Nooo, moje drogie, jak tam, gotowe?
Wróciłam z wakacji pozałatwiawszy wcześniej sprawy ważne. Dodam z satysfakcją, że egzamin, ten ważny, do którego długo się przygotowywałam - zdałam. Dzięki temu dostanę w pracy więcej kaski i dodatkowy urlop. Hulaj dusza!!!
Jutro zjeżdża do mnie Niedzielka z synem na tydzień. Będziemy tu zaglądać razem. Możliwe, że przygotujemy razem pierwszą i drugą lekcję do naszego szycia. Ale prosiłabym Oliku o udostępnienie wzorów w jakiś sposób. Można by założyć jakieś darmowe konto mailowe, tam wrzucić wzory i hasło do niego podać osobom uczestniczącym w zabawie.
Czyli jeszcze raz -
szyjemy patchwork składający się z 12 bloków PP kwiatowych ale każdy szyty dwa razy (w sumie 24 bloki). Dwa bloki będziemy szyły przez miesiąc. Na początku miesiąca będzie się pojawiała lekcja ze sposobem uszycia bloku. Potem każda uczestniczka będzie miała miesiąc na uszycie i pokazanie swoich dwóch jednakowych bloków. Jednakowych w sensie wzoru ale szmatki i kolorki - dowolnie, mogą być takie same a moga być różne. W razie jakichś problemów - będziemy na bieżąco je rozwiązywać. Ale uwaga - nie czekamy na spóźnialskie! Lekcje będą się pojawiać regularnie na początku miesiąca. Po uszyciu wszystkich 24 bloków jedna z prowadzących (jeszcze nie wiem która, a może wszystkie

)pokaże jak zszywa bloki, przygotowuje kołdrę do pikowania, pikuje i wykańcza.
Pierwszą i drugą lekcję przygotujemy razem z Niedzielką (hehe, Niedzielka jeszcze o tym nie wie, ale jutro się dowie

.) O przygotowanie trzeciej prosiłabym Oliku. Potem znowu ja, Niedzielka, Oliku itd...
Co do kolejności bloków - zdajmy się na Oliku. Czy mogłabyć ponumerować bloki od najłatwiejszego do najtrudniejszego? Będziemy wiedziały wcześniej które lekcje wypadną nam do przygotowania to może w ramach wolnego czasu zrobimy sobie to wczesniej, żeby wrzucić tylko w odpowiednim czasie.
Zatem - otwieram oficjalną listę zapisową. Kto szyje z nami?
1) Oliku
2) Niedzielka
3) MKatarynka
4)....
Do listy dopisujemy sie tak jak w szkółkach - poprzez kopiowanie listy i na końcu dopisywanie siebie. Myślę, że (żeby nowy temat założony w celach już konkretnie kołdrowo-szyciowych był przejrzysty) na liście może się znaleźć nie więcej niż 10 osób. Chyba, że macie inne zdanie?