tkanina na drewnie

Tajemnice "serwetkowania"

Moderatorzy: sasilla, Gagu, elenuke, zebrzyca

tkanina na drewnie

Postprzez majak » Nie Sty 24, 2010 6:56 pm

Witam,
już od dłuższego czasu zerkam na forum i czytam co się da, robię też różną biżuterię z tkaniny i drewna - do tej pory używałam głównie maszyny do szycia i prostej techniki składania korali i kolczyków.
Chciałabym zrobić kolczyki okrągłe naklejając tkaninę na drewno, widziałam podobne i nie mam pojęcia jak zrobić żeby były takie piękne lakierowane... Ponoć używa się metody prasowania ale nie wiem jakich preparatów użyć, jeśli ktoś może mi pomóc będę niezmiernie wdzięczna.
Maja K.
majak

Dołączenie: Nie Sty 24, 2010 6:50 pm

Reklama
Uzależniona Craftlady ;)
Uzależniona Craftlady ;)

tkanina na drewnie

Postprzez AnnaMatu » Sob Lut 13, 2010 11:17 am

Do decu na tkaninie używa się specjalnych mediów do tkaniny. Każda z firm zajmujaca się produkowaniem preparatów ma w swojej ofercie takie madium.
Tkaninę pokrywamy medium w miejscu gdzie będzie motyw serwetkowy, na to serwetkę przyklejamy tym samym medium a potem po wyschnięciu ok 48 godzin utrwalamy żelazkiem na spodniej stronie prasując przez papier do pieczenia. mozna prać w pralce na delikatnym programie.
Biżuterię można wykończyć po nałożeniu serwetek lakierem akrylowym i wykończyć nitro ( uwaga pędzle myjemy potem w rozpuszczalniku nitro) wietrzymy...jest szkodliwy..powodzenia w eksrymentowaniu ;)
AnnaMatu
Nie pisząca lady ;)
Nie pisząca lady ;)

Dołączenie: Pią Gru 05, 2008 10:19 pm
Miejscowość: okolice Poznania

Powróć do Deco Deco Decoupage

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości