Fajnie brzmi 
Forum Rękodzieło, decoupage, szydełkiem, filcowanie, na drutach, craft, sutasz, biżuteria, ręcznie, DIY, tutorial, reklama
Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, Gagu, rozella

kupiłam w Lidlu najzwyklejsze mydło Lel takie szare, bo chciałam byc tFurcza, pokroiłam mydełko i wrzuciłam na plastikowej miski na kąpiel wodną i za chiny mi sie nie chciało to to rozpuścic musiałam dodac troche wody, a potem stwierdziłam ze bede jeszcze bardziej tFurcza i podlewałam mlekiem, w koncu po godzinie sie wkurzyłam i przełozyłam do garnuszka i dałam bezposrednio na ogien i wtedy sie rozpuściło. W sumie z jednej kostki wyszły 4 foremki zrobiłam jedną z cynamonem i przyprawą do piernika, z kokosem i zapachem migdałowym i gożdzikami. Z wyglądu wyszły całkiem całkiem i szybko stęzały ale zapach nie był najpiekniejszy bo to szare mydło jednak capi szarym mydłem...poradzcie jakie mydło jest dobre do przetopienia...ufff jak zrobie fotki to wrzuce 

można też przetapiać zwykłe mydełka toaletowe o zapachu, który nas interesuje albo kupić czyste mydło glicerynowe....

Zachęcona przykładem postanowiłam i ja zrobić mydełko
Na pierwszy ogień poszło mydełko śmietankowe Arco - na próbę
W mikrofali. Wyszło coś w formie białego potwora kąpielowego, który próbował wyjść z miski.
Poniżej wklejam moję twory- wytwory 

Powróć do Pleć mydl woskuj - i wszystkie inne rękodzieła
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości