wypełnienie Tildy, pluszaków, miśków

Igłą igiełka z napędem elektrycznym

Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca

Re: wypełnienie Tildy, pluszaków, miśków

Postprzez jantar » Pią Sty 01, 2010 5:03 pm

inga napisał(a):a ja mam pytanko - z czego szyjecie ciałka lal ?? bo to chyba nie jest bawełna??

Jak najbardziej z bawełny. Często wykorzystuję bawełnianą surówkę. Za tym, by ciałka lalek były z bawełny lub innego naturalnego materiału przemawia to, że można je prać w pralce bez obawy o zdeformowanie.
jantar
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 8:45 pm

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

Postprzez cub@_libre » Sob Sty 30, 2010 11:48 am

jantar napisał(a):
inga napisał(a):a ja mam pytanko - z czego szyjecie ciałka lal ?? bo to chyba nie jest bawełna??

Jak najbardziej z bawełny. Często wykorzystuję bawełnianą surówkę. Za tym, by ciałka lalek były z bawełny lub innego naturalnego materiału przemawia to, że można je prać w pralce bez obawy o zdeformowanie.

Lny i mieszanki lniane też się nadają. Wspomniana bawełniana surówka też się świetnie sprawdza. Myślę, że jeszcze muśliny w cielistych kolorach, ale nie próbowałam :).

A do wypełnień zabawek faktycznie najlepsze są te z bebeszonych poduszek :). Ociepliny nie rwałam, bo cierpliwości brak, ale też na pewno się sprawdza.

Pozdrawiam,
Agata
Awatar użytkownika
cub@_libre

Dołączenie: Sob Sty 30, 2010 11:40 am
Miejscowość: Kalifornia

Postprzez olena » Sob Lut 27, 2010 6:14 pm

Natomiast ja do wypełniania pluszaków używałam watoliny , ;) można też zużyć ocieplenia ze zniszczonej kurtki .A ciałka to już sprawa fantazji .Ja wcześniej zgromadziłam różne ścinki,a potem dobierałam by było fajnie i kolorowo. Pozdrawiam serdecznie :)
olena
olena

Dołączenie: Czw Lut 25, 2010 4:27 pm

Poprzednia

Powróć do Szycie sztuką jest

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości