, obawiam się, ze serwetka zginie na złocie 
Forum Rękodzieło, decoupage, szydełkiem, filcowanie, na drutach, craft, sutasz, biżuteria, ręcznie, DIY, tutorial, reklama
Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, Gagu

, no chyba, że bejca biała
- po prostu serwetka zniknie pod wpływem wilgoci. Nie jest łatwo przykleić serwetkę na wikol i to rozwodniony - pomarszczy się okrutnie i może po prostu porwać przy próbach wygładzania. wiem, że chcesz zmniejszyć koszty, ale albo kup dobry ( nie Stamperia Colla per decoupage) klej do decou, albo zainwestuj w papier. 

- dłużej wysychają, serwetki się pod nimi nie rozpaćkują, można ładnie wyrównać motywy papierowe - nawet dociskając palcem bez strachu o to, że palec się przyklei
. Takie wyciskanie powietrza spod papieru jest szczególnie pożądane przy naklejaniu na powyginane - wklęsłe lub wypukłe powierzchnie. Colla per decoupage - to jak na moje oko właśnie rozwodniony wikol. Najlepszym z najlepszych jak dla mnie jest klej - Medium 3 in 1! firmy Delta - świetny żel do tego bezbarwny - co czasem ułatwia robotę - szczególnie na szkle
, ale niestety chyba najdroższy ze wszystkich, które znam. Innym klejem, którego używam jest klej Decoupage Gloss firmy Schierning.

A ja mam jeszcze pytanie. Jeśli będę miała już ten klej w aerozolu lub rozcieńczony wikol, pędzel gąbkowy i wałek to jak ja mam to razem zgrać. Przed chwila próbowałam użyć serwetki i się wściekłam bo nie wyszło...
a jak nie to już nie wiem 

Powróć do Wszystko o technice decoupage
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości