Forum Rękodzieło, decoupage, szydełkiem, filcowanie, na drutach, craft, sutasz, biżuteria, ręcznie, DIY, tutorial, reklama
Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, Gagu

cyrylla napisał(a):Co nie zżółknie?

cyrylla napisał(a):I jeszcze czym/jak lakierować zeby nie było śladów pędzla.Wałkiem? Innym pędzlem?

!
(za 2 tygodnie mam termin porodu może zdążę hehe). W produkty zaopatrzyłam się w budowlanym. Używam Altaxin Aqua do wnętrz, po prostu wpadł mi w rękę, był tani, nieśmierdzący i pisze na nim że zawiera żywice poliuretanowe i akrylowe i jakieś nano coś tam. W każdym razie nie wiem czy to był dobry wybór bo wygląda na to ze się zalakieruje na amen. Chyba że ktoś może mi podpowiedzieć coś lepszego do użycia ale niedrogiego jednocześnie bo stolik jest dość spory. Kolejny problem to że będzie stał na balkonie więc musi dużo wytrzymać. Czym go polakierować na koniec? Bo na pewno ten mój wodny lakier to nie wytrzyma długo. Zastanawiałam się nad takim Nitrocośtam z Polifarb Dębica (chyba). Czy może któraś z dam ma jakieś doświadczenie z przedmiotami mocno eksploatowanymi i ich zabezpieczaniem. Byłabym niezmiernie wdzięczna za podpowiedzi.
Ciekawa jestem tylko, czy to jest wersja oszczędnościowa, czy można tak na stałe? (Chodzi o to, że mam też klej Stamperii i nie wiem, na co się zdecydować, bo resztę produktów też mam z budowlanego) 

To jeszcze dopytam, czy lakier v33 gryzie się z cracklem?

Powróć do Wszystko o technice decoupage
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość