a tu są te nepalskie... z czego - nie wiadomo...są szorstkie, ale fajnie się filcują na sucho...

Forum Rękodzieło, decoupage, szydełkiem, filcowanie, na drutach, craft, sutasz, biżuteria, ręcznie, DIY, tutorial, reklama
Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, rozella

Wiesz z tej wełny o ktorej nie wiesz z jakiego stworka jest, zrobiłabym coś na mokro . Na początek malutką formę dla sprawdzenia czy filcuje się. No i nie łącz jej z tą mięciutką czesanką. Jeżeli chodzi o mnie to połączyłam miękką czesankę z merynosów z szorstką wełną . TOtalna klapa nie sfilcowało się razem. Oddzielnie owszem.

rozella napisał(a):Kozocka kliknij w baner na dole strony Antiqe Deco. Znajdziesz tam wełnę super jakości i we wszystkich kolorach.

Ceny nie są wygorowane. Na allegro jest czesanka bezbarwna czyli biała. Można też trafić tak jak ja i kupić taką której za diabła nie sfilcujesz. Kupowałam w sklepie który CI polecam i jestem zadowolona. Wełna najwyższej jakości. Można też kupić taką z dodatkiem jedwabiu. Polecam .

Powróć do Filco Filco Filcowanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości