Forum Rękodzieło, decoupage, szydełkiem, filcowanie, na drutach, craft, sutasz, biżuteria, ręcznie, DIY, tutorial, reklama
Moderatorzy: sasilla, elenuke, zebrzyca, Gagu

) że bardzo fajnie się cieniuje suchymi pastelami. Normalnie maluję pracę akrylówką, naklejam motyw i delikatnie obrysowuję jego brzegi kredką a następnie rozcieram ją paluchem. Można też pomaziać kredką najpierw gdzieś na papierze i tylko brudzić palec i takim brudnym nanosić. Bo zdarzyło mi się, że nałożyłam za grubą warstwę pasteli na przedmiot i trudno było ją rozetrzeć, tak żeby były płynne przejścia między kolorami. To tyle. Może się komuś przyda. A ja lecę tworzyć 

a może było by to wyjście dla kogoś takiego jak ja kto całkowicie z akrylami sobie nie radzi
pastele leżą u mnie już od podstawówki
i może w końcu znajdą jakieś zastosowanie 

rozella napisał(a):Z tego co mówisz Lietuve to Vikol zachowuje się całkiem dobrze. Ten klej w aerosolu jest właśnie Vikolem. Może dlatego tak ładnie wszystko bez zmarszczek przylega. Zanim zaczęłam kleić serwetki na ten klej montażowy to uzywałam kleju do decoupage. Różnie mi szło. Serwetki już były przyklejone, nagle chcąc rozprostować jakąś zmarszczkę, wszystko się rozjeżdżało. Nadal kleję tym klejem do decopuage ale papier. Serwetki wolę bezstresowo przyklejać tym Vikolem w aeorsolu .

Powróć do Wszystko o technice decoupage
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości