyba nawet dobrze, bo powoli sobie do niej wszystko kompletuję. Właściwie to potrzebne mi prawie wszystko, ale głównie wszelkiego rodzaju pojemniczki i łapki kuchenne. Kolorystyka w wątku preferencyjnym, powiem tylko, że jak kuchnia to niekoniecznie motywy kwiatowe, raczej owocowe.
"Z każdym nowym dniem zaprzyjaźnij się, spróbuj widzieć świat pozytywnie!"

Odwiedź mnie na: http://szufladaroznosci.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Revi
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 17, 2008 1:18 pm
Miejscowość: Trzemeszno/Poznań
 (1)

Postprzez kasia-tasia » Śro Mar 10, 2010 7:44 am

zgłaszam się i ja

co do preferencji to ciagle zabieram się do zrobienia podkładek pod kubki :) ale tak poza tym to przyjmę wszystko co kuchenne :) kolor dominujacy w mojej kuchni to zielony z odrobinką białego i żółtego
"cienki bolek" ze mnie, ale mimo to zapraszam do mojego kąta http://kasia-tasia.blogspot.com/
Awatar użytkownika
kasia-tasia
Początkująca Craftlady ;)
Początkująca Craftlady ;)

Dołączenie: Śro Lut 18, 2009 4:19 pm
Miejscowość: Kraków
 (1)

Następna

Powróć do Zabawy w wymianę - SWAP

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości