Jantarowe różności

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca

Moje nowe sakiewki i nie tylko sakiewki!

Postprzez jantar » Sob Sie 02, 2008 2:44 pm

Moje nowe sakiewki i nie tylko sakiewki!

To co dziś prezentuję jest efektem pracy z całego tygodnia. Sakiewki, kosmetyczki i koszyczek do łazienki. Znów kolorowe żakardy i bawełniana satyna.

Wymiary sakiewek średnio - 18 cm x 27 cm
Wymiary małych kosmetyczek - 10 cm x 15 cm
Duża kosmetyczka 14 cm x 25 cm

Image

Image

Solowa kosmetyczka, w przyszłości ma mieć sakiewkowe rodzeństwo

Image

Image

W tym żakardzie się zakochałam - gałązki z kwiatami i motylki różnej wielkości.

Image

Image

Na tym żakardzie piękny motyw tulipana w pełnym rozkwicie.

Image

Te siostry bliźniaczki są z bawełnianej satyny. Niby jednakowe a jednak mają zupełnie inny główny motyw.

Image

Znowu motylki tylko z inną lamówką. Jedna większa, druga krótsza o 5 cm.

Image

Image

Image

Pionowe błyszczące i matowe pasy w kolorze jasnego złota.
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 8:45 pm

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez izuss1 » Sob Sie 02, 2008 3:06 pm

piękne, piękne rzeczy tworzysz. Ci, którzy wejdą w ich posiadanie są szczęśliwcami

małe ale - ale nie do tego co pokazujesz tylko jak. bo ja zawsze myślę, że opis jest do tego co poniżej :) i tak mi coś nie pasiło i dopiero pod koniec posta się zorientowałam, że u Ciebie jest odwrotnie. no nie wiem jak inni, ale dla mnie to logiczne :)
Awatar użytkownika
izuss1
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Śro Paź 18, 2006 11:57 am
Miejscowość: Poznań
Medale: 1
 (1)

Postprzez zebrzyca » Sob Sie 02, 2008 3:07 pm

Jantar, tylko podziwiać, śliczne równiutkie, materiały przepiękne, wykończenie ekstra. Widać że lubisz to robić, dla mnie koszyczek bombowy :ok:
Pozdrawiam. Teresa
Image
Awatar użytkownika
zebrzyca
Craftlady moderatorka ;)
Craftlady moderatorka ;)

Dołączenie: Śro Mar 07, 2007 7:40 pm
Miejscowość: Lublin
Medale: 4
 (2)  (2)

Postprzez viola » Sob Sie 02, 2008 3:11 pm

Bardzo eleganckie i dystyngowane... Brawo! :ok:
viola
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pon Kwi 14, 2008 7:53 am

Postprzez jantar » Sob Sie 02, 2008 3:16 pm

izuss1 napisał(a):małe ale - ale nie do tego co pokazujesz tylko jak. bo ja zawsze myślę, że opis jest do tego co poniżej :) i tak mi coś nie pasiło i dopiero pod koniec posta się zorientowałam, że u Ciebie jest odwrotnie. no nie wiem jak inni, ale dla mnie to logiczne :)

Bibliotekarskie przyzwyczajenie. Podpis pod rysunkiem ;) Od następnego razu będzie po craftowemu :>

Fakt, lubię robić to co robię i sprawia mi to przyjemność.

Koszyczek powstał tylko dlatego, ze zostały paski materiału zbyt wąskie by je wykorzystać na cokolwiek. Po zszyciu w jeden kawałek jakoś samo się tak ułożyło, że powstał koszyczek :>
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez sasilla » Sob Sie 02, 2008 3:37 pm

Cuda :o
Materialy zachwycajace, a w formie slicznych i praktycznych przyborniczkow po prostu powalaja. Ide sie zebrac z podlogi. Cuda, normalnie cuda.

Jesli mozna to prosze o dokladna instrukcje szycia :oops:
Ostatnio probowalam uszyc prosta kosmetyczke, zapinana na suwak i poleglam. :cry: To co mi wyszlo nie nadaje sie do pokazania komukolwiek. Bardzo, bardzo prosze o tutorial w ktorym polapalaby sie osoba poczatkujaca, taka jak ja 8-)
Image
"Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz
Awatar użytkownika
sasilla
Craftlady Moderatorka i Profesor ;)
Craftlady Moderatorka i Profesor ;)

Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 12:33 pm
Miejscowość: Otwock
 (1)

Postprzez kasieńka » Sob Sie 02, 2008 3:45 pm

jantar, żakard w motylki nei da mi teraz żyć :cry: skąd go masz????
Wszystko piękne i równiótkie - podziwiam za dokładnośc! W pierwszej torebusi/kosmetyczce dałabym jednak trochę ciemniejszego guzika :oops:
Awatar użytkownika
kasieńka
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lip 05, 2007 8:24 am
 (1)

Postprzez jantar » Sob Sie 02, 2008 3:48 pm

sasilla napisał(a): Bardzo, bardzo prosze o tutorial w ktorym polapalaby sie osoba poczatkujaca, taka jak ja 8-)

Hm... Nie miałam żadnego wykroju. Szycie sakiewek jest proste.Wszystko zależy od materiału. To znaczy od tego jak się układa wzór. Początkowo kosmetyczki powstawały metodą prób i błędów.
Przy następnej okazji postaram się sfotografować kolejne etapy. Może jakoś Ci pomogę.

Kasieńko Guzik jest dokładnie w kolorze różowego paska. Perłowa masa w metalowej oprawce. Podejrzewam, że to sprawka aparatu. To ON go rozjaśnił :D
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez szajajaba » Sob Sie 02, 2008 4:10 pm

Noooooooo moja droga, rozwaliłaś mnie tym pudełkiem na szczotki - pomysł świetny i wykonanie pierwsza klasa!
Zapraszam do DŁUBALNI www.szajajaba.blogspot.com

Image
Awatar użytkownika
szajajaba
Craftlady Profesor ;)
Craftlady Profesor ;)

Dołączenie: Sob Maj 05, 2007 1:33 pm

Postprzez dodzia » Sob Sie 02, 2008 7:56 pm

nie wiem czy to materiał , czy Twoje rączki tak czarują. po prostu, aż chce się być damą z zamierzchłych czasów i mieć takie cuda w swojej torbie podróżnej i z parasolką przechadzać się po promenadzie w jakimś kurorcie, z satynowych portfelików wyciągać bileciki dla wielbicieli i...ach rozmarzyłam się . a tu codzienność wzywa i pełen pampers. ni jak się ma do tych cudeniek
Awatar użytkownika
dodzia
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Kwi 08, 2008 10:51 am
Miejscowość: Tczew

Postprzez jantar » Sob Sie 02, 2008 9:48 pm

Dodziu, nie chciałabym powrotu w zamierzchłe czasy ale chętnie obudziłabym się w czasach wiktoriańskich. Kocham tę epokę (tylko ciut mniej secesję).

Tylko jak znam swoje szczęście to wylądowałabym w kuchni a nie na salonach :D :D :D
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez kasieńka » Sob Sie 02, 2008 9:58 pm

jantar, a skąd masz te żakardy? pisałam w poście wyżej, ale chyba nie zauważyłaś :(
Awatar użytkownika
kasieńka
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Lip 05, 2007 8:24 am
 (1)

Postprzez dodzia » Sob Sie 02, 2008 10:06 pm

przepraszam za :off topic: jantar, mam ciocię , która w dzieciństwie z nami wyobrażała siebie w pięknych sukniach i pałacach, po czym puentowała wszystko tekstem- ja z moją karnacją to mieszkałabym w czworakach. ale co tam , patrząc na takie cudeńka to tylko nasuwają się myśli o damach, balach, blasku kandelabrów, tańcach na wielkich salach, w kreacjach z gracją , a nie w podskokach półnagusów.
Awatar użytkownika
dodzia
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Wto Kwi 08, 2008 10:51 am
Miejscowość: Tczew

Postprzez Spinka » Nie Sie 03, 2008 9:42 am

Bardzo lubię rzeczy z takiego materiału :) Podoba mi się wykonanie i projekt- z klasą i tyle!
Awatar użytkownika
Spinka
Prawdziwa Craftlady ;)
Prawdziwa Craftlady ;)

Dołączenie: Pią Gru 28, 2007 11:48 pm
Miejscowość: Mysłowice/Pilica

Postprzez jantar » Nie Sie 03, 2008 11:49 am

kasieńka napisał(a):jantar, a skąd masz te żakardy? pisałam w poście wyżej, ale chyba nie zauważyłaś :(

Kasieńko, już o tym pisałam. Jednorazowy zakup w ciuchlandzie, chyba były to resztki z zakładu tapicerskiego. Niestety nigdy więcej taka okazja się nie powtórzyła.

Dodziu, najfajniejsze jest to, że zostało w nas coś z małych dziewczynek i marzenia o byciu choć raz królewną. Chyba dlatego chęć posiadania takich eleganckich drobiazgów, które dają złudzenie bycia damą z epoki wiktoriańskiej.
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

PoprzedniaNastępna

Powróć do Nasze prace

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości