Forum Rękodzieło, decoupage, szydełkiem, filcowanie, na drutach, craft, sutasz, biżuteria, ręcznie, DIY, tutorial, reklama
Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, rozella

. aha! ostrzezenie - takie runo wydziela stasznie brzydki zapach gdy sie je zmoczy...
ale trzeba to jakos przecierpiec... 

elenuke napisał(a):O ile wiem jedynym sklepem online w którym możemy kupić wełnę czesankową jest http://www.antique-deco.com/ niestety ceny są KOSMICZNE!!!! (
kasia1 napisał(a):Witam![]()
Mam pytanie : czy filc od *** jest dobrej jakosci ?
Ogólnie kupuję tam tylko igiełki ( te ostatnie są bardzo dobrej jakości)
to nie była jakaś krypto-anty reklama tylko wyrażenie swojego niezadowolenia
jako człowieka, które chce filcować, a ceny na to nie pozwalają (nie pozwalały), bo jak to może być że ta sama wełna merynosowa np. na Litwie ( w której to merynosów nie ma) kosztuje 3 razy taniej
a podatki są nawet wyższe niż w PL
.
Cieszę się, że będziemy mieć z czego wybierać, bo w końcu filcowanie w Polsce musi się rozwijać (już się rozwija, i będzie coraz bardziej ) Ciekawa jestem czemu tylko u nas wszytko później, przecież Niemki już od dawna filcują, nie mówiąc o Litwinkach ( ale tam już przesadza, bo co 2 chodzi z torebką i koralach z filcu,), a my tak jakoś po środku i tylko teraz
hehe

elenuke napisał(a):Ciekawa jestem czemu tylko u nas wszytko później, przecież Niemki już od dawna filcują, nie mówiąc o Litwinkach ( ale tam już przesadza, bo co 2 chodzi z torebką i koralach z filcu,), a my tak jakoś po środku i tylko terazhehe
![]()
http://daivoska.livejournal.com/ tu tak do pooglądania gwoli złagodzenia atmosfery
. Mysle, ze fanow przybedzie, wystarczy tylko pokazac o co chodzi z ta welna
.
Próbowałam igieł z trzech źródeł i te biją inne na głowę... Są ostre, dobrze zróżnicowane (grubsza filcuje mocniej, ale jest ostra i nie "zgniata" czesanki wokół miejsca wkłucia, jak inne, grube, bardziej tępe igły; cienka jest również świetna - DOSKONAŁA do wykończeń). Niestety, jak każde mogą się złamać, więc faktycznie trzeba uważać, wbijając pod kątem... Niedawno kupiłam kolorową wełnę z Niemiec (ta faktycznie jest super, i cenowo nawet da radę), ale zakupione w tym samym miejscu igły są, moim zdaniem, niestety kiepskie (zwłaszcza grube i średnie, cienkie są w zasadzie ok...). Ale może miałam pecha, a może zostałam rozpuszczona przez wspomniane, świetne japońskie igiełki...

hihi
.

super
bararankowi pewnie teraz będzie zimno
hihi
A co potem będziesz z nią robić??? Muszę gdzieś poszukać linka o tym wykarbowaniu i wyczesaniu
może beeee robi to tak 

Powróć do Filco Filco Filcowanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości